Görüş Bildir
Haberler
Yerli Oyun Rüzgarları: Başarılı Oynanış Formülleri ile Ses Getiren 24 Yerli Oyun

Yerli Oyun Rüzgarları: Başarılı Oynanış Formülleri ile Ses Getiren 24 Yerli Oyun

Kerem Doğan Karakoç
16.07.2022 - 19:49 Son Güncelleme: 16.07.2022 - 22:12

Türk oyun sektörünün umut verici işlerini derlediğimiz bu listede gözden kaçan yerli yapımları ve göğsümüzü kabartan oyunları listeledik. Yüzümüzde tebessüm, göğsümüzde gurur ile yerli yapımcıların elinden çıkan farklı türlerdeki fevkalade oyunları bu listemizde mercek altına aldık. Dev oyun platformunda bu listede yer veremediğimiz pek başarılı yüzlerce yerli oyun olduğuna ve çok daha fazlasının piştiğine eminiz.

İşte milli duygulardan istifade etmek yerine kendi formülüne güvenen ve bu topraklarda yaşayan oyun geliştiricilerinin emekleriyle ortaya çıkan 24 harika oyun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mindmist

1. Mindmist

Dragon Landing'in Unreal Engine ile geliştirdiği Mindmist insanlık tarihinin karanlık yönünü keşfettiğimiz nefis bir serüvene kapı açıyor. Tarihin dev olaylarına pencere açan Mindmist'in insanın fıtratındaki açgözlülüğe dair söyleyecek pek çok şeyi var.

2.

3. Beyond Extinct

3. Beyond Extinct

Yer altındaki bir tesiste birbirinden grotesk yaratıkları mermi yağmuruna tuttuğumuz Beyond Extinct'te 20'den fazla seviyede kendimizi sınıyor ve 50'den fazla eşyayla gücümüze güç katıyoruz. Crania Games'in başarılı FPS oyununu çok seveceğinize eminiz.

4. The Redress of Mira

4. The Redress of Mira

Steam üzerinde The Hunting God, Nephise, Drizzlepath ve Chionophile isimlerinde birçok oyunu satışa çıkan Tonguç Bodur, geçtiğimiz günlerde yayınlanan The Redress of Mira ile bizi Mira'nın fantastik iç dünyasına götürüyor. Oyunlarında anlamlı yolculuklar sunmak için büyük çaba sarf eden geliştirici yeni oyunuyla da beğeni topladı.

5. RONIN: Two Souls CHAPTER 1

5. RONIN: Two Souls CHAPTER 1

RONIN: Two Souls'da bir samuray olmayı gönlüne koymuş olan Kenji'ye nefes veriyor ve yapacağımız seçimlerle kendi hikayemizi örüyoruz. M11 Studios tarafından geliştirilen samuray oyunu 200'den fazla inceleme alarak Çok Olumlu notuna erişti. Şubat 2021'de çıkış yapan RONIN: Two Souls'un ilk bölümü oyunculardan geçer not almayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Circadian City

6. Circadian City

Circadian City ise gerçek ve hayali dünyanın arasında pek keyifli ve bir o kadar da domestik bir macera sunuyor. Oyunun geliştirici pozisyonunda ise daha önce Monochroma'yı geliştiren Nowhere Studios oturuyor. Bünyesinde çiftçilik, üretim ve karakter geliştirme gibi oynanış elementleri barındıran Circadian City'i çok seveceğinizi düşünüyoruz.

7. Viral Firar

7. Viral Firar

Stratera Games'ın geliştirdiği Viral Firar ise farklı YouTuber'lara yön vererek hiç durmadan koştuğumuz ve bu süreçte 'like' topladığımız pek keyifli bir oyun olarak öne çıkıyor. Çeşitli ünlü yüzlere hayat vererek hiç durmadan hareket ettiğiniz oyunda en uzun mesafeye ulaşmalı ve YouTuber karakterinizin firar ederken göstereceği performansı artırmalısınız.

8. Stygian: Reign of the Old Ones

8. Stygian: Reign of the Old Ones

Lovecraft severleri korku ve delilikle dolu bir öyküye davet eden Stygian: Reign of the Old Ones, sıra-tabanlı strateji ve rol yapma elementlerini bünyesinde barındırıyor. Cultic Games imzalı oyun Steam üzerinde %66'sı olumlu olan 1,500'den fazla inceleme almayı başardı.

9. Beat The Game

9. Beat The Game

Worm Animation'un pek sürreal Beat The Game oyunu müzik ile oyun arasında muazzam bir bağ kuruyor. Sadece 10 TL'den satışa çıkan Beat The Game'i kütüphanenize eklemenizi öneriyor, her sekansta yeni enstürümanların kilidini açtığınız ve kendi ezgilerinizi oluşturduğunuz bu özel oyunu deneyim etmenizi tavsiye ediyoruz.

10. Alchemist's Castle

10. Alchemist's Castle

Kabuk Games'in sunduğu Alchemist's Castle metroidvania türünü temel alan pek keyifli bir macera vadediyor. Kasım 2017'de çıkış yapan ve 2,10 TL'den satılan oyunda simyacıya karşı mücadele etmeli ve kalesindeki çeşitli zorlukları aşarak hakkınızı geri almalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. URUZ: Return of the Er Kishi

11. URUZ: Return of the Er Kishi

Yakın tarihin en başarılı yerli yapımları arasında yer alan URUZ: Return of the Er Kishi müthiş bir emek ve coşkun bir tutkunun meyvesi olarak karşımıza çıkıyor. Berzah Games tarafından geliştirilen oyun Uruz'un efsanesini anlatırken piksel art görselliğini kullanıyor. Türk mitolojisini fevkalade bir şekilde hikayesine bezeyen oyunu çok sevecek, zorlayıcı oynanış mekaniklerine ve muazzam görselliğine bayılacaksınız.

12. Agarta

12. Agarta

FF Digital imzalı Agarta seçimlerin önemini ve kararların geri dönüşü olmadığı gerçeğini etkileyici bir anlatımla süslüyor. Erken erişim sürecindeki oyunun onlarca farklı sonuna şahit olacak ve etkisini uzun bir süre üzerinizden atamayacaksınız.

13. Pill Baby

13. Pill Baby

Pill Baby'de yabancı bir ülkede kişisel şeytanlarına ve hayatın zorluklarına karşı ayakta durmaya çalışan Anna'ya hayat veriyor, genç kızın derin serüvenine bizzat yön veriyoruz. Daha önce Soul Searching'i geliştiren Kayabros, Pill Baby'de sürükleyici bir yolculuğa davetiye çıkarıyor ve bizi kolay kolay unutmayacağımız bir anlatımla sınıyor.

14. Saints and Sinners

14. Saints and Sinners

Arkadaşlarınızla beraber oynayarak eğlenceye doyacağınız Saints and Sinners'ın geliştirici koltuğunda threeW ekibi yer alıyor. Oyuncular karanlık orta çağ gecelerinde çeşitli vazifeleri yerine getirerek içlerindeki günahkarları bulmaya çalışıyor. 'Azizler ve Günahkarlar' olarak Türkçeye çevirebileceğimiz oyun 8 kişiye kadar oynanabiliyor.

15. Beholgar

15. Beholgar

Atari oyunlarını ve metroidvania türünü seven oyuncular Serkan Bakar imzalı Beholgar'a bayılacak. Antik ormanlarda, gizem dolu mağaralarda ve ölümcül tuzaklarla dolu kalelerde kahramanca maceralara atılabilir ve Andrea Baroni tarafından hazırlanan 8-bit müziklerle kendinizi müthiş bir serüvenin tam ortasında bulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Remnants of Naezith

16. Remnants of Naezith

Tolga Ay tarafından geliştirilen Remnants of Naezith Steam üzerindeki en başarılı yerli yapımlardan biri olarak öne çıkıyor. Çok Olumlu notunu kapan speedrunner türündeki oyunu çok sevecek, Kayra adındaki savaşçıya hayat vererek temponun bir an olsun bile düşmediği antik bir maceraya atılacaksınız.

17. Feign

17. Feign

tenekekafalarstudios imzalı Feign'i arkadaşlarınızla hiç sıkılmadan oynayacak, yapacağınız tahminler ile kasabanın geleceğine karar vereceksiniz. Town of Salem ve benzeri tahmin oyunlarını seviyor ve arkadaşlarınızla beraber benzer bir deneyim arıyorsanız Feign sizi ziyadesiyle memnun edecektir. Uygun fiyatı, mütevazı sistem gereksinimleri ve başarılı oynanış formülüyle listemizdeki en güzide yerli oyunlardan biri de tenekekafalar ekibinden geliyor.

18. Shades of Rayna

18. Shades of Rayna

Tamamen ücretsiz bir ARPG olan Shades of Rayna geçtiğimiz günlerde birinci yılını kutladı. Uzun bir süredir erken erişim sürecinde olan ve oyuncuların geri bildirimleriyle yoluna devam eden Shades of Rayna'yı kesinlikle öneriyor, özellikle 'grinding' yapmayı seven oyunculara tavsiye ediyoruz. 'Karakterimi hiç durmadan geliştireyim, onlarca düşmanla göğüs göğüse dövüşeyim' diyorsanız Shades of Rayna'yı ücretsiz bir şekilde kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Keyifli oyunun geliştirici koltuğunda oturan yerli yapımcı QuickSave'i takip etmenizi ve diğer oyunlarına da göz atmanızı öneriyoruz.

19. TARTARUS

19. TARTARUS

Geliştirici koltuğunda Abyss Gameworks'un oturduğu TARTARUS oyuncuları 2230 yılına götürüyor. Oyuncular ise Tartarus Kazım ve Araştırma Gemisi'nde bir aşçıya hayat veriyor ve gemi Neptün'e çarpmadan önce sistemleri yeniden başlatma görevini üstleniyor. Çeşitli bulmaca elementleriyle uzayda rafine bir macera arıyorsanız TARTARUS'a bir şans verebilirsiniz.

20. Dual Souls: The Last Bearer

20. Dual Souls: The Last Bearer

Stun Games tarafından geliştirilen Dual Souls: The Last Bearer atari salonlarında şahit olduğunuz dövüş oyunu formülleriyle öne çıkıyor. Birbirinden başarılı karakter tasarımlarıyla oynamayı bırakamayacağınız Dual Souls, her biri ilginç silah ve kıyafetlere sahip fevkalade karakterleriyle sizi ekrana bağlayacak. Yüksek tempolu bir dövüş oyunu olan Dual Souls sadece 11,50 TL'den satışa sunuluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Fire and Steel

21. Fire and Steel

Kreatin Studios'un başından kalkması güç shoot-em-up oyunu Fire and Steel bizleri genç bir ejderhaya hayat vermeye çağırıyor. Oyuncular İkinci Dünya Savaşı'nda uykusundan uyanan Aiden'a dönüşüyor; Rus, Alman, İngiliz demeden bütün askeri unsurların üzerine alev yağdırıyor. Bağımlılık yapıcı oynanış mekanikleri ile eski arcade shooter oyunlarını anımsatan Fire and Steel her yönüyle takdiri hak ediyor.

22. Mayhem Brawler

22. Mayhem Brawler

90'ların arcade rüzgarını başarılı bir şekilde güncelleyen Mayhem Brawler çizgi romanları andıran görselliği, sürükleyici hikayesi ve birbirinden başarılı karakter tasarımlarıyla Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One ve Microsoft Windows üzerinde sokakları kana bulamamızı istiyor. Hero Concept imzalı beat-em-up oyununa bayılacak ve hayat verdiğiniz karakterlerin hayranı olacaksınız.

23. Pawn of the Dead

23. Pawn of the Dead

Aslan Game Studio tarafından geliştirilen Pawn of the Dead ise tarihi yüzlerce yılı aşan satranç oyununa fantastik bir güncelleme getiriyor. Yenilen taşların taraf değiştirdiği Pawn of the Dead oyununda oyuncular ilginç bir satranç oyununda yer alırken siyah ve beyazın anlamlı hikayesine de şahit oluyor. Hem fikir hem de uygulama tarafında oyunculardan geçer not alan Pawn of the Dead'e kesinlikle bir şans verin diyor ve adaletsiz bir satranç oyununda kendinizi denemeye davet ediyoruz.

24. SpaceBourne

24. SpaceBourne

Burak Dabak tarafından geliştirilen SpaceBourne oyun geliştirme sürecindeki en elzem etkenleri karşımıza çıkarıyor. Dizginlenemez bir tutku ve idrak edilmesi zor bir disiplinle geliştirildiğini tahmin ettiğimiz SpaceBourne'un devasa bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. Her yönüyle takdire şayan bir yapım olan SpaceBourne 'ben uzayda dopdolu bir macera istiyorum' diyenlerin kesinlikle oynaması gereken bir oyun olarak öne çıkıyor.

Geliştiricinin yeni oyunu Spacebourne 2 ise Kasım 2022'de bizlerle olacak. Yeni oyunu heyecanla bekliyor, ilk oyunu yerli ve yabancı tüm oyunculara öneriyoruz.

25. Mount and Blade II: Bannerlord

25. Mount and Blade II: Bannerlord

Seneleri aşan bir başarı hikayesi, oyundan gelen insanların tutkulu bir projesi...

TaleWorlds Entertainment'in sıfırdan inşa ettiği ve hiçbir yayıncı ile anlaşmadan satışa çıkardığı Mount and Blade II: Bannerlord, 3 milyondan fazla satış yaparak erken erişim sürecinde müthiş bir dönemi geride bıraktı. Göğsümüzü kabartan oyun Kalradya'nın öyküsünü anlatmaya devam eden yapım oyuncuların desteğiyle her geçen gün büyümeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın