Görüş Bildir
Haberler
Yerli Otomobilin CEO'su Karakaş'tan Çip ve Batarya Krizi Açıklaması

Yerli Otomobilin CEO'su Karakaş'tan Çip ve Batarya Krizi Açıklaması

Ulaş
22.09.2021 - 21:23

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, otomotiv sektörünü etkilemesi beklenen batarya hücre krizine dikkat çekerek, 'Biz başından itibaren bu işi planlayarak çözeceğimiz için, o batarya hücre krizine takılmayacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEOCoe'su Gürcan Karakaş ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST'te yer alan yerli otomobil standında açıklamalarda bulundu.

'Bazı farklılıklar olabilir ama tasarımın niteliğini değiştirecek boyutta değil.'

'Bazı farklılıklar olabilir ama tasarımın niteliğini değiştirecek boyutta değil.'

TOGG Coe'su Gürcan Karakaş, 'Artık geleceğin dünyasında batarya teknolojilerine, güç elektroniğine sahip olmayan şirketler teknolojiye sahip olamıyorlar. O nedenle söz verdiğimiz noktadayız, planladığımız noktadayız. TOGG TV'den 24 saat izleyebileceğiniz şekilde tesisimizin adım adım her gün tamamlandığını görüyorsunuz. Biz planlar doğrultusunda 2022'nin sonunda seri üretime hazır olacak şekilde hazırlıklarımızı çalışmalarımızı yapıyoruz. Büyük bir heyecan. Öbür taraftan sorumluluğun farkındayız ama bu heyecan ve enerji bize gece-gündüz, hafta sonları uykusuz da olsa müthiş bir enerji veriyor. Bizim ilk aracımız C segmenti bir SUV, ufak tefek regülasyonlarla bazı farklılıklar olabilir ama bu tasarımın niteliğini değiştirecek boyutta değişiklikler değil' dedi.

'Biz o krize takılmayacağız...'

'Biz o krize takılmayacağız...'

Karakaş, otomotiv sektöründeki çip ve batarya sorununa dikkat çekerek, 'Çip krizi var doğru ve çip krizinin sebeplerini de biliyoruz, aşağı yukarı 1 sene daha süreceğini düşünüyoruz. Uzadı, daha erken çözülür denmişti ve bizim planlarımız doğrultusunda şu anda yaptığımız rezervasyonlarla çip krizine takılmayacağımızı düşünüyoruz. İkincisi; çip krizinden daha önemli bir kriz çıkacak, batarya krizi. Hücre yok. Tüm dünyada herkes elektrikli araçlara dönüşürken, daha fazla elektrikli araç üretmek için koştururken, dünyadaki hücre üreticilerinin kapasiteleri 2030 yılı sonlarına kadar tamamıyla şu an rezerve edilmiş vaziyette. Batarya teknolojisine sahip olmayan şirketler, batarya hücresinin teknolojisine sahip olmayan şirketler o teknolojiye sahip değiller. Biz başından itibaren bu işi planlayarak, çözeceğimiz için biz o biz o batarya hücre krizine takılmayacağız' şeklinde konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
15
7
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arc noise

Biz o krize takılmayacağız... Çünkü arabamız olmayacak zaten.

swordfish

yukarı yönlü kriz doğruları ülkeyi teğet geçerken, teğet doğruları kerizlere yukarı yönlü geçebilir... skntı yok. plana göre batarya batar ya; işte o zaman u... Devamını Gör