Görüş Bildir
Haberler
TV
Yerli Dizilerin En Ölümcül Kadınlarından 'Ezel' Dizisinin Karanlık Güzeli: Eyşan Tezcan Atay

etiket Yerli Dizilerin En Ölümcül Kadınlarından 'Ezel' Dizisinin Karanlık Güzeli: Eyşan Tezcan Atay

Dale Cooper
12.06.2017 - 16:58

Türk Televizyon Tarihi, felakete davetiye çıkaran birçok kadına şahit oldu. Genelde bu kadınlar suçlandı, kimse onların açısından olaya yaklaşmadı! Hepsi birbirinden güzel, hepsinin zekası birbirinden şeytaniydi. 

Şüphesiz onlardan biri de Ezel dizisinde Cansu Dere'nin canlandırdığı Eyşan Tezcan Atay'dı! Dizinin yayında olduğu dönemde Eyşan izleyiciler tarafından ziyadesiyle yuhalandı ve puhalandı. Hatta izleyicilerin nefretini kazandı diyebiliriz. 

Bu halkın bir türlü unutup affedemediği, Türk TV Tarihinin en ölümcül kadınlarından biri olan Eyşan Tezcan Atay'a şöyle bir farklı açıyla bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pek unuttuğunuzu sanmıyoruz ama yine de bir hatırlayalım Eyşan kimdi? Eyşan iyilikti, emekti... Şaka şaka!

Eyşan'ı bildiğiniz şeytani yanları olan bir insandı. Ama bu hayatta onu da şeytan yapan bazı olaylar gelişti, siz o olayları hiç göz önünde bulundurmadınız.

2. Hep Ömer'i sırtından vuruşuyla ve akabinde yaşananlarla hatırladınız onu. Oysa biricik kardeşi Bahar sağlığına kavuşsun diye girmişti o şeytanlık yoluna...

3. Yani durduk yere "Vay ben Ömer'e bir kazık atayım da olaylar silsilesi başlatayım..." gibi bir düşüncesi yoktu.

Kardeşi hastaydı, para lazımdı para! ÇOOK PARA.

4. Fakat şöyle de bir gerçek vardı ki, kocası Cengiz'in de dediği gibi: "Eyşan nakit para gibidir, herkes ona sahip olmak ister!"

5. Güzellik desen Eyşanda, şeytana pabucunu ters giydirecek kıvrak zeka desen o Eyşanda! Kadın, haliyle dizideki erkeklerin odak noktası oluyordu.

İzleyici Eyşan'ı sevmedi çünkü Eyşan bir kere girdiği yolda mücadele etmesi, ayakta kalması gerektiğinin farkında güçlü ve zeki bir kadındı. Aksi tadirde hayatının boşa harcanacağının farkındaydı. Ayıptır söylemesi izleyici ne seçim yaptığını bilen kadından hoşlanmıyor. 😒

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ama işte Eyşan mutlu muydu? Değildi. Hep ne yaptığının, sevdiği birine sırt döndüğünün farkındaydı. Mütemadiyen geçmişiyle bugünü arasında gelgitler yaşıyordu.

Bu da her insan gibi onun da zaaflarının, yanılgılarının, üzüntülerinin olduğunun göstergesiydi. Malumunuz insan olmak böyle bir şey.

7. Hatta tam anlamıyla geçmişi yakasını bırakmıyordu. Ömer, Ezel olup yeniden hayatına girip Eyşan'ı kendisine aşık ediyordu.

8. Kadının başına yeni çoraplar örüp, yeni tercihler belki de hatalar yapmak zorunda bırakıyordu.

9. Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin! Ne yapsaydı Eyşan? Yaşadıklarına razı gelip başına örülen her çorap karşısında sinip otursa mıydı?

9. Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin! Ne yapsaydı Eyşan? Yaşadıklarına razı gelip başına örülen her çorap karşısında sinip otursa mıydı?

10. Sürekli kendisini sömüren babası, hastalıklı kocası ve hayaleti olmuş peşini bırakmayan eski aşkı karşısında güçlü olmasa mıydı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Eyşan bir dizi karakterinin gerçekliğe en yakın örneklerinden biriydi. Günahıyla sevabıyla arada kalmış bir insan temsili...

Ve yoluna devam etmek zorundaydı.

12. Dizilerde ekseriyetle şeytan ya da melek figürleri görürüz ve bunlar tamamen gerçeklikten kopuk sığ karakterler olurlar. İşte Eyşan tüm bunlara realist bir çıkıştı!

Zira bu hayatta salt iyi ve salt kötü yoktur. Herkesin içinde iyilikler barından ışıklı bir tarafla kötülükler barındıran karanlık bir taraf da vardır. İnsan olmak biraz arada kalmışlıktır. İkilemdir. Masum ve şeytani yanını yanında taşıyıp yolunda ilerlemektir.

13. Seni kimse anlamasa da biz seni anladık be Eyşan! Hayatta arada kalmışlığın ne demek olduğunu bilen koca yürekli insanlar hâlâ var...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
670
242
116
60
48
37
35
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bnlyl

Babaciini öpmiycen mi Eyşan?

MoonWalker Ag

Eyşan, babası Serdar yüzünden hep bu kafada yetişmiş; zavallı, aciz ama bir o kadar da içten pazarlıklı ve çakal bir kızdı. Altını çiziyorum, babası yüzünden... Devamını Gör

fatih çetin

Kimse yazmadan yazayım. Orospu Eyşan.

Asosyal deli

ama ben yazacaktım bunu yav :p