Görüş Bildir
Haberler
Yenilenebilir Enerjide Yeni Dönem: Seyyar Rüzgar Türbini Trinity

Yenilenebilir Enerjide Yeni Dönem: Seyyar Rüzgar Türbini Trinity

Ulaş
26.09.2015 - 13:14 Son Güncelleme: 28.09.2015 - 08:55
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yenilenebilir enerji kullanımı popülerleşmeye devam ederken birçok insan için hâlâ ulaşılabilir değil. Özellikle rüzgâr enerjisini kullanmak, yüksek maliyetleri bir yana, dev rüzgâr türbinlerini koyacak araziniz yoksa çok daha zor.

ABD Minnesota tabanlı bir şirket olan Janulus bu durumu yeni ürünleri olan seyyar rüzgâr türbini ile değiştirecek gibi. Hareket hâlindeyken aracınızı durdurup, seyyar rüzgâr türbininizi açıp, elektrik ihtiyacınızı giderebileceksiniz. Ya da doğanın içindeyken çantanızdan çıkarttığınız cihazla elektronik eşyalarınızı şarj edebileceksiniz.

Kelime mânası Hristiyanlıktaki kutsal teslis; üçleme mânâsına gelse de adını üç ayaklı ve üç bıçaklı şeklinden dolayı aldığı ifade edilen Trinity doğa severler, gezginler ve bağımsızlığını sevenler için kutsal bir mânâ da ifade edecek gibi görünüyor.

Trinity günümüzdeki elektrikli arabalarla aynı lityum iyon pilleri kulanıyor. Ürün dört ayrı boyda farklı enerji ihtiyaçlarına göre tasarlanmış: 50, 400, 1,000, 2,500 watt’lık modelleri mevcut. Sırt çantanızda taşıyabildiğiniz en küçük boyu, akıllı cep telefonunuzu 3-4 kere şarj edebiliyor.

En büyük modeli ise ev ihtiyaçları için hatta elektrikli araba şarjı için kullanılabiliyor. Bu boy cihaz duvar için prize de sahip, üretilen elektrik evin ya da karavanın elektrik şebekesine dahil edilebiliyor. Kapasitelerinden bağımsız olarak, her boy oldukça taşınabilir yapıya sahip. En büyük model, araba bagajına sığabilecek şekilde katlanabiliyor.

Bu ürün yüksek teknoloji özelliklerine de sahip: Mobil cihazlar için hazırlanmış bir uygulama sayesinde cihazları açıp kapatmak, ne kadar enerji ürettiğini gösteren istatistikleri takip etmek mümkün. Program aynı zamanda ayar önerileri de sunmakta, bu sayede rüzgârın durumuna göre cihazı ayarlamak mümkün.

Trinity kişisel elektrik santralininin özelliklerini özetleyecek olursak;

  • Monte etmesi kolay,

  • Pilleri elektrikli araba piliyle aynı; güvenilir ve dayanıklı,

  • 2,500 Watt’a kadar yüksek verimli elektrik üretebiliyor ve 2 m/s kadar düşük hızlı rüzgârda bile elektrik üretebiliyor,

  • 50Watt’lık ilk 50 ürün 369 dolar gibi mâkul bir fiyatla satılıyor,

  • Hafif ve taşınabilir ürün 650 gr’dan başlıyor. En büyük boyu 19 kg,

  • En güçlü modeli ev için elektrik üretebiliyor ve depolayabiliyor,

  • Mobil cihazlar üzerinden kumanda etmek mümkün.

Trinity portable wind turbine

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0