Görüş Bildir
Haberler
Yeni Zelanda'da 7,8 Büyüklüğünde Deprem: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Yeni Zelanda'da 7,8 Büyüklüğünde Deprem: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

Batuhan
13.11.2016 - 14:54 Son Güncelleme: 14.11.2016 - 10:11

Merkez üssü Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Canterburry bölgesine bağlı Christchurch kenti olan 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 2 kişi hayatını kaybetti. Ülkeyi sarsan depremin ardından tsunami uyarısı verildi, ilk dalgalar da kıyılara ulaştı. Meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki ikinci depremde ise can kaybı olmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin 7,8 büyüklüğünde ve Christchurch kentinin 91 km kuzeydoğusunda meydana geldiğini açıkladı.

Merkez önce depremin büyüklüğünü 7,4 olarak vermişti ancak daha sonra revize etti. 

Polis, depremde iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ülkenin ikinci büyük kenti Christchurch'da 2011 yılında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde 185 kişi hayatını kaybetmişti...

Ülkenin ikinci büyük kenti Christchurch'da 2011 yılında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde 185 kişi hayatını kaybetmişti...

Tsunami başladı

Tsunami başladı

Yeni Zelanda hükümeti, yaşanan depremin ardından dev tsunami dalgaları oluşabileceği konusunda uyarı yayınlamıştı. 

Yeni Zelanda Sivil Savunma ve Acil Durum Yönetimi Bakanlığı (MCDEM) tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından meydana gelen tsunami dalgalarının sahillere ulaştığı belirtildi. 

MCDEM, sosyal medya hesabından, 'Tsunami başladı. İlk dalgalar Güney Adası’nın kuzeydoğu kıyılarına ulaştı. Birinci dalga en büyük olmayabilir, dalgaların gelişi birkaç saat sürebilir' yazdı.

MCDEM, deniz kenarlarından uzak durulması uyarısı yaparak, 'Gerekli olmadıkça gezmeye çıkmayın, bilgileri arkadaşlarınız ve komşularınızla paylaşın, televizyon ve radyoların uyarıların dinleyin, yerel sivil savunmanın yapacağı uyarılara uyun' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan: 'Umarım bu akşamki depremden sonra herkes güvendedir'

Yeni Zelanda Başbakanı John Key Twitter'dan, 'Umarım bu akşamki depremden sonra herkes güvendedir. Yeni Zelanda Sivil Savunma Kurumu depremin etkisini araştırıyor' yazdı.

İkinci deprem

İkinci deprem

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, artçı şokları devam ederken aynı bölgede 6,2 büyüklüğünde ikinci bir depremin kaydedildiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yerel saatle 13.45'te meydana gelen depremin merkez üssünün Christchurch'e 120 kilometre uzaklıkta olduğu ve 10 kilometre derinlikte kaydedildiği belirtildi. 

İkinci depremde ölen ya da yaralanan olmadı.

AA, Al Jazeera ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
82
20
7
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
goofy

7,8 ve depremden dolayı can kaybı yok galiba? bizde olsa hayal bile edemem

Yagiz Yildirim

7.8 ve can kaybı olmuyor.Muhteşem

Melih Işık

2 kişi hayatını kaybetmiş hocam. Bizde önemli değil ama adamlar herkesin canını önemsiyor.

Kutadgu Bilig

Günlerdir birçok içerikte zeni zelenda hakkında övgü dolu içerikler hazırladınız gözümüz kaldı işte. Al gırdın gırdın 😁 şaka maka ciddi iyi atlatmışlar ölüm ... Devamını Gör