Görüş Bildir
Haberler
Yeni Yılın Yaklaştığının Habercisi... İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden 'Hristiyan Ritüellerinden Kaçının' Uyarısı

etiket Yeni Yılın Yaklaştığının Habercisi... İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden 'Hristiyan Ritüellerinden Kaçının' Uyarısı

Ulaş
20.12.2017 - 19:59

Her yeni yıl öncesinde yaşanan gelenek tartışmalarına girişi bugün Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman'ın resmi eğitim kurumlarına gönderdiği yazı ile yaptık. Usman kurumlardan yeni yıl kutlamalarında Hristiyanlık dinine ait ritüellerin uygulanmamasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni yıla giriş öncesi yapılan, süslenmiş çam ağacı ve Noel Baba'nın 'geleneklerimize uygun olmadığı' açıklamaları ülkemiz için bir gelenek haline geldi.

Geçtiğimiz yıllarda yine benzer bir açıklama Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelmişti 👇

Gaziemir'de bulunan özel ve resmi eğitim kurumlarına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman imzasıyla yılbaşı kutlamalarıyla ilgili bir yazı ulaştı. Yazıda, şu ifadeler yer aldı:

Gaziemir'de bulunan özel ve resmi eğitim kurumlarına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman imzasıyla yılbaşı kutlamalarıyla ilgili bir yazı ulaştı. Yazıda, şu ifadeler yer aldı:

'İçinde bulunduğumuz 2017 yılının sonuna yaklaştığımız ve yeni bir yıla başlayacağımız şu günlerde, özellikle önümüzdeki haftalarda okullarımız ve kurumlarımızda yeni yılla alakalı yapılacak olan etkinliklerde 'Noel, Noel Baba, çam ağacı süslemeleri vb.' Hristiyanlık dinine mahsus ritüellerin kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Bununla birlikte, tüm yıl boyunca yapılacak sosyal ve kültürel faaliyetlerde de özellikle okul öncesi ve ilkokul seviyesindeki çocuklarımızın milli ve manevi kültürümüzle bağdaşmayacak, bizi milli kültürümüzden uzaklaştıracak unsur ve ortamlardan uzak tutulması hususlarında gereğini; yazının tüm personelinize imza karşılığı duyurulması ve imza sirkülerinin dosyalanmasını önemle rica ederim.'

Peki ilçe milli eğitim müdürlüklerinin böyle bir yetkisi var mı?

Peki ilçe milli eğitim müdürlüklerinin böyle bir yetkisi var mı?

Bu tip uygulamalar ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı, il bazında ise valilik yetkisinde.

Onedio Gündem'i Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
701
362
348
97
58
48
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
insansiniz

şu noel babadan korktuğunuz kadar hırsızlardan, tacizcilerden ve çocuk tecavüzcülerinden korksanız belki bir miktar medenileşiriz.

oo hiç bir zaman olmaz çünkü gavurdan korktuğu kadar Allahtan korkmaz bunlar

dedimyasana

ALAYINIZA JINGLE BELLS ALAYINIZA MERRY XMASSSS ULAN

bp_batupasa

hala anlamadınızmı?ağaç kesiliyor diye gezi parkında devleti protesto etmek için milletin işyerlerini yağmaladınız,yetmedi hayvan kesiliyor diye kurban bayr... Devamını Gör

Kutudaki Keçi

Devletin memuru devletin kaynaklarıyla bunu YAPAMAZ. O memurun kullandığı toner dahi benim senin bizim hepimizin ve dini biz din devletinde yaşamıyoruz YAPAM... Devamını Gör