Görüş Bildir
Haberler
Yeni Sitelerde Seo Planlaması

Yeni Sitelerde Seo Planlaması

Sergen Okur
05.06.2015 - 15:24 Son Güncelleme: 05.06.2015 - 16:43

Yeni web sitelerinde seo başlangıcı ve bu seo çalışmalarının şiddeti en kritik konulardan bir tanesidir. Öncelikle hangi sektörden olursa olsun, mutlaka düzenli güncel içerik eklenmesi son derece önemlidir. Bunların yanında siteye ait sosyal medya hesaplarının olması ve bu hesaplarda yeni içeriklerin paylaşılması da başlangıç için yapılmalıdır. Ancak indexi ve takipçisi dahi olmayan bu hesapların seo anlamında çok da fayda sağlayacağı söylenemez. Bu sebeple sosyal medya reklamları ile takipçilerinizi az da olsa arttırmanızda fayda var. En azından bu paylaşımlarda ziyaretçi artışı ve hızlı indexlenme imkanı sağlayacaktır. Bu da ziyaretçilerinizin içeriklerinizle eş zamanlı artışı için oldukça etkili bir yöntem olacaktır.

İçerik ve sosyal medya dışında genel backlink çalışmaları için başlangıçta 2 yol izleyebilirsiniz.

  • Sektörünüzle alakalı ikinci bir site kurarak bunu paravan site amacıyla kullanıp ana sitenizi desteklemek; Eğer bu işlemi yapacaksanız yedek sitede yine güncel içerik sağlayıp, çeşitli backlink paketleriyle bu siteyi orta düzeyde geliştirmeniz yeterli olacaktır.

  • Sektörünüzle doğrudan alakalı, yoksa yakın alakalı o da yoksa alakasız ancak özgün bloglardan tanıtım yazıları satın alarak, kaliteli ve doğal backlinkler elde edebilirsiniz.

Bu iki adımdan herhangi birini uygulayabileceğiniz gibi daha etkili olması için ikisini aynı anda da uygulayabilirsiniz. Temel düzeyde çalışmalar olduğundan bir sorun teşkil etmeyecektir. Ancak rekabetin yüksek olduğu sıralara geldikçe çok komplike çalışmaları yürütmeniz gerekir. Bunlar için birkaç ipucu vermek gerekirse;

  • Sektördeki rakiplerin toplam backlinklerini veya zamana göre alınmış güncel backlinklerini ahrefs.com üzerinden takip edip aynı veya benzer nitelikte backlinkler elde etmek,

  • Sözlük sitelerinde sektörünüzle ilgili paylaşımlara yapılacak yorumlar vasıtasıyla backlink elde etmek,

  • Haber siteleri gibi yüksek prestijli sitelerden tanıtım yazıları satın almak,

  • İndex sayısı yüksek forum gibi sitelerden link satın almak (dikkatli davranılmalıdır, risklidir)

  • Yarışma düzenleyerek, paylaşıma teşvik etmek,

  • Diğer nitelikli backlink çalışmalarını yürütmek,

  • Bir uzmandan destek almak.

Kaynak: http://www.seohocasi.com/yeni-siteler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın