Görüş Bildir
Haberler
Yeni Nesil Elektrikli Araçlarda Görmeye Alıştığımız 10 Özellik

Yeni Nesil Elektrikli Araçlarda Görmeye Alıştığımız 10 Özellik

Begüm
19.11.2022 - 15:40

Gün geçtikçe yeni nesil elektrikli araçları yollarda daha fazla görmeye başlıyoruz. Gerek tasarımları gerekse teknik özellikleri ile kalbimizi çelen bu araçlarda görebileceğimiz muhtemel özelliklere bir göz atmaya ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şarj göstergesi

1. Şarj göstergesi

Elektrikli araçların hepsinde görebileceğiniz yegane şey şarj göstergesinin olduğu ekrandır. Burada kalan şarj ile ne kadar gidebileceğinizi görebilir, arabanın ne kadar şarj olduğunu takip edebilirsiniz.

2. Akıllı telefondan ilham alan teknolojik sistemler

2. Akıllı telefondan ilham alan teknolojik sistemler

Artık arabanızda yer alan ekranı da tıpkı bir akıllı telefon gibi kullanabiliyorsunuz. Kişiselleştirilebilen teknolojik sistemler ile arabadan internete bağlanabilir ve telefondaki gibi pek çok işinizi halledebilirsiniz.

3. Kahve tutacağı

3. Kahve tutacağı

Elektrikli araçlarda rahatlık ve lüks son zamanlarda daha fazla öne çıkmaya başladı. Bununla birlikte kahve tutacağı gibi ince detaylar da daha iyi şekilde düşünülüyor.

4. Biyolojik saldırıya karşı korunma modu

Özellikle bazı elektrikli araçlar ileri teknolojiye göre tasarlandı. Olası problemlerin önceden düşünüldüğü bu araçların bazılarında biyolojik saldırıya karşı korunma modları bile bulunuyor!

5. 400 km/s hıza çıkabilme

5. 400 km/s hıza çıkabilme

Tabii ki 400 km her elektrikli araç için geçerli değil ama yine de elektrikli araçlar normal araçlara göre saniyede çok daha fazla hızlanabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Otopilot

Herhalde elektrikli araçların en keyifli özelliklerinden biri de otopilot! Sizin kullanmanıza gerek kalmadan kendi kendine gidebilen elektrikli araçların bu özelliği araştırmalara ve testlere göre de oldukça güvenli.

7. Akıllı çağırma sistemi

Bazı modellerde geçerli olan akıllı çağırma sistemi ile telefonunuzdan park ettiğiniz arabanızı olduğunuz yere çağırabiliyorsunuz. Aslında bu sistemi bir uzaktan kumanda gibi de düşünebilirsiniz.

8. Geniş ekran kullanımı

8. Geniş ekran kullanımı

Her ne kadar son yıllarda dijital ekranlar hayatımıza çok fazla girse de son model elektrikli araçlarda ekranlar yolcu koltuğuna kadar uzanıyor. Arabanın ön kısmını saran ekranlar ile yolcu koltuğunda oturanlar da ekranlar ile kolay bir şekilde etkileşime girebiliyor. Gerçekten büyüleyici!

9. Vites kontrol butonu

9. Vites kontrol butonu

Arabalar için oldukça yeni bir tasarım ve sistem olan vites kontrol butonu araç kullanımına farklı bir boyut getiriyor. Helikopterlerden esinlenerek tasarlanan vites kontrol kolu ile vitesi daha konforlu şekilde kontrol edebiliyorsunuz.

10. Dikiz aynası yerine kamera

10. Dikiz aynası yerine kamera

Bazı modellerde klasik dikiz aynası yerine son teknoloji kameralar kullanılarak etkili bir görüş alanı sunuyor. Gerçekten de teknolojinin farklı bir boyutu diyebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın