Görüş Bildir
Haberler
Yeni iPhone'a 3 Ay Kaldı

Yeni iPhone'a 3 Ay Kaldı

Deniz Gök
23.06.2015 - 17:40 Son Güncelleme: 23.06.2015 - 18:35

Görsel konsept tasarıma aittir

İçeriğin Devamı Aşağıda

iPhone'nun yeni modeli iPhone 7 veya iPhone 6S'in tanıtılmasına 3 ay kaldı. İşte merakla beklenen telefonun özellikleri.

Eylül ayı yaklaştı. Bu ayın en önemli etkinliği ise Apple‘ın yeni akıllı telefon modelleri iPhone 7 veya iPhone 6S olacak. Bu tarihe yaklaşık 3 ay kalmış durumda. Kısaca heyecan her geçen gün artıyor. iPhone 7 tarihine az bir zaman kala Teknoyo tüm ayrıntıları bir araya topladı. iPhone 7’de ekrandan kasaya, kameradan işlemciye kadar birçok özellik yenilenecek. İşte tanıtılmasına 3 ay kala iPhone 7 hakkındaki tüm ayrıntılar ve son gelişmelerden bir derleme.

25 Eylül'de çıkacak

25 Eylül'de çıkacak

Bir Apple klasiği; şu ana kadar tanıtılan tüm iPhone modelleri eylül ayında tanıtıldı. iPhone 7’nin de çıkış tarihi kuvvetle muhtemel eylül ayında olacak. Ancak Apple, tüm iPhone modellerini şu ana kadar Çarşamba günü tanıttı. Eylül ayında da Çarşamba günü 4, 11, 18 ve 25 tarihlerine denk geliyor. Apple’ın eylül ayının son çarşamba günü yeni akıllı telefon modelini tanıttığını düşünecek olursak iPhone 7’nin 25 Eylül’de tanıtılacağını tahmin etmek mümkün.

2 farklı ekrana devam

2 farklı ekrana devam

Bilindiği gibi Apple, ilk kez iki farklı ekran boyutunu iPhone 6 modelleriyle kullanıcılarına sunmuştu. 4.7 inçlik Phone 6 ve 5.5 inçlik iPhone 6 Plus, farklı ekran boyutlarıyla seçenekler arasında yer aldı. iPhone 7 modellerinde bu gelenek değişmeyecek ve 4.7 inç ve 5.5 inçlik ekran boyutları kullanıcılara sunulacak. Bu da kullanıcı alışkanlıklarının değişmemesini sağlayacak.

Apple Watch kasası iPhone 7’ye

Apple Watch kasası iPhone 7’ye

Apple’ın akıllı saati, Apple Watch tasarımıyla oldukça ses getirdi. Görünen o ki şirket, en hafif akıllı saat modeli Apple Watch Sport’un alüminyum olan kasasını iPhone 7 modellerinde de kullanacak. Bu da yeni iPhone modeline hem ekstra bir hafiflik hem de dayanıklık sağlayacak. Her ne olursa olsun tüm iPhone 7 modelleri yere düşünce yamulacak. Düşürmemeye çalışın.

Home tuşunu kaldıracak

Home tuşunu kaldıracak

Şaka değil, gerçek. Apple’ın son aldığı patent ile home tuşunu kaldırıyor. Yani iPhone 7’nin ön tarafı dümdüz olacak. Home tuşunun altında ise özel bir sensör olacak ve bu alana gelip güçlü bir şekilde basan kullanıcılar, home tuşu işlevini yerine getirmiş olacak. Parmak izi tarayıcısı yine bu bölge gizlenecek. Kısaca çok daha başarılı bir iPhone tasarımı geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biraz daha büyüyecek

Biraz daha büyüyecek

Söz tasarımdan açılmışken iPhone 7 modellerinin biraz daha büyüyeceği de beklentiler arasında. Bunun sebebi ise tamamen değişecek tasarım anlayışı. Home tuşunun gizlenecek olması nedeniyle bile iPhone 7’nin boyutlarının biraz daha büyümesi normal. Paylaşılan bilgilere göre iPhone 7, 0.15 mm daha uzun, 0.2 mm daha kalın olacak.

Tabii ki daha iyi kamera

Tabii ki daha iyi kamera

Bilindiği gibi iPhone 6 modellerinde 8 megapiksellik kamera bulunuyor. Bu kameranın yeterli olduğu ise tartışma konusu. Hatta Samsung’un bile bu konuda alay konusu ettiğini ifade etmek mümkün. Ancak Apple artık bu konuda ciddi bir adım atarak iPhone 7’deki kamera sensörleri baştan değişecek ve arka kamera 12 megapiksele yükseltilecek. Ön kamera ise henüz belli değil. Ancak ön kameranın muhtemelem 5 megapiksele yükseltilecek

Güçlü basınca işlevler değişecek

Güçlü basınca işlevler değişecek

Apple’ın iPhone 7 ile kullanıcılarına sunacağı yeniliklerin başında ‘force touch’ teknolojisi bulunuyor. Yani ekrana biraz daha güçlü basıldığında kullanıcılara farklı bir işlev sunulacak. Örneğin haritada bir yeri işaretlemek istiyorsunuz. Bu durumda ekrana güçlü bastığınızda işaretleme otomatik olarak gerçekleşecek. 

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
7
6
5
4
4