Görüş Bildir
Haberler
Yeni iPhone 14 Ailesinin 14 İlgi Çekici Özelliği

etiket Yeni iPhone 14 Ailesinin 14 İlgi Çekici Özelliği

Savaş Önemli
14.09.2022 - 21:24 Son Güncelleme: 14.09.2022 - 21:29

Apple, 7 Eylül Salı günü gerçekleştirdiği “Far Out” lansman etkinliği ile yeni iPhone 14 ailesini tanıttı. Birçok özelliği haftalar önce sızan iPhone 14, buna rağmen yine her zamanki gibi lansman akşamı ve takip eden birkaç gün boyunca gündemin en önemli konuşma akçesi oldu.

Bununla birlikte iPhone 14 serisi sadece yeni ve iPhone olduğu için akıllı telefon pazarından son yıllarda inovasyon konusunda umudunu yitiren kitleyi dahi tatmin edici özelliklerle geldiği için bence konuşulmayı ve hakkında yazılmaya fazlasıyla hak ediyor. Bu yazımda iPhone 14, iPhone 14 Plus, 14 Pro ve Pro Max’ten oluşan yeni iPhone 14 ailesinin, 14 ilgi çekici özelliğini bir araya getirdim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Arka kameralar şimdi daha güçlü.

1. Arka kameralar şimdi daha güçlü.

Beklendiği gibi, Apple yeni iPhone’larda daha gelişmiş kameralara yer verdi. iPhone 14 ve 14 Plus sürümü için ana kamera, ƒ/1.5 diyafram açıklığında 12 MP 26 mm çekim yapabiliyor. 12 MP ultra geniş kamera ise 13 mm, ƒ/2.4 diyafram ve 120 derecelik bir görüş alanına sahip.

2. Yükseltilmiş ön kameralar ile daha başarılı Vlog’lar…

iPhone 14’lerin yeni TrueDepth ön kamerası, gelişmiş otomatik netleme özelliği ve daha geniş bir diyafram açıklığı ile çok daha başarılı vlog içerikleri üretmenize imkan veriyor. Otomatik netlemenin bir iPhone ön kamerasında ilk kez kullanıldığı belirteyim. Bu özellik ile, loş ışıkta daha da hızlı netleme ve daha uzaktan grup çekimleri yapabilirken, hareketli çekimlerde de başarılı sonuçlar elde etmek mümkün hale geliyor.

3. Pro modeller 48 megapiksel ana kamera ile geliyor.

iPhone 14 Pro ve Pro Max, 48 MP Ana kamera ile geliyorlar. Bu, iPhone 13 Pro'dan yüzde 65 daha büyük bir sensöre sahip oldukları anlamına geliyor. Bu kamera 24 mm, ƒ/1.78 diyaframa sahipken, ultra geniş kamera 12 MP, 13 mm, ƒ/2.2 diyafram açıklığı ve 120 derecelik bir görüş alanı ile çıtayı bir hayli yükseltiyor. Benzer şekilde, 12 MP 48 mm telefoto kamera ƒ/1.78 diyafram ile geliyor.

4. Eylem modu ile Gimbal’lar evde kalacak.

iPhone 14 ve 14 Plus, eylem modu isimli bir çekim modu ile geliyor. Daha parlak bir flaş, geniş açı özelliği ve video için titreme, hareket ve titreşimlere göre ayarlanan ve muhtemelen telefonun dahili ivmeölçer ve jiroskopunu kullanan bu mod ile gimbal kullanmanıza gerek kalmayacak gibi.

5. Video yetenekleri dikkat çekici…

Yeni iPhone 14’ler saniyede 24, 25, 30 veya 60 kare 4K video kaydını, saniyede 25, 30 veya 60 kare 1080p HD video kaydını, saniyede 30 kare 720p HD video kaydını destekliyor. Sinematik video stabilizasyonu (4K, 1080p ve 720p), 4K video kaydederken 8 Megapiksel fotoğraf çekme özelliği ile gelirken, saniyede 120 veya 240 kare 1080p ağır çekim video desteği ise oldukça dikkat çekici.

6. Daha fazla depolama alanı ile 4K’lara yer açılıyor.

6. Daha fazla depolama alanı ile 4K’lara yer açılıyor.

Tüm bu 4K videoların bir yere kaydedilmesi gerekiyor elbette. iPhone 14, 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama alanı seçenekleri ile geliyor. iPhone 14 Pro ise 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB’lık alternatifleri kullanıcısına sunuyor.

7. Sinematik mod üstüne koyarak devam ediyor.

iPhone 13 Pro’da sahne alan Sinematik Mod yeni iPhone daha gelişmiş haliyle geliyor. 30 fps'de 4K HDR'ye kadar çekim yapılabilen bu modda yapılan testler sonucu yüz takibinde de ciddi iyileştirmeler söz konusu.

8. Geliştirilmiş düşük ışık yetenekleri

Apple iPhone 14 serisinde “Photonic Engine” teknolojisi ile düşük ışık performansında ciddi bir iyileştirme sağlıyor. Örneğin iPhone 14 Pro’nun ön, telefoto ve ana kameraları Photonic Engine sayesinde, gece sahnelerini yakalamada görünüşte iki kata kadar daha iyiyken, ultra geniş ideal aydınlatmadan daha azıyla üç kata kadar daha iyi bir performans sunuyor.

9. Hızlı şarj ve tüm gün bitmeyen pil

Yeni iPhone’larda yaklaşık 30 dakikada (doğru adaptörle) yüzde 50'ye varan şarj elde edebiliyorsunuz. Yalnızca video oynatma ve kayıt yapma konusunda test edilmiş olmasına rağmen, pil iPhone 14'te 20-26 saat ve Pro modelinde 23 ila 29 saat performanstan ödün vermeden güç vermeye devam ediyor.

10. Pro modeller “Her Zaman Açık Ekran” ile geliyor.

Pro sürümleri “Her Zaman Açık Ekran” özelliğine sahip. Yani kullanıcılar ekran kilitliyken temel bildirimleri görebiliyor.

11. A16 biyonik yonga ve geliştirilmiş GPU ile daha güçlü bir cihaz.

11. A16 biyonik yonga ve geliştirilmiş GPU ile daha güçlü bir cihaz.

iPhone 14, iPhone 13 ile aynı biyonik yongayı kullanırken, Pro modeli saniyede 17 trilyon işlem gerçekleştirebilen yepyeni A16 biyonik yonga ile geliyor. Bununla birlikte yeni iPhone'lar 5 Çekirdekli GPU'ya sahip. Bu da iPhone 13'ten yüzde 50 daha fazla bellek bant genişliği sunduğu anlamına geliyor Bu sayede, tüm video editleme ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.

12- Dynamic Island ile interaktif bir kullanıcı deneyimi.

Dynamic Island özelliği, donanımla yazılım arasındaki sınırı belirsizleştiren tasarımı ve gerçek zamanlı adaptasyonla önemli uyarıları, bildirimleri ve aktiviteleri göstermesi sayesinde iPhone’la etkileşime geçmenin yeni yollarını sunuyor. Bu özellik, ekrandaki içeriği engellemeden aktif durumda kalarak kullanıcıların sadece dokunup basılı tutma hareketiyle denetimlere daha kolay erişmesini sağlıyor. 

13- Sim kart yuvası iPhone’larda tarih oluyor.

iPhone XS ve XS Max modellerinde eSIM desteğini getiren Apple, yeni modellerinde de bu teknolojiyi kullanıyor. iPhone 14 serisinin ABD'de satılan versiyonlarında ise SIM kart girişi bulunmayacak ve yalnızca eSIM desteklenecek. Diğer ülkelerde satılan modellerde ise SIM kart yuvası bulunacak. Bu arada ülkemizdeki operatörlerin eSIM desteklediğini belirtelim.

14- iPhone kullanıcıları artık kapsama alanı dışında dahi yardım isteyebilecek.

iPhone 14 ve 14 Plus’ta yer alan “Acil Durum SOS” özelliği sayesinde kullanıcılar mobil sinyal kapsama alanı dışında olsalar dahi telefonla yardım alabilecekler. Uydu üzerinden Acil SOS, Kasım ayında ABD ve Kanada’daki kullanıcılara sunulacak ve iki yıl boyunca ücretsiz olacak. Kullanıcılar ayrıca mobil veya wi-fi bağlantısı olmadığında “Find My” ile uydu üzerinden konumlarını manuel olarak paylaşabilecekler.

BONUS:

BONUS:

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerini diğer 14 serisi cihazlar ve önceki modellerden ayıran en önemli özellik çentiğin yerini alan yeni delikli ön kamera tasarımı. iPhone kullanıcıları Dynamic Island özelliği sayesinde arama ekranı ve cihazların bağlantı özelliklerini bu minik alandan takip edebilecek.

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Maya

Fakfakur olduk kura göre artıyor fakurlugumuz😂