Görüş Bildir
Haberler
Yeni Belirtiler Ortaya Çıktı! Omicron Varyantı Etkileri Nelerdir?

Yeni Belirtiler Ortaya Çıktı! Omicron Varyantı Etkileri Nelerdir?

Günümüzde yeni koronavirüs varyantı olarak karşımıza çıkan Omicron, tüm dünyayı tedirgin etmeye devam ediyor. Varyant tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de hızla yayılıyor. Yeni varyant Omicron ile ilgili her geçen gün yeni bir bilgi ediniyoruz. Gerek arkadaş çevresi gerekse aile fertlerinde görünen pozitif vakaları vatandaşları endişeye boğuyor. Sık sık üçüncü doz hatırlatma aşısını vurdurmak konusunda uyarılarda bulunsalar da görmezden gelen çok sayıda kişi var. Tehlike uyandıran Omicron varyantın yeni belirtileri belli oldu. Peki, Omicron belirtileri nelerdir? İşte omicron hakkında yeni bilgiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Omicron alarmı tüm dünyada devam ederken gözler varyantın yeni belirtilerine çevrilmiş durumda. Gün geçtikçe varyantın yeni belirtileri de belli olmaya başladı. Peki, Omicron varyantı belirtileri neler? İşte merak edilen yeni semptomlar...

Prof. Dr. Pelin Kartal Açıklaması

Prof. Dr. Pelin Kartal Açıklaması

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dış Kapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Kartal, İngiltere'de yapılan araştırmaya göre 'Omicron' varyantı tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Kartal, 'Omicron' varyantındaki deri tutulumlarının daha çok çocuk ve gençlerde görüldüğünü belirterek, 'Covid-19'da genç ve çocuklarda pek bulgu olmuyordu. Burada bir farklılık var. Deri tutulumu daha farklı ve yüzde 20 oranında görülüyor.

Deri bulguları özellikle kaşıntı, deride kabarıklık, kırmızılık, isilik ya da kurdeşen dediğimiz şikayetlerle karşımıza çıkıyor. Bunlar da daha çok diz, dirsek ve ayaklarda görülebiliyor. Yine deride kabarık, hafif yanma ile karakterize kaşıntılı, biraz ağrılı olabilen kırmızı ve morumsu kabarıklıklar da olabiliyor. Bunlar da ellerde morarma olursa oksijen ihtiyacı olduğu ve acil duruma sebebiyet vereceği için önemli. Bunlarda çocuklarda daha sık görülmekte' diye konuştu.

Omicron Varyantının Semptomları Nelerdir?

Omicron Varyantının Semptomları Nelerdir?
  • Burun akıntısı

  • Baş ağrısı

  • Yorgunluk

  • Hapşırma

  • Boğaz ağrısı

  • Eklem ağrıları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın