Görüş Bildir
Haberler
Yeni Başlayanlar İçin Muhafazakar Ortamlarda Mutlaka Bilinmesi Gereken 15 Sağcı Küfürü

etiket Yeni Başlayanlar İçin Muhafazakar Ortamlarda Mutlaka Bilinmesi Gereken 15 Sağcı Küfürü

Özlem
23.02.2016 - 13:08 Son Güncelleme: 26.07.2022 - 12:01

Geçtiğimiz günlerde Onedio'da Yeni Başlayanlar İçin Solcu Ortamlarda Mutlaka Bilinmesi Gereken 13 Solcu Küfürü  başlığı altında bir içerik gördüm. Tabi aklıma hemen bizim mahallenin küfür sayılabilecek ithamları geldi.  Elbette daha çok dışarıya  değil içeride kendi mahallemizin insanlarına kullandıklarımız :) Gezici, hain vb çok popüler olanları almadım, onları bilmeyen yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Siyonist uşağı

1. Siyonist uşağı

Siyonistin anlamını bilmeyen yoktur. Filistin'de Yahudiler için bir vatan oluşturma projesinin siyasal adı. Bu sıfat bize Milli Görüşçü dedelerimiz ve babalarımızdan miras. Onlar ne zaman siyaset konuşup esip gürleseler bu sıfatı birilerine takarlardı. Biz de bu mirası devraldık ama biraz bonkör davrandık kullanırken. Şimdi herkesin ağzında sakız oldu.  Evin çatısına kaçak kat çıkmak isteyen iç güveysi damada bile siyonist denildiğini duydum. :)

2. Paralelci

2. Paralelci

2-3 yıldır dilimize dolanan bu hakaretin ne olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. Ama artık politik kullanımından iyice çıktı. Evlerimizde, günlük yaşamımızda  bile kullanır olduk. ''Bizim hanım da evin paralelcisi :)))'' diyen  sevimsiz beyler doldu her yerde. Tabi sulandırınca da herkesin diline düşüldü.

3. Fasık

3. Fasık

Fıkıhta büyük günahları aleni işleyen kişiye denir. Nadiren duyarız bu hakareti. Büyük bir suçlama olduğu için kimse kimseye açıktan kullanmaz.  Evden kaçan kızına söyleyen babanın da ortağı tarafından dolandırılan esnafın da kullandığını duydu bu kulaklar :)

4. Ahmet Hakanlaşmak

4. Ahmet Hakanlaşmak

Bu da muhafazakar ortamlarda kullanılan bir hakaret. Ahmet Hakan malum olduğu gibi 90lı yıllarda Kanal 7'de haber sunmuş eski bir Milli Görüşçü. Sonradan Doğan Medya'ya transfer olunca bizim mahallede epey bir tepki almıştı. İçimizden birileri özeleştiri yapınca, ''keşke''leri dile getirince  kendisine yapıştırılacak uyarı etiketi: Ahmet Hakanlaşma! Tabi eskisi kadar kullanılmıyor bu. Ama biraz sivrilen, geleneksel söylemin dışına çıkan birileri olduğu zaman Ahmet Hakan özentisi sıfatı alnına yapıştırılır :)

5. İrancı

5. İrancı

Bu çok eskilerde kalmış bir sıfattı. Eskiden hakaret olarak kullanılmazdı. Suriye'de patlayan iç savaştan sonra daha çok duyar olduk. En çok, küçük bir cemaat liderine, ( kim olduğunu tahmin edenler olmuştur :) )  meczup bir iki gazeteciye ( bunu da tahmin eden olmuştur ) kullanılsa da savaşta Esed destekçisi islamcılara da sık sık bu sıfat hakaret olarak kullanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Danışman

6. Danışman

Muhafazakar ortamların en yeni hakareti bu. Son bir iki aydır, meclislerde sık sık duymaya başladık. Tabi hemen soruyorsunuz, bu ne biçim hakaret? Bir meslek ya da bir pozisyon ne zaman hakaret oldu? Birden oluverdi. Biz de tam olarak anlamadık. Bunu genellikle muhafazakar camiaya sonradan girip türlü türlü ayak oyunlarıyla makam mevki sahibi olanlar için kullanırız. Çok farklı meslek gruplarından olabilir ama ''danışman'' etiketi onlara yapıştırılır.

7. Gizli mason

7. Gizli mason

Unutulmaya yüz tutmuş muhafazakar hakaretlerindendir. Siyonist hala kullanılsa da mason eskisi gibi kullanılmaz oldu. Oysa eskiden, dünyayı onların yönettiği ile temellendirdiğimiz teorilerimiz vardı. Şimdilerde unutuldu, eskisi gibi kullanılmaz oldu. Ahmet Hakan'ın Kanal 7'de masonlarla ilgili programını, çocukluk yıllarımızda okuduğumuz Masonluk ve Yahudilik kitaplarını dün gibi hatırlıyoruz ama nedense rafa kalktı hepsi.

8. Beynamaz!

8. Beynamaz!

Bakın bunu solcular, laikler pek bilmez :) Beynamaz namaz kılmayan demektir. Her ne kadar Osmanlı torunuyuz, şöyleyiz böyleyiz desek de beynamazımız boldur. Yaramaz çocuklara da söylendiği oluyor çok da şey yapmayın ama. :)

9. Romantik İslamcı

9. Romantik İslamcı

Sakın romantik diye küfür, hakaret olur mu? demeyin. oluyor. Romantik islamcıyı genel olarak şair, yazar, edebiyatçı islamcılar için kullanırız. Bunlar çay, nargile, İstanbul, Osmanlı klişeleri üzerinden davayı sulandırmakla ve hiçbir işe yaramamakla suçlanırlar.  Çay üzerine saatlerce konuşabilir, Osmanlı üzerine sayfalarca yazıp bir kez bile islam diyememeleriyle ünlüdürler. Laik kesime yaranmaya çalışmakla da suçlanırlar. Laf aramızda en büyük arzuları da laik kesimin gazetelerinde yazmaktır. Hatta geçen gün bunlardan birine bizim mahallenin nefret ettiği büyük bir yayın grubundan teklif gelmiş rakamda anlaşamamışlar. 50.000 TL istemiş....

10. Deccal

10. Deccal

Deccal, kıyamet kopmadan önce ortaya çıkacak ve insanları kötülüğe itecek kişi. Bu hakaret sevilmeyen herkese karşı kullanılabilir. Ayrıldığı nişanlısına kullanan da var, patronuna kullanan da var. Kullanım alanı oldukça geniş. Yeter ki sevmediğimiz birileri olsun :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cihangir İslamcısı

11. Cihangir İslamcısı

Hatırlayanlar vardır. Geçtiğimiz günlerde Muhafazakarların Cihangir'i At Pazarı'ndan 13 İnsan Tipi başlığıyla bir içerik hazırlamıştım. Cihangir İslamcısı diyebileceğimiz insanlar At Pazarı'na nadiren uğrarlar. Uğrayınca da tepeden bakarlar herkese. Biraz kibirlidirler. Belediyelerde verdikleri konferanslarla bilinirler. Romantik islamcılardan farklı olarak seküler semtlerde daha çok görülür, onlara daha çok benzemeye çalışırlar. Hatta onlardan yarım yamalak da olsa kabül görenler vardır. Mesela solcu olarak bilinen dergilerde yazılar yazarlar, danışmanlık ücreti alırlar. Haklarını yemeyelim, bizim yeni yayınlanmaya başlayan dergilerimize de ücretsiz danışmanlık yapıyorlar. ''Afili''  cümleler kurmaya bayılırlar. Dar ve fanatik bir kitleleri vardır. Ama bizim mahallede kesinlikle sevilmezler. Sevilecek yanları da pek yoktur :)  Ezcümle Cihangir İslamcısı bizde büyük hakarettir.

12. Mezhepsiz

12. Mezhepsiz

Bu eskiden daha çok kullanılırdı. Nedense unutulan hakaretlerimiz arasında bu da var. Özellikle medrese geleneğinden gelen tarikat liderleri ve tasavvufçular bunu kullanmayı çok severler. İlahiyatçılara, hadis kabul etmeyenlere, geleneği reddedenlere kullanılır. Birine mezhepsiz denildiğinde siz  o kişiye ''hayırsız evlat'' muamelesi yapabilirsiniz. :)

13. Mutacı

13. Mutacı

Muta nikahı sünni alimlerin kabul etmediği fakat İran'da var olan süreli nikah. Bu nikahı kimin yaptığını kimse bilmiyor ama kul hakkını düşünmeden nerede ''çapkın'' olduğu düşünülen birileri  varsa bu etiket yapıştırılıyor. Haksız yere çok insanın günahına girildi.

14. Münafık

14. Münafık

Sözlük anlamı nifak tohumu eken, fitne çıkaran olsa da islam dininde müslüman gibi görünen aslında müslüman olmayan kişilere denir. Bunu Milli Görüşçüler merkez sağ siyaset yapan politikacılar için çok kullanırdı. Eskisi kadar kullanılmasa da arada yaşlılar tarafından duyuyor geçmişi yad ediyoruz. :)  Tabi son dönemde kullanımı biraz değişti. Kendi içimizde yeni politik arayışlara girenler için de kullanılmaya başlandı.

15. Lawrence

15. Lawrence

Bu da danışman gibi çok yeni bir hakaretimiz :) Arabistanlı Lawrence, filmi de yapılan meşhur İngiliz casusu. İslam topraklarında yürüttüğü faaliyetlerle  Osmanlı'nın yıkılmasında payı olan Lawrence bizde pek sevilmez. Biz bu hakareti ilk kez Manisalı Lawrence olarak duyduk :) Bakalım başka ne çeşitlerini duyacağız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
641
292
168
40
31
30
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sek...

Sanırım birilerinin hoşuna gitmemiş yazdıklarım... Yine yeniden yazıyorum yer yüzünde bir insanoğluna edilebilecek en büyük küfür ''Tayyipleşme''dir.

Pasif Kullanıcı

ya.mahir,ne<kendini<kas<ne<milleti,bizde<yeri<geliyor<onların<<inandıkları<<liderlere<<hakaret<ediyoruz<<boşy...

munafik denilince benim aklima bir ulkenin cumhurbaskani geliyor. kendisi ayni zamanda amerikan kopegi, siyonist usagidir... hangi ulke oldugunu soylemeyeceg... Devamını Gör

görüncek adam

Şunlarda olabilir aralarında komünist,kızılbaş,ermeni,dürzi,gavur,yahudi ,solcu .Kısacası farklı kim varsa ona hakaret edip sıfat şeklinde kullanırlar.Tarihi... Devamını Gör

starlight

politik her başlıkta rastlıyorum yorumlarına dostum, çok keskin, genelleyici ve agresif bir tutumun var. ben kendimi sol da konumlandırmıyorum dünya görüşüm ... Devamını Gör