Görüş Bildir
Haberler
Yeme Ritüeliyle Bile Başlı Başına Efsane Olan Lahmacun Tarifi

etiket Yeme Ritüeliyle Bile Başlı Başına Efsane Olan Lahmacun Tarifi

Pudra Sekeri
16.04.2017 - 11:59 Son Güncelleme: 18.04.2020 - 17:22

Önce lahmacunu şöyle bir güzel açıyoruz. Sonra üstüne maydanozları ve soğanları yavaş yavaş diziyoruz. Üzerine limonu bir güzel sıkıyoruz. Sonra bir ucundan başlayıp yavaş yavaş ve ince ince lahmacunu dürüyoruz. Lahmacunu bir elimizle altından bir elimizle ortasından kavrayıp kocaman bir ısırık alıyoruz. Sonrası bulutların üstünde başka diyarlara yolculuk...

Lahmacun muhteşem lezzetinin yanı sıra yeme ritüeliyle de hayranı olduğumuz bir yiyecek. Mutfağımıza girdiği günü havai fişeklerle kutlamamız gereken bir efsane o. Üstelik uygun fiyatıyla da kalplerimizi çalmış bir hırsız. Tüm fastfoodlara karşı tarzından ve samimiyetinden hiç ödün vermemiş mütevazı bir lezzet. Hatta ev taşıma sürecinin de karın doyuran baş aktörü.

Bu kadar güzelleme yeter lahmacuna ki o bu kadarını bile fazla bulacaktır. Öyle de alçak gönüllü işte. Neyse, olayı fazla bulandırmadan biz en iyisi tarifimize geçelim. Evet, bu şahane lezzeti evimizde kendimiz de yapabiliriz. Tamam, ustalarının karizmasına erişemeyiz belki ama yine de bu eşsiz lezzeti evde kendi ellerimizle yapmak ayrı bir gurur verecektir. Hem en güzel yanı da içine koyacağımız kıymadan emin olmamız olacaktır.

Lahmacun için malzemeler

Hamuru için;

İçi için;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın