Görüş Bildir
Haberler
Kod Yazarak Hayatını Acayip Kolaylaştıran Adam Size Keşke Yazılımcı Olsaydım Dedirtecek

etiket Kod Yazarak Hayatını Acayip Kolaylaştıran Adam Size Keşke Yazılımcı Olsaydım Dedirtecek

GitHub'da 'Narkoz' nickiyle bilinen Nihad Abbasov adındaki yazılımcının paylaştığı program birçok kişiyi şaşırtmış durumda. Birden fazla yazılımdan oluşan bu program dizisinin oldukça eğlenceli bir hikayesi var ve biz de bu hikayeyi sizlerle paylaşalım istedik.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/progra...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Narkoz, yazılımları yazan kişinin işten ayrılan eski bir iş arkadaşının olduğunu söylüyor ve hikayeyi şu şekilde anlatmaya başlıyor. Ağzından dinliyoruz:

Bizde bir eleman vardı, işten ayrıldıktan sonra bir baktık adam 90 saniyeden fazla süren rutin işlerini kolaylaştırmak için kodlar yazmış!

Yeni başlayacağı iş için buradan ayrıldı. Biz de çalışmalarına göz atalım dedik. Öyle şeyler yapmış ki gerçekten adam ya büyük bir dahi ya da acayip bir üşengeç.

Adam yazdığı yazılımlarla hayatındaki bir çok şeyi otomatiğe bağlamış.

Programlardan birinde, iş yerindeki bilgisayara sabah 9'dan sonra bağlı olursa bilgisayar karısına otomatik olarak mesaj atıyor ve gelen cevaba göre bahaneler sıralıyor.

Adam işini kolaylaştırmak için sevmediği ve uyuz olduğu müşterilerinden gelen maillere de uygun bir kod yazmış.

Bu koda göre, program maili tarıyor ve mailde; 'yardım', 'pardon', 'sorun' gibi kelimeleri bulursa atan kişinin sistemine girip sorunu çözmek için geri yükleme yapıyor. Problemi hallettikten sonra da 'sorun yok arkadaşım, bir sonraki sefere daha dikkatli ol.' mesajı atıyor.

Başka bir program ise, 08:45'e kadar gidip ofisteki bilgisayarını açmazsa patrona "iyi değilim, evden çalışacağım." gibi otomatik bir mail göndermesini sağlıyor.

Ve bu programa da 'Hangover' adını vermiş 😁

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazdığı en iyi program ise kahve yapmakla ilgili.

Kahve yapmak istediğinde bir tuşa basıyor, program önce 17 saniye bekliyor...

Ardından makine latteyi hazırlıyor ve yazılım, makineye latteyi bardağa dökmesi için 24 saniye daha beklemesini söylüyor.

Ve adam kahve makinesinin yanına gittiğinde kahvesi hazır olmuş oluyor çünkü masasından kahve makinesine yürüdüğü süre tam olarak o kadar 😱👏👏

Kahve makinesinin internete bağlanıp hacklenebileceğinden ne benim ne de başka bir yazılımcının haberi yoktu. Adam kendi kendine bir sistem oturtmuş ve bunu düzenli olarak yapmış. Biz de bunu sadece o gittikten sonra öğrenebildik. 😁

İşini bilen bir yazılımcı olmak böyle bir şey herhalde. Bari kendisini bulsak da parası neyse verip bizim de hayatımızı kolaylaştıracak şeyler yazdırsak 😁

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2041
328
236
60
50
29
13