Görüş Bildir
Haberler
Yazılı Olmayan Halı Saha Kuralları

Yazılı Olmayan Halı Saha Kuralları

Sosyal Mecra
09.09.2014 - 02:59 Son Güncelleme: 09.09.2014 - 14:14

Yazılı Olmayan Halı Saha Kuralları

Bu seferki konumuz halı saha kuralları. Hepimiz mutlaka halı saha maçı yapmışızdır. Halı sahalar Türk erkeklerinin hayatının bir parçasıdır. Şirket patronlarından en vasıfsız elemanına kadar sosyal statü ayırt etmeksizin herkes halı sahanın suni çimlerine yapışmıştır bir kere. Her oyunun kuralı vardır, futbolun da. Fakat halı sahalardan ender görünen şey hakem ve kurallardır. Bildiğim bir kaçını sizlere anlatmak isterim;

Kimse o pis yelekleri giymeye yanaşmaz, genelde herkesin formaları farklı olduğundan karışıklık olmaması için bir takım yelek giyer. Buna ilk golü atan takım karar verir, ilk golü siz atıp yeleği rakibe giydirdikten sonra maçın %50sini kazandınız demektir.

Evet hakem olmadığından genelde kararları iki takım uzlaşarak verir. Sanırım en çok tartışılan nokta faullerdir. Biraz sert bir girişten sonra yere düşen adam ‘’yavaş amk, işimiz var gücümüz var’’ diye isyanda bulunduğunda faulü yapan adam ‘’faulse faul diyin ne küfür ediyon amk’’ gibi tepki verir. Ya olay çıkar, yada faul kullanılır.

Nacizane kendim de defansta oynarım, şişman değilim ama tekniğin o kadar iyi değil. Bu arkadaşlar ileride takımına faydalı işler yapamadığında genelde defansta çakılı oynarlar. Maç ortasında ‘’Allah’ını seven defansa gelsin laaaaan’’ diye yırtınır. Eğer maç farka giderse forvet defansa gelir ‘’hadi ileri çık’’ der. Son dakikalar bu arkadaşa boş kaleye gol attırmak üzere geçer. Ben ileri çıkmıyorum şahsen o kadar da ölmedik, arada sırada kendi çapımda goller atabiliyorum çok şükür. : )

Bu arkadaşlar anlayamadığım şekilde çok fena top oynarlar, sahada Trabzon formalı biri varsa ona yakın oynamayın, incitir sizi. Bi kere sahadaki kişinin üstünde Trabzon forması vardı. : ( He istisnalar var bizim bi abi vardı Trabzon formalı diye oynatıyorduk, meğer Giresun’luymuş ipne. Gol makinesi diye aldık, fön makinesi çıktı.

Bu iğrenç bi kuraldır, genelde herkes sırayla kaleye geçer ve 2 gol yiyen çıkardı. Bazı pezevenkler hemen çıkmak için bile bile gol yerdi.

Bu muhteşem kurallardan biridir, ‘’Adamın gol diyor’’, ‘’Adamın faul diyor’’ gibi uzar. Eğer tartışmalı bir gol varsa iki takım oyuncuları aralarında tartışırken takımınızdan bi dingil ‘gol o gol ben gördüm’’ derse tartışma kanır. Adamınız sizi sırtınızdan vurmuştur.

Evet biraz uzun bir kural oldu, aslında kural gibi değil ama bu ipneler böyle algılaşmıştır bunu. Bu adam uzaktan vurur ve bala göte gol olur ya, heh bu dingil sonra artık her maç uzaktan vurur. (Tabi Müco hariç : ) )

Bu arkadaş olmayacak yerde şut çekmiştir, hatalı pas atmıştır takım gol yemiştir, hemen kaldır elini pardon de, sanki yedirdiğin gol geri alınacak bak sinirlendim ya.

Bu ibneler yılın balonudur, fos çıkarlar, her atağı mundar ederler. Onun yerine ‘’bayağıdır oynamıyorum’’ ‘’benden bişey beklemeyin’’ diyen ağabeyleri alın, kesin 3-5 gol atarlar.

Kusura bakmayın burada biraz agresifleştim, özür dilerim. O kaptan benim : (

Davam Edecek…

Yazan: Sinan Topçu

Kaynak: http://www.sosyalmecra.org/yazili-olm...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın