Görüş Bildir
Haberler
Yavuz Çetin Anısına Düzenlenen Yavuzfest İkinci Yılında

Yavuz Çetin Anısına Düzenlenen Yavuzfest İkinci Yılında

FreiGeist
16.09.2015 - 14:08 Son Güncelleme: 16.09.2015 - 16:15

Türkiye rock müzik geçmişinin en iyi gitaristlerinden biri olarak kabul edilen ve erken yaşta kaybettiğimiz Yavuz Çetin, 13'üncü ölüm yıldönümünde müzisyen arkadaşları ve sevenleri tarafından 2. Yavuz Çetin Müzik ve Barış Festivali ile anılıyor. 

18 Ekim Pazar günü Volkswagen Arena'da gerçekleşecek festivalde önemli isimler Yavuz Çetin anısına aynı sahnede buluşacak.

Bulutsuzluk Özlemi, Can Gox, Cem Köksal, Ceylan Ertem, Korhan Futacı, Kurtalan Ekspres, Mor ve Ötesi, Moğollar, Murat İlkan, Ogün Sanlısoy, Pentagram, Sahte Rakı, Yasemin Mori ile Yavuz Çetin’in müzik yolculuğuna eşlik eden Gür Akad, Tanju Eksek ve Batu Mutlugil festival kapsamında sahne alacak.

Yavuz Çetin Hakkında

Yavuz Çetin Hakkında

Yavuz Çetin, yaşamı boyunca 1960'lı ve 1970'li yılların rock ve blues’dan etkilenip bestelerine ve şarkı sözlerine bu müziğin ruhunu yansıttı. Blues müziğe olan hayranlığı, kariyerinin önemli adımlarından birini atacağı, 1990 yılında Batu Mutlugil, Zafer Şanlı ve Kerim Çaplı ile beraber Blue Blues Band grubunu kurmasına vesile oldu. Çoğunlukla 1970’li yılların rock ve blues şarkılarını ‘cover’layan grupta Yavuz Çetin hem gitar çaldı hem de vokal yaptı.

Fuat Güner ile tanışmasının ardından stüdyo müzisyenliği hayatı başlayan Çetin’in gitarıyla eşlik ettiği sanatçılar arasında İzel, Kıraç, Soner Arıca, Turgut Berkes ve Göksel gibi isimler var. Göksel’in ‘Sabır’ adlı parçasında Talkbox kullanmasıyla Türkiye’de ilk Talkbox kullanan gitarist ünvanına sahip oldu. İlk albümü “İlk”i 1997’de Ercan Saatçi ile yaptığı çalışmalar sonrasında çıkaran Yavuz Çetin’in bu albümdeki ‘Erkeğin Olmak İstiyorum’ şarkısı Sinan Çetin’in Propaganda adlı filminde kullanıldı. İkinci albümü “Satılık” için TMC Film Müzik ile anlaşması dahilinde 1999’da stüdyoya giren Çetin, albümün sevenleriyle buluşmasına şahit olamadan 15 Ağustos 2001’de hayata veda etti. 

Ayrıca bakınız: Kaybımızın 14.Yılında Ait Olduğu Cennette Sololarını Atmaya Devam Eden Çocuk: Yavuz Çetin

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0