Görüş Bildir
Haberler
Yasaklar Geri Geliyor mu? Hafta İçi ve Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Kısıtlaması Olacak mı?

Yasaklar Geri Geliyor mu? Hafta İçi ve Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Kısıtlaması Olacak mı?

2021 yılı içerisinde artan vaka sayısı nedeniyle hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve belli kısıtlamalar uygulanmış ve birçok mekan kapatılmıştı. Omicron varyantı kaynaklı vaka sayısının adeta patlamasıyla yasaklar geri gelir mi konusuyla ilgili araştırmalar artış gösterdi. 'Yasaklar geri mi dönüyor?' konusu her geçen gün artan vaka sayıları yüzünden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz gün 70 bini aşan vaka sayıları karşısında insanlar oldukça endişe içindeler. Peki, Yasaklar geri geliyor mu? Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olacak mı? Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Omicron varyantı tüm dünyada vaka sayılarının patlamasına neden oldu. Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı günlük tabloya göre, 11 Ocak 2022 Salı günü Türkiye'de son 24 saatte 430 bin 253 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 74 bin 266 kişinin testi pozitif çıktı, 137 kişi hayatını kaybetti. Artan vaka sayıları karşısında endişeli olan vatandaşlar kapanmayla ilgili arama motorlarına bakıyor. Yasaklar geri geliyor mu? Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olacak mı? Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Bilim Kurulu Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Bilim Kurulu Toplantısı Ne Zaman, Saat Kaçta?

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.30’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Yasaklar Geri Geliyor mu?

Yasaklar Geri Geliyor mu?

Omicrona yakalanan ve evde karantinada bulunan Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl (65), virüsün etkilerini hafif hissettiğini belirterek, 'Aşı yaptırmamış olmasaydım ya yoğun bakımda olurdum ya da şu an daha kötü şeyler yaşıyordum' dedi. Vakaların daha da artacağını söyleyen Prof. Dr. Zafer Kurugöl, AVMrestoran ve konserlere girişte mutlaka aşı şartı getirilmesi gerektiğini söyledi

''Maske Çıkarılmamalı, Mesafe Korunmalı."

''Maske Çıkarılmamalı, Mesafe Korunmalı."

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, vaka artışlarının aile ilişkilerinin güçlü olmasından kaynaklandığını belirtti ve vatandaşları uyardı. 'Buluşmalar, bir araya gelmeler çok kısa olmalı. Yapılan görüşme gerekiyorsa açık havada ve kısa süreli olmalı, maske çıkarılmamalı, mesafe korunmalı.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın