Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Yasak Aşk Skandallarıyla Bir Zamanlar Gündemde Deprem Etkisi Yaratan Bakanlar, Milletvekilleri ve Siyasiler

Yasak Aşk Skandallarıyla Bir Zamanlar Gündemde Deprem Etkisi Yaratan Bakanlar, Milletvekilleri ve Siyasiler

Ünlülerin aşk skandallarına aşinayız, sürekli duyuyoruz. Fakat işin içinde siyasiler, milletvekilleri, bakanlar olunca işin rengi biraz değişiyor. Bizim siyasi tarihimizde ses getiren hatta istifalara yol açan birçok yasak aşk skandalı var.

kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Adnan Menderes (Ayhan Aydan, Suzan Sözen)

1. Adnan Menderes  (Ayhan Aydan, Suzan Sözen)

Adnan Menderes, en çok yasak aşk ile anılan siyasilerden. Hayatından eşi dışında birçok kadın olduğu yazılıp çizilmişti o dönem. Ancak Ayhan Hanım ile olan aşkı, dillere düşmüştü. Hatta konuyla ilgili bir 'Bebek davası' da var. Ancak daha ilginci, Suzan Sözen ile yaşadığı aşk. Çünkü Suzan Hanım hayatteyken şöyle bir açıklamada bulunmuştu: 

'Kocam Ferit Sözen, o tarihte İstanbul Polis Okulu'nda hoca idi. Gümüşhane'ye tayin edildi. Gitmedik. Burada kalmak için çok çalıştık. Menderes'e bu işi yaptırmanın çarelerini aradım. Bir gün Tarabya'da, Piliç Osman'la tanıştım. Bize Başbakan'ı çok iyi tanıdığını ve Menderes'le tanıştırabileceğini söyledi. Ertesi gün, Menderes telefon ettirdi ve imzalı kitabımı istetti. Kocama sordum, muvaffak etti. Bu şekilde tanıştık, eve gelmeye başladı. O geleceği vakit, kocam hasta dahi olsa evden çıkardı. Pencerede parolamız vardı. Kocam anlardı, dönerdi.'Detay

2. Hasan Fehmi Güneş - Aynur Aydan

2. Hasan Fehmi Güneş - Aynur Aydan

Dönemim İç İşleri Bakanı olan Hasan Fehmi Güneş evliyken, şarkıcı Aynur Aydan'ın evinden çıkarken görüntülenmişti. Ertesi gün gazetelerde konuyla ilgili boy boy haberler çıktı ve büyük bir yankı oluştu. Bakan baskılar karşısında 'Türk halkından özür diliyorum' dedi ve istifasını verdi.

3. Ergun Göknel - Feray Kavrar

3. Ergun Göknel - Feray Kavrar

İSKİ Genel Müdürü olan Ergun Göknel evliyken, sekreteri Feray Hanım'a gönlünü kaptırdı. Boşanmak için eşine yüklü miktar tazminat ödeyen Göknel, Feray Kavrar ile evlendi ama eski eş Nurdan Erbuğ'un intikamı acı oldu. Nurdan Hanım, eski eşinin rüşvet aldığını ve yolsuzluk yaptığı ihbar ettikten sonra meşhur İSKİ skandalı ortaya çıktı ve Ergun Göknel 8 yıl ceza aldı. Daha sonra da Ergun Göknel ve Feray Kavrak da boşandılar.

4. İlyas Aktaş - Fatma Akıntürk

4. İlyas Aktaş - Fatma Akıntürk

DYP milletvekili İlyas Aktaş, sekreteri tarafından bacağından vurulması sebebiyle gazetelere haber oldu. Daha sonra sekteri Fatma Hanım'ın da kolundan yaralandığı haberi geldi. Olayın daha sonra İlyas Aktaş'ın sekreteri Fatma Akıntürk'e verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle ortaya çıktığı anlaşıldı.

5. Hayri Üçpınarlar - Ayla Karaduman

5. Hayri Üçpınarlar - Ayla Karaduman

Eski bakanın yasak aşkı, sevgilisiyle birlikte olduğu kasetin yayılmasıyla ortaya çıktı. Bakan durumu kabullenip sessiz kalmayı tercih etti ve görevine devam etti. (1996)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kamer Genç - Dansöz Hayal

6. Kamer Genç - Dansöz Hayal

Çoğu kişinin hatırladığı bu olay oldukça ilginç. Evden birlikte çıkarken görüntülenen ikiliyi gazeteciler yakaladığında 'Çiçekleri suladık' demişti. (1999)

7. Şükrü Sina Gürel - Zeliha Sapmaz

7. Şükrü Sina Gürel - Zeliha Sapmaz

Zeliha Sapmaz, Fransa Büyükelçiliği'nde çalışıyordu. Evli olan Bakan Şükrü Sina Gürel ise, Zeliha Hanım'a aşık oldu ve bu söylenti dilden dile dolaşmaya başladı. Şükrü Bey, sonunda eşi Fulya Hanım'ı terk edip Zeliha Sapmaz ile birlikte yaşamaya başladı. Bir basın toplantısı düzenleyip 'Evet adı aşk ilişkisine karışan siyasetçi benim' dedi ve daha sonra da Zeliha Hanım ile nikah masasına oturdular.

8. Tuncay Mataracı - Işık Yavuz

8. Tuncay Mataracı - Işık Yavuz

Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Mataracı'nın, evliyken dansöz Işık Yavuz ile aşk yaşadığı uzun süre iddia edildi. Ancak Bakan görevinden istifa etmedi ve işine devam etti.

9. Yaşar Nuri Öztürk - Şahane Sultan Müftüoğlu

9. Yaşar Nuri Öztürk - Şahane Sultan Müftüoğlu

Bu olay, yakın geçmişin en çok ses getiren aşk skandallarından bir tanesi. Yaşar Nuri Öztürk'ün eşi Canan Öztürk, eşinden şüphelenmeye başlıyor ve iddiasına göre Şahane Hanım'dan gelen aşk mesajlarını okuyor. O dönem Esra Ceyhan'a telefonla bağlanıp, eşini ve Şahane Hanım'ı uygunsuz bir şekilde evinde yakaladığını iddia etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
293
138
72
46
15
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lucinda Kane

Demin istifa eden, başka bir kadınla yakalandığı için Türk halkından özür dileyip, istifa eden bir siyasetçi okudum... Sonra, ulan yanlış gördüm herhalde diy... Devamını Gör

alpagut-han

suzan sözenin kocası bildiğin ala gavatmış...karısını başbakana satmış ...o geleceği zaman evden çıkmak nedir? gavat...karısıda tam bir orospuymuş zaten mend... Devamını Gör

Dothraki

Oy toplamak için biraz arapça ezan, bir kaç Allah kelimesi ve belki bir kaç tane de namaz şov. Sonrasında ister rakı iç, ister evli kadınlarla birlikte ol. A... Devamını Gör

Alp Eren A.kaya

Tabi menderes çok dindar biriydi ezanı falan aslına çevirdi diyen kesim bebek davası ve bu kadınlarla yaşadığı ilişkileri bilmez onu bırak Mendereste içmeyi ... Devamını Gör