Görüş Bildir
Haberler
Yaptıkları İyiliklerle Kraliyet Ailesi Tarafından Britanya İmparatorluk Nişanıyla Onurlandırılan Ünlüler

Yaptıkları İyiliklerle Kraliyet Ailesi Tarafından Britanya İmparatorluk Nişanıyla Onurlandırılan Ünlüler

Aylin Çakar
17.03.2021 - 08:00 Son Güncelleme: 17.03.2021 - 11:24

Yardımseverlik konusunda bambaşka yönleri varmış. 😱

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. David Beckham:

1. David Beckham:
www.instagram.com

David Beckham, futbol kariyerinin yanı sıra dünya çapındaki hayır işleriyle de bilinen isimler arasında yer alıyor. Kendisi, 2005 yılından beri UNICEF'in ve 2007'den beri Malaria No More UK'nin iyi niyet elçisi... Aynı zamanda Kraliçe II. Elizabeth'ten Britanya İmparatorluk Nişanı'nı alan isim.

2. Kate Winslet:

2. Kate Winslet:

'Titanik' filmindeki ironik rolüyle bilinen Kate Winslet; Akademi Ödülleri, Emmy Ödülleri ve Grammy Ödülleri almış bir isim olarak tarihe adını yazdırdı. Ayrıca 2009 yılında dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçildi ve 2012'de hizmetlerinden ötürü Liyakat Nişanı'nı aldı.

3. Ed Sheeran:

3. Ed Sheeran:

Ed Sheeran'ı karizmatik bir İngiliz şarkıcı olarak tanıyor olsak da yardım konusunda fazlasıyla şey yaptığını söyleyebiliriz. Ed Sheeran Suffolk Müzik Vakfı'nı kurmasının yanında sık sık hayır konserlerine katılıyor ve çocuk bakımevlerine ziyarette bulunuyor. Bu nedenle kendisi, Prens Charles tarafından Liyakat Nişanı'nı aldı.

4. Elton John:

4. Elton John:

1980'lerin sonlarından beri AIDS'e karşı mücadele veren Sir Elton John, 1992'de Elton John AIDS Vakfı'nı kurdu. Kendisi, 1995 yılında Britanya İmparatorluk Nişanı aldı, 1998'de Kraliçe II. Elizabeth tarafından Şövalye unvanı verildi ve 2002 yılında İngiliz Milletler Topluluğu Onursal Liyakat Nişanı'nı aldı.

5. Adele:

5. Adele:

2013 yılında en güçlü 100 kadından biri seçilen Adele, müzik hizmetlerinden dolayı Prince Charles'tan Britanya İmparatorluk Nişanı Üyesi ödülünü aldı. Aynı zamanda 120 milyondan fazla plak sattı ve dünyanın en çok satan müzik sanatçılarından biri oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Benedict Cumberbatch:

6. Benedict Cumberbatch:

Benedict Cumberbatch; çeşitli kurumlara bağışta bulunduğu, LGBT haklarını savunduğu ve Birleşik Krallık'ta güçlü bir siyasi sese sahip olduğu için güçlü bir hayır kurumu destekçisi diyebiliriz. Bu nedenle, 2015 yılında kraliçe tarafından Britanya İmparatorluğu Nişanı'na layık görüldü.

7. Eddie Redmayne:

7. Eddie Redmayne:

Oyunculuğuyla birçok ödül kazanan Eddie Redmayne de Britanya İmparatorluk Nişanı'nı alan isimler arasında yer alıyor.

8. Ewan McGregor:

8. Ewan McGregor:
www.instagram.com

Ewan McGregor sadece bir Hollywood aktörü olmakla kalmayıp 2004 yılından beri kendisini UNICEF gönüllüsü olarak Afrika ve Moğolistan'dan Hindistan'ın ücra bölgelerine kadar her yere gitti. 2013 yılında da Britanya İmparatorluk Nişanı'nı aldı.

9. Catherine Zeta-Jones:

9. Catherine Zeta-Jones:

Film yıldızı Catherine Zeta-Jones, sık sık ihtiyaç sahiplerine destek oluyor ve Çocuklara Zulmü Önleme Ulusal Derneği'nin büyükelçisi olarak biliniyor. Kendisi aynı zamanda Barış için Sinema Vakfı'nın üyelerinden biri. Bu nedenle, 2010 yılında Birleşik Krallık Monarşisi tarafından Britanya İmparatorluğu Nişanı ile onurlandırıldı.

10. Helena Bonham Carter:

10. Helena Bonham Carter:

İngiliz aktris Helena Bonham Carter, gişe rekorları kıran filmleri ve dünyaca ünlü dizi rolleriyle tanınıyor. Kendisi, İngiliz Akademi Film Ödülünü ve 2 kere de Oyuncular Birliği Ödülü kazandı. Ayrıca 2 Akademi Ödülü, 9 Altın Küre, 4 Primetime Emmy Ödülü ve 3 İngiliz Akademi Televizyon Ödülü'ne aday gösterildi. Bu yüzden sanat alanındaki başarılarından dolayı Britanya İmparatorluğu Nişanı'nı hak ettiği konusunda hiçbir şüphemiz yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Helen Mirren:

11. Helen Mirren:

Oyunculuğuyla kazandığı birçok başarıdan dolayı onur unvanı alan aktris, aynı zamanda şövalyenin kadın versiyonu olan dame unvanını da aldı.

12. Bill Gates:

12. Bill Gates:

Microsoft'un kurucu ortağı ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, sahip olduğu serveti elinden gelen her şekilde yardımda bulunarak kullanıyor. Gates ve eşi, 2000 yılında Bill & Melinda Gates Vakfı'nı kurdular. O zamandan beri çeşitli kuruluşlara yardımda bulunuyorlar ve bilimsel araştırma programları düzenliyorlar. Bundan dolayı da kendisi, Kraliçe II. Elizabeth tarafından “Britanya İmparatorluğu Düzeni Onursal Şövalye Komutanı” seçildi.

13. The Beatles:

13. The Beatles:

1965'teki büyük başarılarının ardından Kraliçe II. Elizabeth, Beatles'ı Britanya İmparatorluk Nişanıyla onurlandırdı. Daha sonra hem Ringo Starr hem de Paul McCartney kraliyet şövalye unvanı aldı.

14. Angeline Jolie:

14. Angeline Jolie:

Angelina Jolie İngiliz olmamasına rağmen hayırseverliği, Kraliçe II. Elizabeth tarafından onursal nişana layık görüldü. Jolie; hepimizin bildiği üzere Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin büyükelçisi, aynı zamanda dünya çapında siyasi ve ekonomik forumlara katılarak kadın haklarını savunuyor.

15. Bono:

15. Bono:
www.instagram.com

Bono’nun hayırsever ve politik tarafının müzik tutkusu kadar yüksek olduğunu inkar edemeyiz. Afrika'ya yardım etmek için DATA, EDUN, ONE Campaign ve Product Red'i kuran bir hayırsever ve aktivist kendileri... Hem müziği hem de insani çalışmaları için de Kraliçe II. Elizabeth tarafından verilen onursal şövalyeliğe de sahip.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
19
14
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?