Görüş Bildir
Haberler
Yapmak İçin Özel Yetenek Gerektiren ve Muhtemelen Sizin de Yapamadığınız 11 Hareket

etiket Yapmak İçin Özel Yetenek Gerektiren ve Muhtemelen Sizin de Yapamadığınız 11 Hareket

cakyz
07.10.2016 - 11:42

Öyle bazı hareketler vardır ki boş zamanlarımızda ne kadar denesek de yapmayı asla başaramayız. Bunlardan bazıları geliştirilebilen yeteneklerken bazıları insanlık için tamamen imkânsızdır. İşte epey boş olan vakitlerinizde deneyerek sinirlerinizi bozabileceğiniz 12 hareket:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tek kaşı kaldırmak

Çoğu insan yalnızca sağ ya da sol kaşını havaya kaldırabilir. Her iki kaşını da ayrı ayrı kaldırabilen insanlara ise oldukça ender rastlanmaktadır. Ancak bunu öğrenmenin bir yolu var: Eğer aynanın karşısına geçip bir elinizle kaşlarınızdan birini aşağıda tutup bir elinizle diğer kaşınızı kaldırırsanız zamanla bunu mümkün kılan kasların farkına varmaya başlarsınız. Bir süre sonra ise ellerinizi kullanmadan bu hareketi yapabilecek duruma gelirsiniz. Çok mu lâzım, ona da siz karar verin...

2. Dirsek yalamak

İnsanların %99'unun yapamadığı bu hareketin maalesef çalışılarak gerçekleştirilmesi mümkün değildir. İnsanların elastikiyeti, kol ve dil uzunluğu az kişinin başarabildiği bu harekette kilit rol oynamaktadır.

3. Kulak oynatmak

Yüzümüzdeki diğer kasların aksine, kulak kaslarımızın beyinde kendilerine ait yardımcı nükleusları bulunmaktadır. İnsanlardaki bu nükleus, hayvanlarla, özellikle de yarasalar ve kedilerle kıyaslandığında oldukça küçüktür. Peki kulaklarımızı oynatmayı öğrenmenin bir yolu yok mu? Elbette var: Öncelikle bu hareketten sorumlu olan kasların farkına varmanız gerekiyor ki bunun için iki yöntem bulunuyor. Bunlardan biri gülümsemek, diğeri ise dişlerinizi sıkmak. Bu iki hareketi de gerçekleştirdiğiniz zaman kulaklarınızın bir parça hareket ettiğini hissettiniz mi? Eğer ikisinden birini sık sık tekrar ederseniz kulaklarınızı oynatmanızı mümkün kılacak kasları geliştirerek kulaklarınızı oynatma yeteneği kazanabilrisiniz.

4. Dil ile burna dokunmak

Dil ile burna ya da çeneye dokunabilmek, insanların yalnızca %10'luk bir kısmının gerçekleştirebildiği bir harekettir ve tamamen genetik özelliklerle ilgilidir. Bu hareketi gerçekleştirmek istiyorsanız dudaklarınızı da düşünmeniz ve onlardan yardım almanız gerekmektedir. Ancak çok da zorlamayın, çünkü bu hareketi herkesin yapabilmesi mümkün değildir.

5. Yüzük parmağını kaldırmak

Elinizi yukarıdaki GIF'te gördüğünüz gibi orta parmağınızı katlayarak masanın üzerine koyun ve ardından baş, işaret ve serçe parmağınızı sırayla havaya kaldırmayı deneyin. Yapabiliyorsunuz değil mi? Peki şimdi de yüzük parmağınızı kaldırmayı deneyin ve bunun imkânsız olduğunu görün. Parmaklarımızdaki tendonların hepsi birbirinden bağımsızdır, bu yüzden hepsini sıkıntısız bir biçimde kaldırabiliriz. Tendonları birbirine bağlı olan parmaklarımız ise orta ve yüzük parmaklarımızdır. Bu sebeple birini katladığımız zaman diğerini kaldırmamız imkânsızdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dil katlamak

Dil katlama kabiliyetinin genetik kökenli olduğu düşünülmektedir ve dil katlayabilmek dominant gene işaret etmektedir. Peki sizde durum ne? Dominant mı yoksa resesif misiniz?

7. Kendini gıdıklamak

Hepimizin illa ki bir gıdıklanma noktası vardır. Peki neden kendimizi gıdıklamaya çalıştığımızda asla işe yaramaz? Bunun sebebi, beynimizin bu uyarımın kendi hareketlerimizden kaynaklandığını anlayabilme yeteneğidir. Hareket kendimizden kaynaklandığında, gıdıklandığımız zaman gülmemize sebep olan beyin bölgeleri aktive olmamaktadır.

8. El ile ayağı ters yönde hareket ettirmek

Aynı anda birden fazla işi yapmak konusunda becerikli olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Bunu deneyin: Bir sandalyeye oturun ve sağ bacağınızı saat yönünde döndürmeye başlayın. Daha sonra da aynı anda sağ elinizle 8 rakamını çizin. Bacağınız yön değiştirdi değil mi? Bu hareketi yapmak çoğumuz için imkânsızdır ve eğer bacağınızı saat yönünün tersine çevirerek denerseniz yine aynı sonucu alırsınız.

9. Nefesini tutarak boğulmak

Nefesinizi tutarak kendinizi boğmanız mümkün değildir. Nefes alıp vermek tüm hayvanlar için bir reflekstir ve düşünmeden yapılır. Eğer bilinçli olarak bu refleksi durdurmaya çalışırsanız da bunu başaramazsınız. İsterseniz deneyebilirsiniz, ölmeyeceğinizi garanti ediyoruz ancak beyninize oksijen gitmeyeceği için bayılmak konusunda aynısını söyleyemeyiz...

10. Gözler açıkkan hapşırmak

Gözlerimiz açıkken hapşırmanın imkânsız olduğunu biliyor muydunuz? Bunun için halk arasında gösterilen sebep, gözlerimizin yuvalarından fırlamasını engellemek için onları yumduğumuz yönündedir ve bu aslında her zaman geçerli bir durum olmasa da tarihte rastlanmışlığı vardır. Bilim insanları ise bunun istemsiz bir refleks olduğunu ve mikropların gözlerimize girmesini önlemek için beynimiz tarafından otomatik olarak gerçekleştirildiğini düşünmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yumruğu ağza sokmak

Bunun mümkün olduğunu belki de hiç duymamıştınız ancak gerçekten de yapabilen insanlar var. Bu hareketi en sık diş çıkarma ya da vücutlarını keşfetme dönemlerinde bebekler yapmaktadır. Deneyin ama çok da zorlamayın, sonunuz acilde bitmesin sevgili dostlar...

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
988
581
193
160
151
126
85
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?