Görüş Bildir
Haberler
Yanlış Yaptığın “O” Egzersiz Hareketi Ne?

Yanlış Yaptığın “O” Egzersiz Hareketi Ne?

Ecivicivokke
01.04.2023 - 13:03

Daha sağlıklı bir yaşam için spor yapmak önemli fakat farklı sakatlıklara yol açmamak için sporu doğru bir biçimde yapmak çok daha önemli. 

Peki ya senin yanlış yaptığın o egzersiz hareketi ne?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sporunu evde mi yapıyorsun yoksa bir spor salonunda mı?

2. Spora gitmen ne kadar sürüyor?

3. Spor yaparken bir eğitmenden destek alıyor musun?

4. Spor sırasında dinlenmek için ufak molalar veriyor musun?

5. Çalışmayı en fazla sevdiğin bölge hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Spor yaparken yüksek ağırlıklar kullanıyor musun?

7. Son soru! Sporun bittikten sonra hayatına engel olacak derecede acı yaşadığın oluyor mu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Squat!

www.fitnesscim.com

Birçok çeşidi bulunan squat, çoğu kişi tarafından yanlış yapılan hareketlerden birisi. Bu hareketi yaparken doğru formu bulmak sakatlanmamak için oldukça önemli. Genellikle squat sırasında bel ve omurganın formu korunamaz, bu nedenle hareket yanlış yapılır. Çömelirken dizlerin parmak uçlarını geçmemesi de bu harekette önemli detaylardan. Squat yaparken formunu korumaya dikkat edip, aynı zamanda da dizlerinin parmak uçlarını geçmemesine dikkat edersen doğruyu bulacaksın!

Lunge!

Birçok kişinin yaparken zorlandığı ve doğru formu bulamadığı bu hareket, aslında belirli noktalara dikkat edildiğinde oldukça kolay. Bu hareket bacak kaslarını güçlendirirken aynı zamanda denge geliştirmeye de katkı sağlıyor. Lunge yaparken bileğe aşırı baskı yaratmak, omurga formunu bozmak, arkada kalan dizi tamamıyla yere bırakmak gibi hatalar sık sık yapılır. Sen de fark etmeden bunlardan birini yapıyor olabilirsin.

Push Up!

Push up yapmak kolay değil tabii, sen de haklısın. Bu egzersizde ellerini çok yana açmak, başı gövdeden uzaklaştırmak, hareket sırasında beli aşağı düşürmek gibi hatalar sıklıkla yapılır. Push up zamanla gelişir, bu nedenle gün geçtikçe bu hareketi daha iyi yapacağına ve doğru formu bulacağına eminiz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın