Görüş Bildir
Haberler
Yan Gelir Arayıp Streamer Olmayı Düşünenler Buraya: Yayıncı Sistemi Kurmak Kaça Patlar?

etiket Yan Gelir Arayıp Streamer Olmayı Düşünenler Buraya: Yayıncı Sistemi Kurmak Kaça Patlar?

Berk Boztaş
22.06.2023 - 14:03

Streamer olmak isteyenler için hazırladığımız yayıncı sistemlerini paylaşıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ekran kartı önemli!

1. Ekran kartı önemli!

Yayıncı sistemi kurmak isteyenler için verebileceğimiz en önemli tavsiyelerden biri şüphesiz ekran kartının kalitesi. Giriş seviyesi bir ekran kartı daha çok sohbet üzerine yayınlar yapmanı sağlarken, daha üst seviye bir ekran kartı daha fazla oyun yayını yapmana yardımcı olabilir. En az iki bin lirayı gözden çıkarman gerek.

2. İyi bir işlemci hayat kurtarır

2. İyi bir işlemci hayat kurtarır

Bilgisayarın en önemli parçalarından biri olarak nitelendirebileceğimiz işlemcinin nesli çok önemli. Bu aşamada yeni nesil işlemcilere yönelmek yayıncı sisteminin uzun ömürlü olmasında çok faydalı olacak! Yaklaşık iki ila üç bin lira arası da buraya gidecek.

3. RAM'leri göz ardı etme!

3. RAM'leri göz ardı etme!

İstediğin yayınları yapabilmen ve bilgisayarını daha hızlı ve rahat bir şekilde kullanabilmen için belirli bir düzeyde RAM'e sahip olman gerekiyor. Bizim tavsiyemiz minimum 16 GB RAM kullanman üzerine olacak. Kaliteli RAM'lere ihtiyacın var, bu da en az bin lira harcaman gerektiğini gösteriyor.

4. Doğru anakart seçimi yap

4. Doğru anakart seçimi yap

Anakart ile uyumlu parçalar bulmakla ömrünün geri kalanını harcamak istemiyorsan harcayacağın parayı çok da kafana takmamalısın. En nihayetinde sistemini sürekli değiştirmek istemezsin değil mi? İki bin liradan biraz fazla harcayabilme ihtimalin var.

5. İyi bir SSD yayını güzelleştirir

5. İyi bir SSD yayını güzelleştirir

Solid State Disk denilen depolama aygıtı, sisteminin ne kadar hızlı çalışacağını belirleyen etmenlerden biri. Okuma ve yazma hızının yüksek olması fazlasıyla önemliyken, kaç GB alana sahip olacağı da aynı derecede elzem! Bin liralık bir tutarı da buraya yazalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İşlemcini sıcaktan kurtar

6. İşlemcini sıcaktan kurtar

Satın alacağın işlemci soğutucusu ile bilgisayarın performansını artırabilirsin. İster oyun ister sohbet yayını yap, bahsettiğimiz parça her türlü yayını yaparken olması gerekenlerden sadece biri. Ortalama bin lira ila üç bin lira arası bir fiyat skalası var.

7. Mekanik klavye sevenlerden misin?

7. Mekanik klavye sevenlerden misin?

Yayıncıların olmazsa olmazlarından biri olan mekanik klavyeyi sistemine eklemeni şiddetle tavsiye ediyoruz. Hem kullanım rahatlığı açısından hem de performans açısından böyle bir klavyenin ortalama fiyatı beş yüz liradan bin beş yüz liraya kadar uzayabiliyor.

8. Mikrofonun yayın kaliteni belirler

8. Mikrofonun yayın kaliteni belirler

Kaliteli bir yayıncı olmak istiyorsan mikrofonuna fazlasıyla önem vermelisin. İster sohbet yayını ister oyun yayını yap, öyle ya da böyle izleyicilerinle iletişimde olacaksın ve bu noktada mikrofonun belirleyici olacak. Fiyat konusunda en az bin lirayı gözden çıkarman gerektiği gerçeğiyle seni baş başa bırakıyoruz.

9. Kamera dediğin iyi olacak!

9. Kamera dediğin iyi olacak!

İzleyicilerinin seni net ve yüksek çözünürlüklü bir şekilde görmesini istiyorsan kameraya harcadığın paradan kaçmaman gerekir! Bin liradan başlayıp daha yukarı giden fiyat bandından beğendiğin bir tane seçebilirsin.

10. Gamer'ların baş tacı: Kulaklık

10. Gamer'ların baş tacı: Kulaklık

Oyun oynarken sesi berrak ve net bir şekilde duymak isteyen yayıncılar, kulaklık seçiminizi çok iyi yapmalısınız! Başarılı bir yayıncı olmanın yazılı olmayan kurallarından biri olan kaliteli bir kulaklığa sahip olmanın bedeli ortalama iki ila dört bin lira arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki yayıncı sistemi bana kaça patlar?

Yukarıda bahsettiğimiz ekipmanlarla beraber yayıncı olmak isteyenler, 24 Mayıs 2023 verilerine göre ortalama 15 ila 20 bin Türk Lirası civarında harcamalar yaparak hayallerindeki yayınları yapabilirler!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın