Görüş Bildir
Haberler
Yalnızca Bir Hafta İçerisinde Boy Uzatmanın ve Mükemmel Postüre Sahip Olmanın 8 Yolu

etiket Yalnızca Bir Hafta İçerisinde Boy Uzatmanın ve Mükemmel Postüre Sahip Olmanın 8 Yolu

Gozex
17.07.2017 - 18:59

İngiltereli Alice Robinson, popüler tekniklerden bir çoğunu denemiş ve bir hafta içerisinde 1,5 cm uzamayı başarmış. Bunu da omurgasını esnetip omurlararası disk yüksekliğini 1-2 mm artırarak yapmış. Bright Side'dan derlediğimiz bilgilere göre, düzgün bir postürle boyunuza rahatlıkla 2,5 cm ekleyebilirsiniz.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-hea...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasıl mı?

Nasıl mı?

Uyurken bile daha uzunsunuz. 10 dakika sırtüstü yatmak boyunuza 5 mm ekler. Bunun sebebi omurganın gün içerisinde büzülmesidir, yatınca normal haline döner.

Ancak unutmayın, bu egzersizleri yapmanıza rağmen 25 yaş üstündeyseniz muazzam sonuçlar beklemeyin. Büyümenin çoktan durduğu yaşlardasınız çünkü.

1. Bisiklete binin.

1. Bisiklete binin.

Bu yöntemle boy uzatmak için seleyi, bacaklarınızın pedallara ulaşmak için esnemesi gerekeceği yüksekliğe ayarlamalısınız. Çok yükseğe ayarlarsanız da eklemlerinizi incitirsiniz.

2. Bara asılın.

2. Bara asılın.

Fazlasıyla kolay. Haftanın 6 günü boyunca her gün en az 5 dakika bu bara asılırsanız, boyunuza birkaç cm ekleyebilirsiniz. 5 dakikanın tamamını bir anda yapmak zorunda değilsiniz, ancak her asıldığınızda en az 10 saniye asılı kaldığınızdan ve tutuş şeklinizi arada bir değiştirdiğinizden emin olun.

3. Omuzlarınızın üzerinde durun.

3. Omuzlarınızın üzerinde durun.

Bu duruşta bacaklarınızı esnetebildiğiniz kadar yukarı uzatmaya çalışın. Bacaklarınızın düzgün bir açıda durmasına dikkat edin, zarar görmenizi istemiyoruz.

4. 'Kobra' egzersizini yapın.

4. 'Kobra' egzersizini yapın.

Omurganız için fazlasıyla yararlı olan bu egzersiz; aynı zamanda sırtınızı, karın kaslarınızı, kalça arkalarını ve kalçanızı esnetiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Vücut esnemesi yapın.

5. Vücut esnemesi yapın.

Eğilirken bacaklarınızı düz tutup ellerinizle ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışın. Yavaşça başlayın ve eğilme derecenizi ilerledikçe artırın.

6. Zıplayın.

6. Zıplayın.

İp atlayabilirsiniz, basketbol oynayabilirsiniz, ya da bir noktada zıplayabilirsiniz. Egzersiz kemiklerinize ve kaslarınıza yararlı, zamanla boyunuzun uzadığını fark edeceksiniz.

7. 'Köprü' egzersizi yapın.

7. 'Köprü' egzersizi yapın.

Bu basit duruş belinizi güçlendirirken karın kaslarınızı ve kalçanızı sıkılaştırıyor.

8. Yüzün.

8. Yüzün.

Yüzme, boyunuzu uzatan egzersizlerin en başında yer alıyor. Suyun içindeyken omurlararası disklerde ve kemiklerdeki yük çok daha az olduğu için eklemleriniz daha kolay hareket eder. Bu da boy uzatmayı kolaylaştırır.

Boyunuz konusunda dikkat etmeniz gereken diğer bir unsur yeme alışkanlıklarınız.

Uzamak istiyorsanız yeterli miktarda kalsiyum, demir ve D vitamini tüketmelisiniz. Buna ek olarak vücudunuzun düzgün çalışmasını sağlayan besinler de almalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci olarak da iyi bir uyku.

Sert bir yüzeyde uyumalısınız. Doğru ortopedik yatağı ve ona uygun yastığı seçmeniz önemli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5614
2161
1172
725
718
680
585
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
emre güngör

1.73 üm 2 hafta sonra bu yorumumun altına boyumu yazıcam 17 yaşındayım işe yarıyormu görücez

Tolga Tolan

1.70 cm dim 2 hafta yaptım 1.78 oldum yorumları okudum olumsuz diyenlere inanmayın hepsi boş konuşuyor 8 cm uzadım ama her gün kalsiyum ve protein tüketiyoru... Devamını Gör

Furkan Çavdar

1 haftada 4 cm de uzamak teorik olarak mümkün.Ben biraz savsaklayarak yaptım.19 yaşıma son 3 ay kala yaptım 3 cm uzadım.1.74 den 1.77 ye çıktım.Benim sülaled... Devamını Gör

cem h

3 yıl geçti boyun kaç