Görüş Bildir
Haberler
Yalnız Kalmaktan Keyif Almaya Başladığınızda Yaşayacağınız 10 Değişiklik

Yalnız Kalmaktan Keyif Almaya Başladığınızda Yaşayacağınız 10 Değişiklik

Deniz Yolkeser
10.10.2014 - 14:09 Son Güncelleme: 12.10.2014 - 11:09

Yalnız olmak ya da tek başına takılmak genel olarak kötü algılanan bir durum. Asosyal, hiç arkadaşı olmayan ya da istenmeyen biri olarak algılanmanız kaçınılmaz. Ama yalnızlığınızla barıştıkça, kendi kendinize zaman geçirmekten keyif aldıkça tüm genellemelere inat bunun hiç de kötü bir şey olmadığını aksine bir çok getirisinin bulunduğunu anlarsınız.

Kaynak: http://www.lifehack.org/articles/comm...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gücünüzü toplayacaksınız

Genellikle başkalarıyla çokça vakit geçirmenin size enerji verdiğini, sizi canlı tuttuğunu düşünürsünüz. Başkalarını mutlu etmek, onları güldürmek, hissettiklerini ve düşündüklerini anlamak karşılıklı ilişki olmazsa olmazları ama aynı zamanı kurulan bu ilişkinin en yorucu tarafları. İşte bu noktada kendinizle vakit geçirmenin hem akıl hem de ruh sağlığınızın devamlılığı, gücünüzü toplama ve yenilenmek için en etkili yöntem olduğunu göreceksiniz.

2. Kendinize ve yaşadıklarınıza karşı farkındalığınız artacak

Hayat o kadar hızlı geçiyor ve sizin dışınızda gelişiyor ki yakalamayı bırakın oturup olan bitenler hakkında etraflıca biraz olsun düşünmeye bile ne zamanınız ne haliniz var. Tek başınıza olduğunuzda olaylara dışarıdan bakabilmenin, başkalarının ne düşündüklerine ya da ne diyeceklerine önem vermemenin bir tür farkındalık yaratığını göreceksiniz.

3. Kendi duygularınıza gerçekten kulak vereceksiniz

Aslında yukarıdakiyle paralel gelişiyor bu durum. Yaşadıklarınız karşısında düşünmeye başladıkça ya da başkalarıyla meşgul olmak yerine kendinize vakit ayırdıkça iç sesinize kulak vermeye başlayacaksınız. O an için önemli olan tek şey sizin ne hissettiğiniz ve neyi isteyip neyi istemediğiniz. Sizi neyin mutlu ettiğini, neyin üzdüğünü anlayacaksınız, bunlar üzerinde kafa yoracaksınız. Bu aşamadan sonra duygularınızı kontrol etmek ya da anlamlandırmak çok daha kolay olacaktır.

4. Zevk aldığınız şeylere daha fazla zaman ayıracaksınız

Başkalarıyla ortak bir yol, herkesin hoşuna gidecek bir aktivite bulmanıza gerek olmadığı için bir şeyler yaparken göz önünde bulundurmanız gereken tek nokta sizin zevk alıp almadığınız.

5. Daha üretken olacaksınız

Tek başınızayken dikkatinizin dağılmasına ya da kafanızın karışmasına neden olacak çoğu etmenden uzaklaşmış durumdasınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlişkilerinizden daha çok keyif alacaksınız

Kendinize zaman ayırıp kendinizle ilgilendikçe başkalarıyla olan ilişkilerinizde de daha olumlu ve neşeli olmaya başladığınızı fark edeceksiniz. Daha önceden sıradan ya da sıkıcı gelen şeyler gözünüze o kadar da itici gözükmeyecek. Çünkü artık tek başınıza kalmakla derdiniz kalmadı.

7. Daha bağımsız hissedeceksiniz

Her şeyden önce kendinize olan güven ve inancınız yerine gelecek. Tek başına kalmanın sıkıcı ve korkunç bir şey olmadığını, kendi kendinize de iyi vakit geçirebildiğinizi görecek ve kimseye ihtiyaç duymamanız gerektiğini anlayacaksınız. Eğlenmek için yanınıza birilerini ayarlamak gibi bir zorunluluk hissetmeyeceksiniz.

8. Başkalarını sürekli olarak mutlu etmeye çabalamaktan vazgeçeceksiniz

En genel anlamıyla her türlü ilişki karşılıklı mutluluk üzerine kurulur. Bazı durumlarda karşınızdakini kırmamak, olay çıkartmamak ya da onu üzmemek için türlü çabalar içine girersiniz. Bu durum zamanla yorucu ve yıpratıcı bir hal alabilir. Bu noktada tek başınıza kaldığınızda mutlu etmeniz gereken tek kişi yine kendinizsiniz.

9. Hiçbir şey için özür dilemek zorunda olmayacaksınız

Birilerini kırmak ya da üzmenin dışında böyle bir durumla karşılaştığınızda özür dilemek gibi gerekliliklerin baskılayıcılığından da kurtulacaksınız.

10. Başkalarının onay ve değerlendirmelerine ihtiyaç duymayacaksınız

Çevrenizdeki neredeyse herkesin sizin hakkınızdaki değerlendirmeleri, düşünceleri, yaptıklarınızı onaylayıp onaylamadıkları son derece umurunuzda. Bu demek değil ki kimseden akıl almaya ya da yanlış olduğunu düşündüğünüz konularda fikirlerini sormaya ihtiyacınız yok. Sadece başkalarını sizi görmek istediği, sizi onaylayacağı şekilde değil, kendinizi görmek istediğiniz şekilde davranmanız gerektiğini anlayacaksınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
9
6
3
2
1
1