Görüş Bildir
Haberler
TV
Yabancı Dizilerde Oh Be Dedirtmiş, İçimizin Yağlarını Eriten 17 An

etiket Yabancı Dizilerde Oh Be Dedirtmiş, İçimizin Yağlarını Eriten 17 An

Borgen
23.04.2016 - 21:47

Dizileri seyrederken, hele ki çok sevdiğiniz, karakterlerini iyiden iyiye benimsediğiniz dizilerse bunlar, öyle anlar gelir ki uzun süredir beklediğiniz bir şey gerçekleşir ve bünyede bir rahatlama, adeta bir katarsis hissi peydah olur. Şöyle sırtınızı rahatça koltuğa yaslar ve 'oh be' dersiniz. Oğlan kıza ilan-ı aşk etmiştir, kötü adam ölmüştür, kurtulunması gereken bir yerden kaçılmış ya da yetişilmesi gereken bir yere zamanında varılmıştır. Bu bazen dizi biterken gerçekleşir ve uzun süreli bir bekleyiş böylece nihayete erer, adı da 'mutlu son' olur. Bazen de olayların tekrar zirve yapacağı bir sonraki ana kadar sizi idare etmeye yarar, yeni hikayeler için yeni sonlar beklenmeye başlanır. Bunlar arasından aklımızda en fazla yer etmiş 17 anı tekrar hatırlayalım dedik. Yalnız spolier'ımız bol, baştan uyaralım da sonra çağın bedduasından nasiplenmeyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- Game of Thrones - Tyrion Lannister'ın Tokadı

Lannisterlar'dan adam çıkmaz sözünü tüm Westeros'a yediren Tyrion başkanın Joffrey'ye aşkettiği efsane tokat içimizin yağlarını eritmekle kalmadı, bittabii gönlümüzün de birincisi oldu.

2- House M.D. - House ile Cuddy'in İlk Öpüşmeleri

Az mı bekledik sevgili olacaklar diye, az mı heyecan yaptık 'bu sefer oldu bu iş' diye. 5 sezonluk bekleyişten sonra öpüştükleri o an, derin bir oh çektik hepimiz.

3- Breaking Bad - Walter'ın Tuco'yu Patlatması

Walter White'ın, Yedi Bela Hüsnü Tuco'nun ofisini kendine has yöntemiyle patlatıp, elini kolunu sallayarak dışarı çıktığı o muhteşem an hangimizin içinin yağlarını eritmedi ki.

4- Seinfeld - Susan'ın Ölümü

George'un evlenmekten bir türlü kurtulamadığı nişanlısı Susan'ın ucuz olsun diye aldıkları dandik düğün davetiylerinin zarfını yaladığı için zehirlenerek ölmesi, hem tüm ekibe, hem de izleyiciye utangaç bir oh çektirmişti.

5- The Walking Dead - Vali'nin Sonunun Gelmesi

Bir türlü ölmek bilmeyen ruh hastası The Governor'a Michonne'un meşhur kılıcını saplayıp nihayet kurtuldukları o an, ne kutlu bir andı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Lost - Jack ile Kate'in İlk Öpücüğü

Bekleyiş House kadar uzun sürmese de, Jack ve Kate'in ilk öpücüğü geldiğinde de 'oh be nihayet' demiştik. Kate'in Sawyer'ı değil de Jack'i seçmesini arzu edenler olarak sevincimiz gerek Jack'in tuhaflıkları gerek Kate'in ayran gönüllülüğü yüzünden uzun sürmedi ama olsun.

7- Weeds - Nancy ile Andy'nin Nihayet Sevişmeleri

Oh be dedirtmek için bekletme konusunda en zalimi Weeds oldu. Nancy ile Andy'nin ilginç hikayesinin nihayete ermesi için son sezonun son bölümlerine kadar bekledik. Öpüşüp kendilerini çimlere atarak malum eyleme geçtikleri o an biz de nihayet rahata ermiştik.

8- How I Met Your Mother - Ted'in Hikayenin Bitişini İlan Ettiği An

Finali hiç kimseyi tatmin etmese de, Ted'i çocukların karşısına son kez gördüğümüz ve 'and that, kids is how I met your mother' dediği o an, hüzünle beraber gelen bir rahatlama hissi bünyemizi sarmıştı.

9- Fringe - Walter'ın Peter'a Gönderdiği Mektup

Plan başarılı oldu, dünya kurtuldu, Olivia ve Peter çocuklarıyla birlikte güvende ve mutlu, üzerine bir de Walter'ın gönderdiği mektuptan çıkan lale... Fringe'in hem duygulandıran hem de derin bir oh çektiren finali olmazsa olmazdı bu listede.

10- Game of Thrones - Ejderhaların Khaleesi'nin İmdadına Yetişmesi

Büyük Çöl Denizi'in Khaleesi'si, ejderhaların annesi, Sayın Daenerys Fırtınadoğan Targaryen'ın, maskelilerin baskınına uğrayıp etrafının sarıldığı arenada, ejderhalarından birinin gökyüzünde göründüğü an, tüm sevenlerine oh çektirmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Oz - Beecher'dan Schillinger'a Efsane Dayak

Tobias Beecher'a yapmadığını bırakmayan, dizi tarihinde görüp görebileceğiniz en kötü karakterlerden biri olan Schillinger'ın o efsane dayağı yediği sahnede hepimiz adeta birer Beecher'a dönüşüp, zevkten dört köşe olduk.

12- The Wire - Slim Charles'ın Cheese'i Vurması

Gelmiş geçmiş en iyi dizi The Wire olmadan herhangi bir yabancı dizi listesi olur mu hiç. Slim Charles'ın Proj Joe'yu öldüren yeğeni Cheese'i hiç beklenmedik bir anda vurduğu sahnede hangimiz oh olsun demedik ki?

13- Boardwalk Empire - Richard Harrow'dan Darmody'nin İntikamı

Manny Horvitz Angela Darmody'yi öldürdüğünde herkesin nefretini kazanmıştı. İntikamı tabii ki dizinin mangal yürekli yaralı yüzü Richard Harrow'dan geldi. Biz de 'ee, etme bulma dünyası işte kardeş' dedik.

14- Californication - Finalde Hank ile Karen'ın Birleşmesi

Finali çoğu kişiyi tatmin etmese de, son bölümde Karen'ın Hank'i affettiğinin emaresi olarak el ele tutuştukları sahne, arkadan da Elton Jonh'ndan Rocket Man ile birleşince bünyede bir ferahlama hissi hasıl olmuştu.

15- The Newsroom - Mc Avoy ile McHale'in Düğünü

Will McAvoy and MacKenzie McHale'in geçmişte kötü sonlanmış, problemli ilişkilerinin nihayet rayına girmesi ve çiftin dizinin sonunda evlenmeleri sevenlerini mutlu etmişti. Dizinin finalinde gelen düğün sahnesiyle hepimiz rahatladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16- American Horror Story - Lana'nın Kaçışı

Tüm sezon türlü eziyetler çeken Lana'nın, psikopat doktor Oliver Thredson'dan ve akıl hastanesinden kaçıp, kendisini arabaya attığı o an, dizi tarihinde çekilen en derin 'ohhhh'lardandır herhalde.

17- Breaking Bad - Gus Fringe'in Ölümü

Walter White'ın muhteşem planı ile belalısı Gus'ı ortadan kaldırdığı bu sahne, muhtemelen hem aralarında en güzel çekilmişi, hem en çok şaşırtanı, hem de en fazla 'oh be' diyerek izlenmiş olanıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
556
89
74
23
20
11
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

burada joffrey'in zehirlendiği sahne de olmalıydı

s

Bi galeride ne kadar çok spoiler verilebilirse onun iki katı kadar verilmiş tebrikler

Pasif Kullanıcı

Walking dead'de Shaynin (artık nasıl yazılıyosa) ölümü bence daha bir ohhhh haketmişti.