Görüş Bildir
Haberler
WWE'nin Gelmiş Geçmiş En İyi 25 Güreşçisi

etiket WWE'nin Gelmiş Geçmiş En İyi 25 Güreşçisi

Enes Ülker
10.08.2015 - 13:08

İşte En İyiler

Hepimizin küçüklük anılarında Amerikan güreşinin ufakta olsa bir yeri vardır. İşte karşınızda yaptıkları ve şampiyonluklarıyla WWE'nin en iyi 25 güreşçisi ...

Not: İsimlerde belirli bir sıralama mevcut değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eddie Guerrero

1. Eddie Guerrero

WWE'nin Meksikalı efsanesi Eddie Guerrero, akrobatik hareketleri ve neşeli tavırları ile gönlümüzü kazanmayı başarmıştı. 2004'de JBL ile yaptığı bol kanlı maçı hala hafızalarımızda olan Eddie ne yazık ki aramızdan ayrıldı ...

2. Bret Hart

2. Bret Hart

90'lı yılların efsane güreşçisi olan Bret Hart bitirici hareketi olan ''sharpshooter'' hareketi ile aklımıza kazındı. Bugün bile bazı güreşçiler tarafından kullanılan hareketin mimarı Bret Hart WWE'nin en iyileri arasında gösteriliyor ...

3. Brock Lesnar

3. Brock Lesnar

WWE'nin en acımasız ve duygusuz güreşçilerinden biri olan Lesnar, akıl almaz kuvveti ile dikkat çekiyor. Yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden karşısına çıkan herkesi acımasız bir şekilde ''patates'' eden Lesnar'ın sakin olmasının tek yolu manageri Paul Heyman. Lesnar en önemli başarıları ise 4 defa Dünya şampiyonluğu, 2003 Royal Rumble galibi ve Undertaker'ın bitmez dendiği Wrestlemania serisini bitirmiş olması ...

4. Batista

4. Batista

WWE'nin hayvanı. Evet hayvanı çünkü bu lakabı kendine bizzat kendisi takmış ve kullanmaktan da mutluluk duyuyor. 2003 yılında Evolution grubu ile güreş kariyerini sürdüren Batista 2005 yılında grup lideri Triple H ile yaşadığı anlaşmazlık sonrası Triple H'den kemeri almış ve harika kariyerinin başlangıcını yapmış oldu. Batista'nın 7 dünya şampiyonluğunun yanında 2 kerede Royal Rumble galibliği var.

5. The Rock

5. The Rock

''Dwayne The Rock'' WWE'nin karizmatik ve yakışıklı güreşçisi 2010'larda geri dönmesine rağmen en parlak dönemini 90'ların sonu 2000'lerin başında yaşadı. O dönemde WWE'nin kendisiyle birlikte en iyi 2 güreşçisinden biri olan ''Steve Austin'' ile yaşadığı kemer feudları WWE'nin en efsane feudları arasında yerini almış bulunuyor. The Rock 2000 yılı Royal Rumble galibiyetinin yanında yaklaşık 8 kez kazandığı Dünya şampiyonluğu ile WWE'nin efsaneleri arasında

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. John Cena

6. John Cena

Çocukların ve genç kızların en sevdiği güreşçi olan Cena , iyi kalbi ve saygılı olması ile efsaneler arasında ki yerini almış durumda. Cena'nın 2 Royal Rumble galibiyeti ve 15 defa kazanmış olduğu dünya şampiyonluğu onun WWE'de ki en parlak kariyere sahip olduğu anlamına geliyor. Ayrıca John Cena yaklaşık 13 yıllık WWE' güreş kariyeri boyunca Face Karakter ( Sevilen ve İyi Karakter) olmayı başarmıştır.

7. Chris Benoit

7. Chris Benoit

WWE'nin en kanlı ve en sert döneminde güreşçilik yapmış olan Benoit çevik ve hızlı yapısıyla yaptığı akrobatik hareketleri ile aklımıza kazındı. Efsane güreşçilerden biri olan Benoit hayatına intihar ederek son vermiştir.

8. CM Punk

8. CM Punk

Türk çocuklarının Jeff Hardy'nin ezeli düşmanı olarak gördüğü ve hatırladığı CM Punk karizmatik tavırları ve GTS hareketi ile efsaneler arasında yerini alıyor. CM Punk'ın en büyük başarısı ise 6 kez kazandığı WWE Dünya Şampiyonluk kemerini 4. kazanışında kemeri tam tamına 434 gün elinde tutmuş olması.

9. Chris Jericho

9. Chris Jericho

WWE'nin sevilmeyen adamı... Ukala, egoist ve kendini beğenmiş tavırları ile izleyiciden kendini nefret ettiren Y2J'nin en önemli hareketleri ise ''Walls Of Jericho ve Coldbreaker''. Jericho'nun yaklaşık 6 dünya şampiyonluğu bulunması ile birlikte Uluslararası Kemeri 9 kez kanarak bu kemeri en fazla kazanan güreşçi unvanını da elinde bulunduruyor.

10. Edge

10. Edge

''Rated R Superstar'' Edge ! WWE'nin gelmiş geçmiş en sinsi, kurnaz, ikiyüzlü ve plancı adamı olan Edge tartışmasız en zeki güreşçi konumunda. Fırsatçı lakabı ile anılan Edge'in yaptığı kurnazlıkların haddi hesabı yok. Kariyeri boyunca 11 dünya şampiyonluğu bulunan Edge, hakkıyla hiçbir kemer kazanmadı, hepsini planlarla ve kurnazlıklarla aldı. Edge'in bitirici hareketi ise hepimiz çok sevdiği ''Spear'' hareketi. Ayrıca Edge 2010 Royal Rumble galibidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hulk Hogan

11. Hulk Hogan

WWE'de 80 ve 90'lı yıllarda fırtına gibi esen, her önüne geleni ezip geçeni kazanmadık kemer bırakmayın efsane hakkında aslında çok da bir şey yazmaya gerek yok ...

12. Jeff Hardy

12. Jeff Hardy

WWE'nin uçan adamı Jeff Hardy aklımıza '''Twist Of Fate'' hareketi ile kazandı. Uzun süre kardeşi Matt Hardy ile takım olarak yoluna devam eden Jeff, CM Punk ile girdiği kemer feudu sonrası WWE'den ayrılmıştır.

13. Mick Foley

13. Mick Foley

Sertlik, Kan, Ölüm, Ekstreme... Bunlar Foley'in işi. WWE'nin en sert, en ekstreme adamı olan Foley, belkide kariyeri boyunca hardcore maç dışında hiç bir maça çıkmamıştır.

14. JBL

14. JBL

Zengin, şaşalı ve etik bir adam olan JBL'in en iyi bildiği iş durmadan Amerikanlığı ile övünmek olamasıdır tartışmasız. 1 kez kazandığı Dünya şampiyonluğunu 280 gün boyunca elinde tutan JBL, yapmış olduğu ''Clothesline From Hell'' hareketli ile karşısında rakibi gerçek anlamda öldürmekten beter ediyor.

15. Kane

15. Kane

WWE'nin ''Büyük Kırmızı Canavarı'' olan Kane yaklaşık 20 senedir WWE'de güreşmekte. Undertaker'ın kardeşi olan Kane'in en unutulmaz zamanları ise kardeşi Undertaker ile yaşadığı feud dönemleridir hiç şüphesiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kurt Angle

16. Kurt Angle

O bir Amerikan ! Lise de kazandığı madalya ile ringe gelen Kurt Angle 90'lı yılların sonunda WWE'de en nefret edilen adamlardan biri haline geldi. Buna karşılık McMahon ailesi ile olan yakınlığı ona kemer başarılarını getirdi. Ayrıca Kurt Angle 2004 yılında yenilemez denen Brock Lesnar'ı da yenmeyi başarmıştır.

17. Ric Flair

17. Ric Flair

Woooooooo! 40 yılı aşkın WWE kariyeri ve bu 40 yılın ona getirmiş olduğu 16 dünya şampiyonluğu ! Ric Flair efsanesi zaman zaman hala WWE sahnesinde görülüyor. Ayrıca Flair, 1992 Royal Rumble galibidir.

18. Randy Savage

18. Randy Savage

80'li ve 90'lı yıllarda WWE' de fırtına gibi esen Randy Savage ne yazık ki 2011 yılından aramızdan ayrıldı.

19. Rey Mysterio

19. Rey Mysterio

WWE'yi izleyen çocukların John Cena'dan sonra ki kahramanı ise Rey Mysterio ! 1.68 lik boyu ile devlere taş çıkarır bir güreş performansı sergileyen Rey Mysterio, 2006 Royal Rumble galibidir. Ayrıca bir ara Rey Mysterio Türk çocuklarını baya bir etkilemiş çocukların sokaklarda Rey Mysterio maskeleri ile gezmesini sağlamıştı. Ülke olarak çok bunalımlı dönemler geçirmiştik. Sağol Rey !

20. Shawn Micheals

20. Shawn Micheals

Nam-ı Diğer HBK ! Özel tekmesi ve Undertaker ile yaptığı feud ile hatırladığımız HBK, WWE'nin gelmiş geçmiş en iyi grubu olan DX'in Triple H ile birlikte ki üyesi konumunda idi ama Triple H Tarafından hep ihanete uğrardı saf kalpli güreşçimiz. 90'lı yıllarda fırtına gibi esen HBK, 4 Dünya şampiyonluğu ile biliniyor. HBK 95 ve 96 yıllarında 2 kere royal rumble galibidir. Wrestlemania 26'da Undertaker ile yaptığı kariyer maçında yenilince kariyeri son bulmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Goldberg

21. Goldberg

2 yıllık kısa bir sürede WWE'nin efsaneleri arasına girmeyi başarmış olan Goldberg, yaptığı tehlikeli ve kuvvet gerektiren hareketler ile hatırlanıyor. Goldberg'in en iyi hatırlandığı zamanları ise Triple H Ve Evolution grubu ile giriştiği üstünlük mücadelesi olmuştu. Wrestlemania 22 de Brock Lesnar ile son maçına çıkmış ve Stone Cold'un hakem olduğu maçta Brock Lesnar'ı yenip WWE'den ayrılmıştı.

22. Stone Cold ''Steve Austin''

22. Stone Cold ''Steve Austin''

WWE'nin haylaz güreşçisi yaptığı p*çliklerle ve Stunner hareketi ile akla kazındı. Patron McMahon ile durmadan uğraşması The Rock ile feudu, orta parmak işaretini sıklıkla kullanması ve bira tutkunu olması onu kısaca gözlerinizin önüne getirdi dimi. WWE'denince akla gelen ilk kişi olan Stone Cold'un 6 Dünya şampiyonluğu ve 3 Royal Rumble galibiyeti bulunuyor. Her zaman efsane denince akıllara sen geliceksin Austin !

23. Randy Orton

23. Randy Orton

Babası ve dedesi de güreşçi olan Orton belkide WWE'nin gelmiş geçmiş en acımasız ve duygusuz güreşçisi konumunda. Sivillere ve kadınlara bile acımayan Orton WWE'nin en Heel adamlarından birisi. Kariyeri boyunca çekiştiği Triple H'in eşine kayın pederine, kayınçosuna, John Cena'nın babasına, Patron Mcmahon'un metresine attığı dayaklar ile hatırlanan ve acımasızlığının sınırı olmayan Orton'un unutlmaz hareketi ise RKO ! Orton 2009 royal rumble galibi olmasının yanı sıra 12 kerede Dünya Şampiyonluğu kazanmıştır.

24. Triple H

24. Triple H

WWE'nin yüzü, WWE denilince akla gelen güreşçi TRIPLE H ! WWE'nin en kötü ve sevilmeyen adamlarından birisi olan HHH'in en sevildiği dönemler DX grubunda olduğu dönemler. Altın gibi bir kariyeri bulunan HHH'in almadığı kemer, kazanmadığı unvan belki de yok. Kralların kralı olarak anılan HUNTER tam 14 Dünya şampiyonluğuna sahip. Triple H, patron Mcmahon'un damadı olmasından ötürü birazcık WWE'den torpilli. HHH ayrıca 2004 royal rumble galibi.

25. Undertaker

25. Undertaker

WWE'nin fenomeni, ölü adamı Undertaker ! Kazandığı kemerlerden ziyade kurbanlarına yaptığı acımasız muamele bilinen Undertaker, WWE'nin en korkulan adamı konumunda. Yani siz siz olun bu adama bulaşmayın. Undertaker'ın en büyük başarılarından birisi ise 21 yıl üst üste Wreslemania da yenilmemiş olmasıdır fakat bu unvanını son Wrestlemania da Brock Lesnar'a yenilerek kaybetmiştir. Olsun sonuçta o UNDERTAKER !

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1350
523
394
250
215
170
152