Görüş Bildir
Haberler
World Of Warcraft Hikayesinin En Önemli 10 Kahramanı

World Of Warcraft Hikayesinin En Önemli 10 Kahramanı

Yiğit Sönmez
24.11.2014 - 15:38 Son Güncelleme: 24.11.2014 - 18:02

10 yıldır Dünya'nın her yerinden online oyun müptelalarının 1 numarası olarak kalmayı başarmış efsane oyun World Of Warcraft gerek hikayesi, gerekse hikayenin kahramanları ile milyonlarca insanı içine çekmeye devam ediyor.

Peki hikayenin temel taşları olan bu isimler kimler ve hikayeleri neler? Vanillia, Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria ve son olara Warlords of Dreanor hikayelerine aşina olanların adlarını çok iyi bildikleri bu  önemli isimlerini tanımak isteyenler ilk maddeye buyursunlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malfurion Stormrage

Malfurion Stormrage

Malfurion Stormrage, Azeroth'daki ilk ölümlü Druid olarak tanınınr. Night Elf ırkına mensup olan Malfurion Warcraft dünyasının önemli yetenek sınıflarından olan Druidizm'i bir yarı tandır olan Cenarius'tan öğrenmiştir. Malfurion'un önderliğinde Night Elfler efsanevi War of Ancients'ta Burning Legion'ın Azeroth'a ilk istilasını başarılı bir şekilde savuşturmuştur.

Malfurion hepimizin çok iyi tanıdığı Illıdian Stormrage'in ikiz kardeşidir. Bunun yanı sıra Elune'nin üstat rahibesi Tyrande Wisperwind'in çok sevgili eşidir. Kraliçe Azshra ve onun soyluluk kastının çöküşünden beri Malfurion ve Tyrande Night Elf ırkının en yüksek liderleri olarak hayatlarına devam etmektedirler.

Garrosh Hellscream

Garrosh Hellscream

Horde'un eski lideri Garrosh Hellscream! Garrosh, Dreanor'da Warsong Klanı'nın lideri olan babası Grommash'ın gölgesine büyüdü. Garrosh'un babası Grommash, Mannoroth adlı şeytanın kanını içen ilk orc lideridir. Orcların bugün yeşil renkli olmalarının sebebi Grom'un bu hareketinden doğan ve orc ırkının üzerine çöken lanettir. Ancak, fotoğraftada gördüğünüz gibi, bir çok oyuncunun kafasını karıştıran durum Garrosh'un yeşil renkli olmamasıdır. Bunun sebebi Garrosh'un orclar arasında çok ender görülen Kırmızı Çiçek (Red Pox) hastalığı geçirmiş olmasıdır.

Genç Hellscream uzun bir süre Nagrand'da kalmış ve babasının yaptıkları nedeniyle utanç duymuştur. Ancak bu düşünceleri Thrall ile tanışıp olayın perde arkasını ve babasının fedakarlıklarını öğrenmesi ile değişir. Başlarda (özellikle Northrend'de) bir çok başarıya imza atan Garrosh hem kalplerimizi kazanmış hem de orc ırkının yitirdiği saygısını geri kazandırmıştır.

Allience - Horde savaşı yeniden patlak verdiğindeyse Garrosh'un güç hırsı kendisini yoldan çıkarmış ve tek amacı Azeroth'ta orc üstünlüğü kurmak, kendisini de en üstün hükümdar yapmayk olmuştur. Bu amaç uğruna ölü eski tanrı Y'Shaarj'ın kalbini bile kullanacak ve Pandaren'de zor günleri başlatacaktır. Bu hareketleriyle hikayede kötü adam olan Garrosh, Mists of Pandaria'nın sonunda yenilecek ve mahküm olacaktır. Onun yerine Hord'un yeni lideri Vol'jin olacaktır.

Warlords of Dreanor'a gelindiğinde yakalanan Garrosh kendisini yakalaynlardan kurtulmayı başarmış ve Kairoz'un yardımıyla alternatif bir zaman aralığında eski Dreanor'a gitmeyi başarmıştır. Burada babasını Mannoroth'un kanını içmemesi için uyarmış ve tüm orc klanlarını bir araya toplatmıştır. Blackfuse Company ile olan bağlantıları ile de bu orduyu (Iron Horde) gerekli olan tüm teknoloji ile donatıp Dark Portal ile Azeroth'un günümüz zamanına yönlendirmiştir.

Hikayenin sonunda Warsong Klanı'ı lideri olarak karşımıza çıkacak olan Garrosh, Nagrand'da Thrall ile mak'gora (orc duellosu) kuralları dahilinde karşılacaşak ve öldürülecektir.

Gul'dan

Gul'dan

İlk Orc Warlock olan Gul'dan eski Orc Shamanlardan ve Orc birliğinin kurucularından biridir. Daha sonra şamanizmi ve onun öğretilerini terkedecek, hocası Ner'Zhul'a kişisel çıkarları ve güç için ihanet edecektir. 'Büyük Hain' olarak tanınan Gul'dan, Grommash'ın Mannoroth'un kanını içmesi ve Orc ırkının lanete uğramasında en fazla sorumluluk sahibi olan kişidir. Burning Legion'un lideri Kil'jaeden tarafından eğitilmiştir. Gölge Konseyi'nin kurucusu ve lideri olmuştur. Gul'dan'ın ünvanlarından bir diğeri de Rüya Yokedicisi'dir.

Bolvar Fordragon

Bolvar Fordragon

Yüksek Lord Bolvar Fordragon Alliance'ın saygın Paladinlerinden biridir. Kral Varian Wrynn'in kayboluşundan sonra Stormwind'de Kral Naibi olarak görev yapmıştır. Varian'ın geri dönüşünden sonra Bolvar, Alliance Güçlerinin Kumandanı ünvanını alarak Northrend'deki savaşa gönderilmiştir.Grand Apothecary Putress'in ihaneti sonucu Angrathar the Wrathgate Savaşı'nda 'Yeni Veba' olarak bilinen Forsaken Blight ile öldürülmüş ve Kırmızı Ejder Ateşi ile tekrar canlandırılmıştır.

Bolvar'ın bedeni bundan sonra Kırmızı Ejder'in Ateşi ile kaplanmıştır. Bolvar Icecrown Citadel'e götürülüp Lich King tarafından kendisine hizmet etmesi için bir çok işkenceye maruz kalmıştır. Fakat saygıdeğer ruhu bunlar karşısında boyun eğmemiş ve Lich King'e hizmet etmemiştir. Lich King'in bedenini kullandığı Arthas'ın ölümünden sonra Bolvar Tirion Fordring'ten Lich King'in tacı olan Helm of Dominaton'ı kendisine giydirmesini istemiş, böylece kendisini ve Lich King'i Frozen Throne'a hapsedip bu tehtidi savuşturmuştur. Bu fedakarlığı Wrath of The Lich King'in sonu olmuştur.

'Onlara Lich King'in öldüğünü, Bolvar Fordragon'un da onunla birlikte öldüğünü söyle'

Grommash Hellscream

Grommash Hellscream

Grommash Hellscream Warsong Klanı'nın lideri, Garrosh'un babası, güçlü bir savaş ustası, Thrall'ın Horde lideri olduğu zamanlarda onun danışmanlığını yapmıştır ve en yakın arkadaşıdır. Grommash Mannoroth'un kanını içen ilk Orc olmuş ve Horde'u Burning Legion'a bağlamıştır. fakat sonrasında yaptığı hatayı canıyla telafi ederek  kendini ve insanlarını 'Kan Laneti'nden korumuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jaina Proudmoore

Jaina Proudmoore

Lady Jaina Proudmoore, Kirin Tor ve Dalaran'ın hükümdarı Grand Admiral Daelin Proudmoore'un kızı ve Derek Proudmoore'un kız kardeşidir.

Jaina yaşayan en güçlü büyücü ve Dalaran şehrinin en güvenilen büyücüsüdür. Archmage Antoniadis, Kirin Tor'un lideriyken Jaina onun kişisel ajanı olarak eğitilmiştir. Üçüncü savaşın erken zamanlarında Jaina, Antoniadis tarafından Lordaeron'un kuzeyinde neler olduğunu öğrenmek için gönderilmiştir. Bu yolculuğunda ona bir zamanlar aşık olduğu Arthas eşlik etmiştir.

Deathwing'in ölümünden bir süre sonra Garrosh'un Theramore'a yaptığı yıkıcı saldırıdan sağ kurtulmayı başarmış olsa da bu saldırı onu daha kavgacı ve saldırgan bir hale sokmuştur. Hatta bu durum dış görünüşüne bile yansımıştır. Bu saldırıda Rhonin'in ölmesi Ejder büyücü Korialstrasz'ın kehanetini tamamlamış ve Jaina onun yerine geçerek Kirin Tor'un ve Altılar Konseyi'nin başına geçmiştir.

Rexxar

Rexxar

Rexxar, Orgrimmar'ı kurtarması ile Champion of the Horde ünvanına layık görülmüş efsane avcı. Yarı Ogre, yarı Orc olan Rexxar'ın bu türün son temsilcisi olduğu söylenir. Silah olarak çift baltasını ölümcül kullanabilen Rexxar'ın bir numaralı yardımcısı sadık ayısı Misha'dır. Stonmaul Klanı'nın da eski lideri olan Rexxar'ın Leokk, Huffer, Spirit ve Haratha adında 4 eğitimli hayvan yardımcısı daha vardır.

Tirion Fordring

Tirion Fordring

Başpsikopoz Alansus Faol tarafından seçilen Silver Hand şövalyelerinin ilk beşinden biridir. Fordring İkinci Savaş'ın kahramanlarından biriydi. Eitrigg adında bir Orc'a yardım ettiği için ünvanları elinden alınıp sürgün edilmeden önce Hearthglen'deki Mardenholde Kalesi'nin de lorduydu. Oğlu Taelan'ın ölümünden sonra Trion kendini Silver Hand düzenini yeniden sağlamaya adadı. Trion ve yeni oluşumu Northrend'de, Darion Mograine ve Ebon Blade Şövalyeleri'nin de desteğiyle başarılı bir  mücadele vermiş ve Icecrown Citadel'de Lich King'i yenmiştir.

Lady Sylvanas Windrunner

Lady Sylvanas Windrunner

Lady Sylvanas, Forsaken adlı en güçlü Undead birliğinin lideridir. 'The Dark Lady' ve 'The Bashee Queen' ünvanlarıyla da anılan Sylvanas yaşarken Silvermoon'un Ranger Generaliydi. Lich King'e karşı verilen üçüncü savaş sırasında Quel'Thalas'ı cesurca savunan Sylvanas savaş esnasında çok ağır yaralar aldı. Arthas (Lich King) General'i hızlı bir ölümle onurlandırmak yerine onun ruhunu yırtıp attı ve onu kendi acımasız, nefret dolu ölüm perisine ve ajanına çevirdi.

Bir süre sonra Lich King'den kurtulmayı başaran Sylvanas bedenini geri istedi ve kendi ölümünün intikamını alacağına yemin etti. Kendisi gibi kaçak olan Undead'leri bir araya toplayan Sylvanas Horde'a katıldı ve Lich King'e karşı savaşa dahil oldu.

Lich King'in ölümünden sonra Sylvanas korkunç bir gerçekle karşılaştı. O da tıpkı Lich King'in bedenini kullandığı Arthas gibi ölümünden sonra sonsuz karanlık ve işkenceye mahkum edilmişti. Val'kyr ile yaptığı anlaşma sayesinde yaşayanlar dünyasında yerini alabilen Sylvanas karanlık kaderinin bir gün üzerine çokeceğini bilmektedir.

Thrall

Thrall

Belkide Warcraft hikayesinde hem Alliance hem de Horde taraftarları tarafından saygı gören tek kahramanıdır. Thrall (ilk adı Go'el) Durotan'in oğlu ve şamanistik Horde'un eski lideridir. Birinci savaşın başladığı yıl Thrall'ın ailesi doğumundan kısa bir süre sonra Gul'dan'ın suikastçıları tarafından öldürülmüştür. Thrall, Aedelas Blackmoore tarafından bulunmuş (kendisine Thrall adını veren kişidir ayrıca) bir köle ve gladyatör olarak büyütülmüştür. Daha sonra Thrall ilk savaş yıllarında Horde'un başında olan Orgrim Doomhammer'a ikinci savaşın sonrasında tutsak Orc'ların kurtarılması esnasında katılmıştır. Doomhammer'ın ölümünden sonra da Horde'un başına geçmiştir. Horde'u Allience bölgesi olan Eastern Kingdoms'dan geri çeken Thrall daha sonra Dark Spear Trolllerini ve Bloodhoof Taurenlerini kurtarmış ve müntefiki yapmıştır. Thrall yeni Horde'unu eski şeytani efendilerine karşı Mount Hyjal Savaşında savaştırmıştır. Üçüncü Savaş'ın sonunda göstediği diplomatik başarılarıyla da Horde ve Allience arasında barışı bir miktar sağlayabilmiştir.

Lich King'in ölümünden sonra elementlerin kontrolsüz hareketleri nedeniyle Thrall Horde liderliğini bırakmış ve yerine Garrosh Hellscream'i getirerek Earthen Ring'e katılıp elementlerle mücadele etmiştir ve Deathwing'in öldürülmesinde de önemli yardımlarda bulunmuştur.

Garrosh'un Pandaria'da yaptıklarından sonra da Vol'jin ile birlikte onun diktatör hareketleriyle mücadele etmeye başlamış ve Siege of Orgrimmar'da Garrosh'u yakalamayı başarmıştır. Garrosh'un yakalanmasından sonrada Vol'jin'i yeni Horde lideri olarak işaret etmiştir.

Warlords of Dreanor'da da kritik bir role sahip olan Thrall Iron Horde'a karşı savaşta da çok önemli roller üstlenecektir. En sonunda Garrosh ile bir kez daha karşılaşacak, onu öldürerek sonsuza kadar ortadan kaldıracaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
47
12
9
8
6
5