Görüş Bildir
Haberler
WhatsApp 15 Mayıs Karar İptal Mi Oldu? WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi Onayı İçin Son Gün Ne Zaman?

WhatsApp 15 Mayıs Karar İptal Mi Oldu? WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi Onayı İçin Son Gün Ne Zaman?

Dünyada en çok kullanılan haberleşme programlarının başında gelen WahtsApp, geçtiğimi günlerde yürürlüğe aldığı gizlilik sözleşmesi onayı ile konuşulmuştu. Birçok kullanıcının gösterdiği tepkiyle birlikte şirket bir açıklama yapmak zorunda kalmış ve gizlilik sözleşmesi onay süresini de 15 Mayıs’a kadar uzatmıştı. Belirlenen tarihin yaklaşmasıyla birlikte WhatsApp bir açıklamada daha bulundu ve 15 Mayıs’a kadar sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarının silinmeyeceği belirtildi. İşte WhatsApp tarafından yapılan son açıklama…

İçeriğin Devamı Aşağıda

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi Son Gün Ne Zaman?

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi Son Gün Ne Zaman?

WhatsApp, işletme hesaplarına daha fazla veri sağlayabilmek için gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gitmişti.  WhatsApp daha önce yaptığı açıklamada veri ilkelerini onaylamayan kullanıcıların, 15 Mayıs'tan sonra uygulamaya giremeyeceğini söylemişti.

Ancak şirket bu kararından geri adım attı. Artık 15 Mayıs'a kadar sözleşmeyi onaylamayanların hesabı askıya alınmayacak ve dolayısıyla 120 gün sonra silinmeyecek.

WhatsApp Sözleşmesi Nedir?

WhatsApp Sözleşmesi Nedir?

WhatsApp’ın yeni Gizlilik İlkesi’nin “Diğer Facebook Şirketleriyle Nasıl Çalışırız?” başlığıyla duyurulan bölümünde, “Facebook Şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook Şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur” ifadesine açık açık yer verildi.

Güncellenen ilkelerinde “Hizmetlerimizin ve Facebook Şirketi Ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler” ifadelerini kullanan WhatsApp, bundaki amacını ise şu maddelerle özetledi:

  • Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,

  • Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,

  • Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,

  • Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,

  • WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp'ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın