Görüş Bildir
Haberler
Wayne Shorter Quartet İstanbul'da

Wayne Shorter Quartet İstanbul'da

Efsanevi saksofoncu, Danilo Perez, John Patitucci ve Brian Blade'den oluşan ekibiyle 9 Nisan Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey'de sahne alacak

Caz müziğinin Grammy Ödüllü saksafoncusu Wayne Shorter ve grubu 9 Nisan Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda müzikseverlerin karşısında olacak. 82 yaşındaki sanatçıya konserde, 10 yıldan fazla bir süredir birlikte çalıştığı piyanist  Danilo Perez, bas gitarist John Patitucci ve davulcu Brian Blade'den oluşan ekip eşlik edecek.

John Coltrane ve Sonny Rollins ile modern cazın en önemli üç isminden biri olarak kabul edilen ABD'li sanatçı, 9 kez Grammy ödülü aldı, 13 kez de aynı ödüle aday gösterildi.

Birçok fahri doktora unvanına değer görülen ve müzik yaşamı boyunca sayısız ödül kazanan Shorter, 'Juju', 'Speak No Evil', 'All Seeing Eye', 'The Soothsayer', 'Adam's  Apple' ve 'Night Dreamer' adlı albümleriyle caz dünyasında önemli bir yere sahip.

Shorter'ın Joe Zawinul ve Jaco Pastorius gibi efsanelerle birlikte unutulmaz albümlere imza attığı Weather Report grubunun 78 senesindeki Offenbach konserinden kısa bir bölümle sizleri baş başa bırakalım...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın