Görüş Bildir
Haberler
Waves Coin Nedir? Güncel Fiyat Durumu ve Son Gelişmelerle Waves Coin'in Yükselişini İnceliyoruz

etiket Waves Coin Nedir? Güncel Fiyat Durumu ve Son Gelişmelerle Waves Coin'in Yükselişini İnceliyoruz

Ali Aydemir
13.03.2022 - 15:00

Waves Coin yüksek güvenlik gerektiren ürünler için kullanılan merkezi olmayan uygulamalar (dapps) için açık kaynaklı bir teknoloji olan Waves platformunun yerel token'ıdır. Kullanım durumları, finans, kişisel kimlik, oyun oynama ve hassas verilerin saklanmasıyla ilgili bilgilerin işlenmesini içeren Waves'in güncel durumunu inceliyoruz. Uzmanlar Waves hakkında ne düşünüyor?

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Waves coin nasıl ortaya çıktı?

Waves coin nasıl ortaya çıktı?

Nisan 2016'da Waves, yaklaşık 16 milyon dolar toplayan WAVES token'larının ilk jeton satışını veya ICO'sunu gerçekleştirdi. Platform, ICO sırasında 100 milyon WAVES bastı ve katılımcılarına 85 milyon dağıttı, geri kalanı hatalar için verilebilecek hediyeler, ilk destekçiler, stratejik ortaklar ve geliştiriciler için ayrıldı.

Çıkış noktası Einstein'ın kütle çekimsel dalgalar teorisi...

Çıkış noktası Einstein'ın kütle çekimsel dalgalar teorisi...

Waves Platformu, projeye Albert Einstein'ın kütle çekimsel dalgalar teorisinin adını veren Rus teorik fizikçi Sasha Ivanov tarafından 2016 yılında oluşturuldu. Proje, NXT blok zinciri protokolüne dayalı olarak geliştirildi. NXT protokolünün projesine getirdiği sınırlamaları fark eden Ivanov, ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan bir platform oluşturmaya karar verdi.

Platform geliştikçe Waves, muhasebe firması Deloitte'nin resmi ortağı oldu ve Microsoft'un Azure bulut bilişimiyle bir ortaklığa girdi. Haziran 2019'da Waves , RIDE dilinin yayınlanmasını içeren ana ağ lansmanını gerçekleştirdi. Bunun önemi ise RIDE ile geliştiricilerin doğrudan Waves blok zincirinde dapp'ler oluşturabilmesi.

Dalgalanmalar yükselişe engel olamadı.

Token, Haziran 2016'da yaklaşık 1 dolar fiyatla işlem görmeye başladı. WAVES fiyatı 2 Ağustos 2016'da 0.1227dolarlık rekor düşüş seviyesini gördü ve 4 Mayıs 2021'de 41.33 dolara ulaştı.

Yeni yılın ilk gününde 1 Ocak 2022'deki fiyatı 14.51 dolardı...

Üstünden 2 ay geçmesinin ardından dalgalanmalarla Şubat ayında Waves fiyatları 8.64 dolara kadar geriledi. 28 Şubat'ta başlayan yükseliş trendiyle ise güncel fiyatları bu içerik oluşturulduğu esnada yaklaşık 26.20 dolar. Uzmanlara göre Waves, bu fiyat artışlarıyla uzun vadede mevcut yükseliş eğiliminde olduğunu doğruladı.

Yükselişin ardında uzun süre sessiz kaldıktan sonra yeni güncellemelerle geliştirilen hizmetlerin olduğu söyleniyor.

Uzmanlar Waves'in yükselişini mucizelere bağlamak yerine birkaç önemli faktörle yorumlamayı tercih eidyor. Bunlardan ilki Waves 2.0 yükseltmesiyle ilgili beklentilerin karşılanmış olması. Yükseltme, gelişmiş bir sürümle erişilebilirlik, hız ve güvenlikte iyileştirmeler vaat ediyor. Bunun yanı sıra Waves, blok zincirinde çalışan uygulama ve protokollerin geliştirilmesini desteklemek için 150 milyon dolarlık bir fon açıkladı. Uzun süredir Waves ekosistemi kayda değer bir gelişme olmadan sessiz kalmıştı, bu nedenle fon, ağa olan ilgiyi teşvik edebilir ve blok zincirinin yerel token'ının kullanımını teşvik edebilir.

Kurucusu Sasha Ivanov tweet attı.

Ukrayna-Rusya savaşı Ukrayna çıkışlı Waves Coin için kriz yerine fırsata dönüştü.

Kripto, Rusya'nın mevcut işgalini takiben Ukrayna'ya gönderilen bağışlarda büyük rol oynamıştır ve WAVES'in kurucusunun Ukrayna'dan olması, çoğunluğun Ukrayna'nın yanında olduğu savaş politikalarında kripto alanında da token'ların büyük ilgi görmesini sağlamıştır.

Son 1 ayda en iyi blok zincir performansında ise ilk sırada...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın