Görüş Bildir
Haberler
Watch_Dogs Ve Assassin's Creed'i İçeren Büyük Komplo Teorisi

Watch_Dogs Ve Assassin's Creed'i İçeren Büyük Komplo Teorisi

Onedio Medya
09.05.2014 - 18:38

Watch_Dogs Ve Assassin's Creed'i İçeren Büyük Komplo Teorisi

Son bir aydır içimde tuttuğum bir teorimi sizinle paylaşmak istiyorum: Bence Watchdogs'da bizi yeni çıkacak Assassin's Creed'lerle ilgili çok şaşırtıcı şeyler bekliyor. Oyunların aynı evrende geçmesinden bahsetmiyorum: Sanırım dünyada ilk kez büyük bir oyunun lansmanı (bu yıl çıkacak Assassin's Creed oyunlarının biri veya ikisi birden), bir başka büyük oyunun (Watchdogs) içinde yapılacak.

Niye böyle düşünüyorum, anlatayım.

Şimdi, biliyorsunuz Assassin's Creed bir Ubisoft oyunu. 27 mayıs'ta çıkacak olan Watchdogs da öyle. Ve bu ikisinin arasında bir ilişki olduğunu, Assassin's Creed 4 Black Flag'de, Abstergo ofislerinde gezerken bulduğumuz bir dokümanla ispatlamıştık:

Kısaca, Abstergo ofisindeki bir bilgisayarda, Blume adlı şirketin Abstergo'ya güvenlik hizmeti satmaya çalıştığını gösteren bir doküman vardı. Dokümanda adı geçen güvenlik sistemi ctOS ise, Watchdogs'un geçtiği Chicago'yu gözlem altında tutan ve yöneten işletim sisteminin adı. Yani, her iki oyunun da aynı evrende geçtiği kesinleşmiş oluyordu böylece.

ÇOK UFAK SPOILER GELİYOR

Ayrıca, oyunun sonlarına doğru ana hikayeden bağımsız olarak e-postalardan öğreniyorduk ki, Abstergo Entertainment'ın yöneticisi, büyük bir şirket toplantısı için Chicago'ya gidiyor ama kendisinden bir daha haber alınamıyordu. E-postalara dikkat ederseniz, CEO'nun kaybolduğu tarih, Watchdogs'un o zamanki çıkış tarihinden hemen 1-2 gün sonraya denk geliyordu. Bu sebeple, Abstergo Entertainment'ın CEO'suyla ilgili ufak da olsa bir görevin Watchdogs'da bulunacağını düşünmüştüm. Tabii daha sonra Watchdogs'un çıkış ertelendi... Ama bu düşüncem hala geçerli, sonuçta CEO'yu 7 aydır rehin tutuyor olabilirler :) (Belki de Blume'un Abstergo içine sızmak için bir operasyonudur bu)

ÇOK UFAK SPOILER BİTTİ

Şimdi, bu iki bilgi kenarda dururken, gerçek dünyadan birkaç şeyle bunu desteklemek istiyorum: Son 3 yıldır her yeni Assassin's Creed'in dünyaya ilk gösterimine katıldım. 3 yıl önce Assassin's Creed Revelations İstanbul'da tanıtıldı ve oynatıldı. 2 yıl önce Assassin's Creed 3 ve geçen yıl dördüncü oyun Londra'da tanıtıldı. Bu tanıtımlar sırayla daima Şubat aylarında yapıldı. Yani, Ubisoft'un AC konusundaki reklam/tanıtım çalışmasında belli bir düzen olduğu belliydi.

Ancak, bu sene Mayıs ayına gelmiş olmamıza rağmen, yeni Assassin's Creed'lerle ilgili, oyunlardan birinin Fransa'da geçtiğine dair bu kısa video haricinde hiçbir şey gösterilmedi. Bunun sebebi ne olabilir? Hele ki, bu yıl iki yeni AC'nin çıkacağı düşünüldüğünde, bunların tanıtım, oynanabilir demo gösterimi ve reklam çalışmalarının çok daha erken başlamış olması gerekiyordu.

Ubisoft'un AC konusundaki düzenindeki bu yılki sapma beni iki ihtimal üstünde yoğunlaştırıyor:

1- Ya AC serisinin başı dertte ve Ubisoft oyunları gösterecek bir şey üretemedi henüz... Bu ihtimal 2014'te iki yeni oyun çıkacağını açıklamış bir firma için pek olası gelmiyor bana.

2- Ya da bugüne kadar görülmemiş bir ilk tanıtım ve lansman hazırlığı içindeler.

Sektör içinden kuşların bana fısıldadığına göre, Mayıs ayı sonları veya Haziran başında yeni Assassin's Creed'lerle ilgili bir lansman olabilir. Ayrıca, 10 Haziran'da Los Angeles'da E3 2014 başlıyor ve burada yeni AC'lerin oynanabilir halinin olacağı kesin gibi.

Toparlayıp özetleyecek olursak: Tüm bu bilgiler ışında, Watchdogs içinde Abstergo Entertainment ve Blume şirketleri arasındaki bir birliktelik veya gizli savaşa karışacağımızı, Blume'un Abstergo Entertainment'ın yeni sanal gerçeklik ürününü önceden çalma girişiminde bulunacağımızı ve böylece yeni Assassin's Creed'lerle ilgili ilk gerçek bilgileri Watchdogs'da biryerleri hackleyerek bulacağımızı tahmin ediyorum.

Belki de fazla komplo teorisi kuruyorum ama ne dersiniz, çok hoş olmaz mı 27 Mayıs'ta böyle bir sürprizle karşılaşmak?

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/37283-w...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın