Görüş Bildir
Haberler
Washington Post'tan Takas İddiası: 'Trump ile Erdoğan, Rahip Brunson'a Karşı Ebru Özkan İçin Anlaşmıştı'

Washington Post'tan Takas İddiası: 'Trump ile Erdoğan, Rahip Brunson'a Karşı Ebru Özkan İçin Anlaşmıştı'

Batuhan
27.07.2018 - 12:50

Washington Post gazetesi, Tel Aviv’de tutuklu Ebru Özkan’ın 15 Temmuz’da ABD Başkanı Donald Trump’ın talebi üzerine Rahip Craig Brunson’ın Türkiye’de serbest bırakılması karşılığında salıverildiğini yazdı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da 'Ebru Özkan'ın Brunson karşılığına serbest bırakıldığı iddiası asılsızdır' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin aktardığı Washington Post gazetesinin dört muhabirinin imzasının bulunduğu habere göre, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki 'takas' anlaşması, 11-12 Temmuz tarihleri arasında Brüksel'deki NATO zirvesinde yapıldı.

Trump, Ebru Özkan için aracı oldu

Trump, Ebru Özkan için aracı oldu

Haberde, Brunson'ın serbest kalması karşılığında ABD Başkanı Trump da İsrail'de tutuklu bulunan Türkiye vatandaşı Ebru Özkan'ın Türkiye'ye dönmesi için aracı olduğu belirtiliyor.

Ebru Özkan için Netanyahu'yu aradı

Ebru Özkan için Netanyahu'yu aradı

Trump, Ebru Özkan'ın serbest bırakılması için 14 Temmuz'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu aradı. 'Hamas'a para ve kıymetli eşya vermek' suçlamasıyla 11 Haziran'da tutuklanmış olan Özkan, 15 Temmuz'da İsrail tarafından serbest bırakıldı.

Bundan 10 gün sonra , 2 yıldır İzmir'de cezaevinde tutulan Pastör Brunson'ın cezası ev hapsine çevrildi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bu kararın 'yeterli olmadığı' yönünde açıklamalar yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Trump ile Erdoğan arasında 'öfkeli' bir telefon görüşmesi gerçekleşti"

"Trump ile Erdoğan arasında 'öfkeli' bir telefon görüşmesi gerçekleşti"

Washington Post, Brunson'ın serbest bırakılması yerine tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesinin ardından Trump ile Erdoğan arasında 'öfkeli' bir telefon görüşmesi gerçekleştiğini yazdı. İsminin yazılmaması kaydıyla Washington Post'a konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, 'Türkiye gerçek bir fırsatı kaçırdı. Pastör Brunson pazarlık kozu değildir' ifadelerini kullandı.

Haaretz İsrailli yetkililere doğrulattı: Özkan zaten sınır dışı edilecekti

Haaretz İsrailli yetkililere doğrulattı: Özkan zaten sınır dışı edilecekti

İsrail gazetesi Haaretz de iddiaları destekleyen haberinde, Ebru Özkan'ın ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'yu 14 Temmuz'da aradıktan bir gün sonra serbest bırakıldığını yazdı. Gazete, Washington Post'un ortaya attığı iddiayı İsrailli yetkililere doğrulattıklarını ve yetkililerin Trump'ın Netanyahu'ya Özkan'ın bırakılması için baskı yaptığını söylediklerini belirtti. Yetkililer Haaretz'e yaptıkları açıklamada Özkan'ın serbest bırakılmadığını, 'sınır dışı edildiğini' ve 'bir noktada zaten sınır dışı edilecek olduğunu' belirtti.

Brunson'ın evinin çevresi boşaltıldı

Brunson'ın evinin çevresi boşaltıldı

DHA, Bruson'ın İzmir'deki evinin önünde sabah saatlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ve Brunson evinin önünde görev yapan polisler, apartmanın önünden yayın ve çekim yapılmamasını istedi. Basın mensupları apartmana 50 metre uzaklıklaki sokağın girişine gönderildi. Apartmanın etrafında 10 polisin yanı sıra terörle mücadele ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

Dışişleri Bakanlığı: "İddialar asılsızdır"

Dışişleri Bakanlığı: "İddialar asılsızdır"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk vatandaşı Özkan'ın İsrail'de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına ilişkin basında yer alan bazı iddialar hakkındaki soruyu yazılı cevapladı.

Aksoy, 'Rahip Brunson'ın serbest bırakılması karşılığında Ebru Özkan'ın İsrail'deki tutukluluk haline son verildiğine ilişkin iddialar kesinlikle asılsız ve gerçek dışıdır' ifadesine yer verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
50
20
16
10
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Neden Gülen değil de ikinci sınıf bir piyonla takas?

Sefa Kulaksız

Öfkeli konuşma: tayyip: eyyy tıramp sen kimsin?!?! trump şok, trump iptal

Ewok The Hutt

Tayyip tamam anlamıyor diplomasidende, bizim Dışişleri ne bok yiyor aq. Tamam diplomasi kuralları gereği iadeye iade yapabiliyorsunda, ajana kaşı iade talebi... Devamını Gör