Görüş Bildir
Haberler
Wakeskate Yapabileceğiniz Dünyanın En İlginç 7 Yeri

Wakeskate Yapabileceğiniz Dünyanın En İlginç 7 Yeri

egeboi
21.03.2016 - 01:55

Wakeskate (su kaykayı) ayaklarınız bağlı olmadan özel bir tahta ile suyun üstünde kaydığınız eğlenceli bir spor. Açık deniz, havuz, göl gibi yerlerde yapıldığı gibi muhteşem doğa güzelliğine sahip çok derin olmayan sularda da yapılabiliyor. Red

Bull sporcusu Brian Grubb, dünyanın dört bir yanında birbirinden ilginç yerleri bulup buralarda wakeskate yaparak ilginç gösterilere imza atıyor. Dünyanın birçok farklı yerinde wakeskate yapan Brian Grubb’ın uğradığı yerler Bosna Hersek’in dondurucu soğuğundan, Denizli’de bulunan Kleopatra Termal Havuzu’na ya da 3.800 metre yükseklikten Filipinler’in dağlarındaki pirinç tarlalarına kadar uzanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Banaue Pirinç Terasları, Filipinler

1. Banaue Pirinç Terasları, Filipinler

Wakeskate dalında yılın en iyisi ödülüne sahip Brian Grubb, Filipinler’de pirinç tarlalarının üzerinde işçilerin de yardımıyla kariyerindeki önemli deneyimlerinden birini yaşadı. Kendi sözleriyle “Dağların üstünde konumlanmış pirinç tarlalarında wakeskate yapma hayalimi gerçekleştirmek için yerel halkla birlikte çalışmak mükemmeldi” diyen Floridalı wakeskate sporcusu, bizlere unutulmaz görüntüler yaşattı. Banaue Pirinç Terasları, 1995 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak koruma altına alınmıştı.

2. Bjelašnica, Bosna Hersek

2. Bjelašnica, Bosna Hersek

1984 Kış Olimpiyatları’nda erkekler Alp disiplinine ev sahipliği yapan Bjelašnica  Dağı, Brian Grubb’ın uğradığı yerlerden biriydi. Brian Grubb, Bosna Hersek’in dondurucu soğuğunda board’uyla hem karların, hem de suyun içine daldı. Amerikalı sporcu, karın içine gömülerek kaymanın eşsiz bir deneyim olduğunun üstünü çiziyor.

3. Cape Cod Massachusetts, ABD

3. Cape Cod Massachusetts, ABD

Atlantik kıyılarından bulunan Cape Cod’un 80 yılda bir donduğunu öğrenir öğrenmez Brian Grubb, soluğu Cape Cod’da alıyor. Suyun üzerinde hareket eden buz kütlelerinin üzerinde kayan 36 yaşındaki sporcu, wakeskate yapılacak en zorlu şartlardan birini üstesinden de geliyor.

4. Erie Kanalı New York, ABD

4. Erie Kanalı New York, ABD

Suya karşı zaafı olan Brian Grubb, Erie Gölü’nü Atlantik Okyanusu’na bağlayan ve 1825 yılında tamamlanan Erie Kanalı’nda kayma fırsatını da kaçırmadı. 1905 yılında adına şarkı yazılan Erie Kanalı’nda unutulmaz bir gösteriye imza attı. Thomas S. Allen tarafından yazılan şarkıyı, 2006 yılında Bruce Springsteen de albümüne almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. San Juan Dağları Kolorado, ABD

5. San Juan Dağları Kolorado, ABD

Brian Grubb, 4.361 metre yüksekliği bulan San Juan Dağları’nda bulunan gölde de suya atlamaktan çekinmedi. Kolorado’da bulunan San Juan Dağları’na tırmanmaktan çekinmeyen Brian Grubb, yaklaşık 3.800 kilometrede bulunan ve terk edilmiş madenlerin yanındaki gölde bir gösteri yaptı.

6. Manitowish Waters Wisconsin, ABD

6. Manitowish Waters Wisconsin, ABD

Amerikalı sporcu Brian Grubb’ın wakeskate yaptığı en ilginç yerlerden biri de Wisconsin’in Manitowish Waters bölgesiydi. New Hampshire doğumlu Grubb, yaban mersinleriyle dolu suda daha önce kimsenin yaşamadığı bir deneyime imza attı.

7. Pamukkale Kleopatra Havuzu, Türkiye

7. Pamukkale Kleopatra Havuzu, Türkiye

Pamukkale’de Hierapolis antik kenti içinde yer alan Kleopatra Havuzu’nun en ilginç misafirlerinden biri Brian Grubb oldu. Wakeskate sporcusu, yüzeyinde kalıntılar ve kayalar olan sıcak suda bir gösteri yaptı. Daha önce bu kadar sığ suya board’uyla girmediğini söyleyen Grubb, en zor tecrübelerden birini Pamukkale’de yaşadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın