Görüş Bildir
Haberler
Vücut Yapını Seç Sana Özel Antrenman Programı Önerelim!

Vücut Yapını Seç Sana Özel Antrenman Programı Önerelim!

Ecivicivokke
08.03.2023 - 13:09

Antrenman yapmak önemli evet ama yapılan antrenmandan verim almak için vücut yapısına uygun bir antrenman seçmek daha da önemli.

Vücut yapını seç, sana uygun bir antrenman programı önerelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vücut tipin bunlardan hangisine daha fazla benziyor? Seç bakalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Senin vücut tipin ektomorf!

Seçtiğin vücut tipine göre senin sahip olduğun vücut tipine ektomorf adı veriliyor. Bu vücut tipine sahip kişilerde; zayıf, hafif atletik, düşük yağ oranı, küçük eklem ve kemikler, uzun kollar ve bacaklar, hızlı metabolizma gibi özelliklere rastlanır. Bu özelliklere uygun bir antrenman programıyla ilerlemek daha sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmak için önemlidir. Senin vücut tipine göre kilo alman ve kas yapman diğer vücut tiplerine oranla biraz daha zor. Eğer kas kazanmayı ve kilo almayı hedefliyorsan antrenman programlarında kardiyo egzersizlerine çok sık yer vermemelisin. Antrenmanında split antrenmanlardan çok full body antrenmanlara yer verirsen daha iyi bir gelişim gösterebilirsin. Haftada en az 3 kez spor yaparak istediğin sağlıklı ve fit vücuda ulaşabilirsin!

Senin vücut tipin mezomorf!

Senin sahip olduğun vücut tipine göre yağsız, kaslı, düşük yağ oranına sahip, omuzları geniş, yağ oranı eşit dağılmış, kilo alması ve vermesi kolay bir yapıya sahipsin. Bu vücut tipinde vücudu geliştirmek ve istediğin hale getirmek diğer vücut tiplerine oranla çok daha kolaydır. Yağ oranın az olduğu için kolaylıkla kilo kontrolü sağlayabilirsin. Vücut tipine uygun antrenman ise az da olsa kardiyolar içeren ve vücudunun tamamını çalıştıran hareketlerden oluşan bir program. Antrenmanında deadlift, squat, bench press gibi hareketlere ve kardiyolara yer verirsen aynada görmek istediğin vücuda etkili bir biçimde ulaşabilirsin!

Senin vücut tipin endomorf!

Senin seçtiğin vücut tipi endomorf vücut tipiyle eşleşiyor! Bu vücut tipindeki kişiler; dolgun bir yapıya, kaslı ancak yağlı bir vücuda, geniş bel bölgesine, yavaş bir metabolizmaya sahiptir. Sen antrenman yapmanın yanında düzgün ve sağlıklı bir beslenme düzeni kurmaya da dikkat etmelisin. Gelişim göstermek için ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için dengeli beslenmek de oldukça önemlidir. Vücut yağ oranını dengede tutabilmek için antrenmanlarında mutlaka kardiyolara yer vermen gerekir. Fonksiyonel egzersizlerle daha fazla kas grubunu aktif hale getirerek hızlı yağ yakımı ve etkili bir egzersiz yapabilirsin. Haftada 4-5 kez antrenman yapmak senin sağlıklı bir vücuda sahip olman için oldukça önemli!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
16
14
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Marcus

Senin vücut tipin yok!