Görüş Bildir
Haberler
Vücudunuza Uygun Bir Sütyen Kullanmazsanız Ne Gibi Sorunlar Yaşarsınız?

Vücudunuza Uygun Bir Sütyen Kullanmazsanız Ne Gibi Sorunlar Yaşarsınız?

Şeyma Abay
22.05.2022 - 07:30

Mükemmel bir sütyen bulmaya çalışan her kadın muhtemelen bu gardırop elemanının kaç çeşit ve seçeneğinin olduğunu bilir. Yine de, seçeneklerin bolluğuna rağmen, dünyadaki birçok kadın yanlış sütyen bedenini kullanıyor. Kötü oturan bir sütyen o kadar büyük bir sorun değil gibi görünse de, sürekli olarak çok küçük veya çok büyük bir sütyen giymek kişinin sağlığını ciddi şekilde etkileyebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sırt, boyun ve göğüs ağrısı

1. Sırt, boyun ve göğüs ağrısı

Araştırmalar, yanlış bedendeki sütyenin çok sayıda sağlık sorununa neden olabileceğini söylüyor. En yaygın olanları sırt ağrısı, boyun ağrısı ve göğüs ağrısıdır. Kötü oturan sütyenler iyi destek sağlamada başarısız olur ve aşırı kayış basıncına neden olur, bu da yanlış vücut duruşuna ve sonuç olarak gövdenin farklı bölgelerinde ağrıya neden olabilir.

2. Baş ağrısı

2. Baş ağrısı

Küçük bir sütyenin neden olduğu ekstra basınç baş ağrısına neden olabilir. Sütyen düzgün oturmuyorsa, göğüslerin ağırlığı sütyen kayışlarını uzatır ve omuzlara ek baskı uygular, bu da boyun ağrısına ve baş ağrısına neden olabilir. Araştırmalar, sütyen boyutunun düzeltilmesinin baş ağrısı sorununu etkili bir şekilde düzelttiğini göstermiştir.

3. Omuz deformasyonu

3. Omuz deformasyonu

Söz konusu askısı basıncı olduğunda, sütyen iyi bir destek sağlayamadığında, aşırı kilo sütyen kayışlarının kadının omuzlarına yapışmasını sağlar. Araştırmalar, küçük bir sütyenin uzun süre giyilmesinin omuzların yumuşak dokusuna çok fazla baskı uyguladığını ve deformasyona neden olabileceğini söylüyor.

4. Göğüs bölgesinde cilt sorunları

4. Göğüs bölgesinde cilt sorunları

Çok büyük olan sütyenler yeterli destek sağlamayabilir ve meme derisine zarar verebilir. Araştırmalar, yerçekimine bağlı meme deformasyonunun cildin göğüslerin üst bölgesinde gerilmesine neden olduğunu göstermiştir. Ayrıca, çalışmanın daha küçük göğüslü katılımcıları da, büyük göğüslü olanlar kadar cilt hasarı yaşıyorlardı.

Uygun bir sütyen nasıl seçilir?

Uygun bir sütyen nasıl seçilir?

Sonunda düzgün oturan bir sütyen bulmak için bir yöntem vardır. Mükemmel sütyeni seçmek için 2 parametreyi bilmeniz gerekir: beden ölçüsü ve cup ölçüsü. 

1- Beden ölçünüzü bulmak için göğüs kafenizin etrafını, göğüslerinizin hemen altını ölçün. Ardından sonucu en yakın çift sayıya yuvarlayın.

2- Cup boyutunu bulmak için, göğsünüzün en dolu kısmını gevşekçe ölçün. Ardından göğüs ölçümünüzü bant ölçümünüzden çıkarın. Her inç bir cup boyutunu temsil eder, örneğin 1 inç bir cup olabilir, 2 inç bir cup olabilir, vb.

Bu hesaplamalar bir ortalama sağlar; sütyen boyutları her marka için değişebilir.

Peki ya siz doğru sütyen bedeninizi biliyor musunuz? Yorumlarda buluşalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın