Görüş Bildir
Haberler
Volvo, Yeni Akıllı Telefon Uygulamasıyla Anahtarlara Veda Ediyor

Volvo, Yeni Akıllı Telefon Uygulamasıyla Anahtarlara Veda Ediyor

Onedio Medya
20.02.2016 - 16:47

Volvo'nun yeni ürettiği sistem sayesinde otomobillerin kilitleri akıllı telefonlar sayesinde kontrol edilebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sektörün en yenilikçi otomobil üreticilerinden birisi olan Volvo, güvenliği tartışılabilecek ilginç bir sistem üretti. Bu yeni sistem sayesinde Volvo'nun ürettiği bazı otomobillerin kilitleri akıllı telefonlar kullanılarak kontrol edilebilecek. 

Sadece araç sahiplerinin yükleyebileceği bir uygulama sayesinde bu işlemi gerçekleştirmeyi planlayan Volvo, uygulamanın Bluetooth kullanarak çalışacağını belirtti.

Sistemin çalışma şekli oldukça basit. Araç sahibi aracına doğru ilerlediği sırada cebinde bulunan telefon, otomobilin sistemine sinyal gönderiyor ve sistem gelen sinyali tanıyarak kapıların kilidini açıyor. 

Volvo'nun sadece araç sahiplerinin kullanımına sunduğu bu yeni uygulama sadece aracın kilit sistemini kontrol etmekle kalmıyor, aynı zamanda motoru çalıştırabiliyor, güvenlik sistemini kontrol edilebiliyor ve hatta bagaj kapağı bile açılabiliyor.

Bluetooth araç anahtarının bir diğer özelliği de anahtarın paylaşılabiliyor olması. Örneğin aracınızı bir arkadaşınız ödünç almak istiyor fakat siz şehir dışındasınız. 

Bu durumda telefonunuzda bulunan uygulamayı kullanarak arkadaşınızın telefonuna anahtar uygulamasını gönderebiliyorsunuz, böylece arkadaşınız da bir süreliğine aracın anahtarına sahip olabiliyor.

Volvo'nun yaptığı açıklamalara göre bu teknoloji 2017 model araçlarda kullanılacak.

WebTekno

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
11
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ufuk Aydoğdu

"Telefonu çaldırmakla kalmıyoruz.Arabamızı da yanında promosyon olarak veriyoruz."

Kavinsky

Mesela ben kamp yapmak istiyorum kafa dinlemek için. Şehir dışında bir bölgeye gittim. Şarjımda bitti , peki bu durumda bu araç sahibi diğer bir deyişle kurb... Devamını Gör

Murat Canseven

Reklam olmasın, bir araç kiralama firması benzer bir sistemi aylardır, hatta belki yıllardır kullanıyor zaten. Telefon şarjı önlemi olarak manyetik bir de ka... Devamını Gör