Görüş Bildir
Haberler
Volkswagen'de İmaj Düzeltme Hamlesi

Volkswagen'de İmaj Düzeltme Hamlesi

Onedio Medya
05.10.2015 - 15:21

Ürettiği araçlarda emisyon testlerinde 'hile yaptığı' ortaya çıkan Volkswagen'de üst yönetim olağanüstü toplantı kararı aldı. Şirket imajını düzeltmek için Alman gazetelere de 'Güveninizi kazanmak için elimizden geleni yapacağız' ilânı verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ürettiği araçlarda emisyon testlerinde 'hile yaptığı' ortaya çıkan Volkswagen'de üst yönetim olağanüstü toplantı kararı aldı. Skandalın patlak vermesinden bu yana 11 yöneticiyi işten çıkaran Volkswagen'de finans müdürü Hans Dieter Poetsch'in 20 kişilik yönetim kurulunun başına geçmesi bekleniyor. 

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi, Volkswagen, 78 yıllık tarihinin en büyük skandalıyla yüzleşmeye çalışıyor. 11 milon araçta yazılımla müdahale ederek dizel motorların emisyon oranlarını test sırasında düşük gösteren araba üreticisinde Çarşamba günü ilk büyük olağanüstü toplantı var. Şirkete yönelik farklı ülkelerde soruşturma başlatılırken, Volkswagen'de de iç soruşyurma sürüyor. Şimdiye kadar 10 üst düzey yönetici görevden alındı.

Finans Müdür Hans Dieter Poetsch'in yönetim kurulu başkanlığına geitirlmesi bekleniyor. Almanya'nın en büyük gazeteleri Bild am Sonntag ve Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung'a tam sayfa ilan veren şirket skandal nedeniyle oluşan olumsuz imajı da düzeltme çabasında. Şirketin Almanya'nın birleşmesinin 25. yılı nedeniyle verdiği ilanda 'Güveninizi geri kazanmak için her şeyi yapacağız' mesajı yer aldı.

Puls adlı anket şirketinin son araştırması ise bu mesajın hedefinin kolay kolay gerçekleştirilemeyeceğini gösteriyor. Ankete katılan Volkswagen kullanıcılarının yüzde 41'i şirkete güvenmediğini söylüyor. Yüzde 11'i ise bundan böyle Volkswagen satın almayacağını belirtiyor.

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0