Görüş Bildir
Haberler
Vize Başvurularında Karşılaşılan Küçük Ayrıntılar

Vize Başvurularında Karşılaşılan Küçük Ayrıntılar

Polonyada Üniversite
19.04.2015 - 15:29 Son Güncelleme: 19.04.2015 - 19:30
  • VFS Global üzerinden vizeye başvururken, vize formunda masraflarınızı kimin karşılayacağı ile ilgili bir kısm bulunuyor. Genel olarak bu kısımda çoğu kişi haliyle ailem olarak yazıyor. Böyle yazdığımız zamanlarda konsolosluk bizlerden ailemizin masraflarımızı karşılayacağına dair beyanı bulunduğu noter tarafından tasdik edilmiş bir belge istiyor. Buraya kadar genel olarak sorun yok.

Bununla beraber vizeye başvururken banka hesabımızda aylık 300 Euro’dan kaç ay gitmeyi planlıyorsanız o kadar para göstermeniz gerekiyor. Ve bunları yaparken mecburi olarakta kişilerin kendi banka hesaplarında parayı göstermesi gerekiyor.

İlk olayımızla bağlantılı olarak parayı kişisel hesabınızda gösterdiğinizde noter tarafından tasdik edilmiş herhangi bir belge almanıza gerek kalmıyor. Ve masrafları kimin karşılayacağı olan kısma ise kendim yazdığınız zaman herhangi bir problem olmuyor.

Para göstermeyle ilgili olarak bir başka karşılaşılan husus bulunuyor. Aracı şirket tarafından sizlerden son üç aya ait hesap  hareketlerinizin görüldüğü hesap cüzdanınız veya banka onaylı belge  isteniyor. Diyelimki başvurunuzdan üç hafta önce işlenmiş hesap hareketinizi gösteriyorsunuz ve aracı şirket yetkilileri bu belgeyi alamayacaklarını belirtiyor. Ve son 15 günde işlenmiş bir hesap hareketinizin olmasını istiyorlar.

Yukarıdakiler vize başvurularında karşılaşılmış problemlerdendir. Aracı şirket veya konsolosluk yetkilileri bu tarz küçük ayrıntıları sitelerinde belirtmiyorlar. Daha sonrasında ise vizeye başvuran kişilerin vize başvuru süreleri uzuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın