Görüş Bildir
Haberler
Venüs 'Bulut Kolonisiyle' Keşfedilecek

Venüs 'Bulut Kolonisiyle' Keşfedilecek

Batuhan
25.12.2014 - 11:21

NASA'dan bilim insanları, Güneş Sistemi'nde erişilmesi en zor gezegenlerden biri olan Venüs'ü keşfetmek için 'bulut kolonisi' projesi geliştirdi. İnmesi çok riskli olan Venüs, bulutlarında gezinecek uzay araçlarıyla keşfedilebilir.

Atmosfer basıncı Dünya'nın 92 katı olan ve yüzeyindeki sıcaklık 500 dereceye ulaşan Venüs, her ne kadar Dünya'ya yakın olsa da keşfi en zor gezegenlerden bir tanesi. NASA'lı bilim insanları Dale Arney ve Chris Jones, sülfürik asit bulutlarıyla kaplı gezegenin keşfedilmesi için yeni bir proje geliştirdi.

İki gökbilimci, inişi oldukça riskli olan Venüs'e adım atmak yerine, gezegenin bulutlarda gezinecek uzay gemileriyle keşfedilmesini teklif etti. İkili, Yüksek İrtifa Venüs İşlevsel Konsepti (HAVOC) adını verdikleri projeyi IEEE Spectrum sitesine anlattı.

Arney, Venüs'ün yüzeyinden 50 km yükselikteki basıncın Dünya ile neredeyse aynı ve radyasyondan korunma seviyesinin ise en yüksek derecede olduğunu belirtti. Arney, uzay araçlarıyla belirlenen irtifaya bırakılacak helyum dolu uzay araçlarının güvenle keşif yapabileceğini ve Güneş enerjisiyle sınırsız bir görev yürütebileceklerini söyledi.

İnsanlı görev de içerecek

HAVOC projesine göre, ilk Venüs keşif görevi robotik uzay araçlarıyla gerçekleştirilecek görevler, daha sonra insanlı uzay araçlarıyla devam edecek. Zamanla, Venüs'ün zehirli bulutlarında insanlı uzay araçlarıyla dolu bir koloni oluşacak.

Arney ve Jones, Venüs'ün Mars'tan daha yakın olması sebebiyle bu tür bir görevi denemenin mantıklı olduğunu savunuyor. İkili, Venüs keşif projesi başarılı olursa, Mars ve daha uzak gezegenlere gitmek için gereken bilgi ve tecrübenin elde edileceğini savunuyor.

Dünya'ya en yakın mesafesi 38 milyon kilometre olan Venüs, yörünge hareketi esnasında bu uzaklığı maksimum 261 milyon kilometreye kadar çıkarabiliyor. Mars'ın Dünya'ya en yakın olduğu mesafe ise 54 milyon kilometre.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ven...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0