Görüş Bildir
Haberler
Venedik Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 10 Şaşırtıcı Şey

Venedik Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 10 Şaşırtıcı Şey

gruppal com
20.01.2020 - 16:16

Kuşkusuz dünyanın en ünlü şehirlerinden biri olan Venedik her yıl milyonlarca kişi tarafından geziliyor. Kesinlikle Avrupa’nın en ünlülerinden biri olan Venedik ile ilgili gördüğünüz her ikonu aklınıza kazırsınız. İtalya turlarının vazgeçilmez durakları arasında olan şehirde yapacağınız Venedik turları sizi masalsı bir yolculuğa çıkaracak. Şimdi size Venedik hakkında bilmediğiniz 10 şeyi yazacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir ada cenneti değildir

1. Bir ada cenneti değildir

Venedik daha çok adalar cenneti gibidir. Spesifik olarak Venedik, Venedik Lagünü'nün sığ sularında bulunan 117 mini adaya bağlanmıştır. Tüm bu adacıklar “gerçek” değildir. Örneğin, Sacca Fisola, altmışlı yıllarda insan elleriyle, Giudecca'ya bitişik bir tuz kabuğuna yama ekleyerek inşa edildi.

2. Kısmen Balkanlara benzer

2. Kısmen Balkanlara benzer

Doğru Avrupa haritasına bakarsanız, Venedik çok İtalyan durabilir. Ancak yapımı ile ilgili merak edilenler uluslararası bir sır gibi saklanıyor. Kentin meşhur olduğu ahşap kazıklar - kentin altındaki sıkıştırılmış kilin içine kum ve çamur katmanlarından sürülen sert kızılağaç külçeleri - şimdi Slovenya’nın bir bölgesinden, Hırvatistan ve Karadağ'dan getirilmiş.

3. Gelgit düşündüğünüzden daha yüksek

3. Gelgit düşündüğünüzden daha yüksek

Şehrin kademeli çöküşü kışın soğuk suların şehri esir almasının nedenlerinden biridir. Ayrıca, Adriyatik ve dalgalarını Venedik Lagünü'ne doğru yukarı doğru kuzeye ve kuzey-doğuya üfleyen Sirocco ve Bora gibi iki farklı rüzgârı da suçlayabilirsiniz. Sonuç, oldukça etkileyici olabilir. Ancak eşit derecede, yüksek gelgit kötü haber getirebilir. En yüksek belgelenmiş gelgit 4 Kasım 1966’da; korkunç bir 194 cm deniz ihlaline neden oldu.

4. Eskiden bir mülteci yeriydi

4. Eskiden bir mülteci yeriydi

Şehir muhtemelen Roma döneminde, Padua ve Treviso gibi şehirlerden kaçan korkmuş insanlar tarafından dolduruldu. Bu insanlar, Germen kabilelerinin saldırılarından kaçıyor ve ayrı adalarda kutsal yer arıyorlardı.

5. Kendi içinde bir ülkeydi

5. Kendi içinde bir ülkeydi

Venedik bir zamanlar Avrupa sahnesinin en güçlü oyuncularından biriydi. Yedinci yüzyılın sonuyla 1797 arasında Venedik bölgesi, Adriyatik ve Doğu Akdeniz'de ticari bir imparatorluk oluşturan ve ekonomik bir güç merkezi olan Venedik Cumhuriyeti (Repubblica di Venezia) idi. Zenginlik ve prestiji büyük ölçüde ticaret ve müzakere üzerine kuruluydu ancak çıkarlarını korumak için tahkimat kurmaktan hoşlanmadı. Hırvatistan ve Yunanistan kıyıları hâlâ Venedik ustalarının yarattığı kalelerle doludur - Kefalonya'nın batı tarafındaki muhteşem Assos Kalesi, bunlara bir örnektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gondollar kadınsı bir dokunuş ile kullanabilirdi

6. Gondollar kadınsı bir dokunuş ile kullanabilirdi

Venedik, 2010 yılına kadar ilk kadın şairine tanık olmadı - Giorgia Boscolo katı yeterlilik sınavını geçen ilk kadın oldu. Başarısı, belki de bir sürpriz değildiçünkü o bir şairin kızı. Ancak mavi-beyaz çizgili üstlerin dünyasına terfi etmesi, alkışla karşılanmadı. “Daima bir şair olmanın bir erkeğin işi olduğunu düşünüyorum” dedi babası Dante.

7. Basilica di San Marco geç kalanlardan biri

7. Basilica di San Marco geç kalanlardan biri

Venedik’in en ünlü kilisesi Piazza San Marco’nun mimari yıldızı olan milyonlarca fotoğrafın   da konusu ve St Mark'a adanmış bir kilise, bu bölgede 828'den beri duruyor. Ve yine de, tüm   yaşı ve ihtişamı nedeniyle, bazilika, 1807'den beri sadece Venedik Başpiskoposu Katedrali olmuştur.

8. Şehir görünümünde çok dar olabilir

8. Şehir görünümünde çok dar olabilir

Cannaregio semtinde, sadece 53 cm genişliğinde bir cadde olan Calletta Varisco'da dolaşıyorsanız buranın en dar cadde olduğunu görebilirsiniz. Her ne kadar “sokak” kelimesi belki de bir ara yolun ne olduğunu - veya bir çit ile bahçe kulübesinin arkası arasında gördüğünüz boşluk türünün tanımını aşırı yumuşatıyor olsa da.

9. Maske Karnavalı hala Kara Ölüm hakkında düşünüyor

9. Maske Karnavalı hala Kara Ölüm hakkında düşünüyor

Lent'e kadar düzenlenen tüm festivallerde olduğu gibi - aynı anda sahnelenen Karayip Mardi Gras da farklı değil - Venedik Karnavalı'nın da tuhaflıkları var. Revelers'ın çeşitli parlak stillerde maske takma geleneği belli bir karanlığı çerçevelemektedir. Medico della Peste maskesi - kuş özellikleri ve uzun bir gagayı taşıyan sinir bozucu yüz kılık değiştirmesi - Avrupa’yı Orta Çağ’da süpüren vebalara atıfta bulunan bir isimdir. 

Hastalığa karşı koruma olarak 17. yüzyıl Fransız doktoru Charles de Lorme ile ortaya çıkması gerekiyordu. Gaga, enfeksiyonun taşıyıcısı olduğu düşünülen kötü kokuları uzaklaştırmak amacıyla parfüm ve tatlı kokulu maddelerle doldurulabilir. Bu skor üzerinde çalışmadılar ama şimdiki zamanda kesinlikle eğlenceli, farklı ve çarpıcı görünüyorlar.

10. Yüzen tek şehir Venedik değil

10. Yüzen tek şehir Venedik değil

Venedik yüzen bir şehir için yalnız bir örnek değil. Venedik Lagünü'nde yalnız bir örnek bile değil. Güneyde 16 mil (Karayoluyla 31 mil) oturan Chioggia da buna eşlik ediyor. Bu güzel kasaba, Canale Vena da dahil olmak üzere kendine ait kanallara sahipken, Chiesa di Sant Andrea, 11. yüzyıldan kalma bir çan kulesine sahip.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın