Görüş Bildir
Haberler
Vatan Partisi, HDP'nin Kapatılması İçin Yargıtay'a Başvurdu

Vatan Partisi, HDP'nin Kapatılması İçin Yargıtay'a Başvurdu

Onedio Medya
18.01.2016 - 15:37 Son Güncelleme: 18.01.2016 - 16:16

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut Okyay, Halkların Demokratik Partisi'nin kapatılması istemiyle Yargıtay’a başvurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Abdullah Öcalan’ı 1999’da İmralı’da yargılayan Mehmet Turgut Okyay, PKK’nın arkasında durduğu gerekçesiyle HDP’nin kapatılması için resmen dava açılması istemiyle Yargıtay Başsavcısı Mehmet Akarca’ya dilekçe sundu.

'Dilekçemiz hiç şüpheniz olmasın işleme konulacaktır'

Başvurunun ardından Yargıtay ana binası önünde basın açıklaması yapan Okyay şunları söyledi: “30 yıldır ülkemize kan kusturan, uyguladığı terör eylemleriyle can ve mal güvenliğimizi yok eden, okulları yakan, hastaneleri yıkan, insanlarımızı çocuk çoluk demeden katleden PKK’nın arkasında duran, onun emir ve direktifiyle hareket eden HDP’nin kapatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdik. Dilekçemiz hiç şüpheniz olmasın işleme konulacaktır. Ülkenin birlik ve bütünlüğü için, Kürt ve Türk halkının mutluluğu için bu partinin zorunlu hale gelmiştir. Biz vatandaş olarak görevimizi yapıyoruz. Kimseden de korkup çekinmiyoruz.'

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
49
24
14
8
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Görer

AKP'nin şakşakcısı olma yolunda büyük adım. Doğu Perinçek ve saz arkadaşları sözde milliyetçi aptallar.

infoguner

Perinçek'in kendi partisine değilde akp'ye oy verdiğine eminim.

Kadir Kara

MHP'nin yapamadığını Vatan Partisi yaptı, HDP'nin kapatılması için Yargıtay'a başvurdu, ülke gerçekten kafayı yemiş durumda, normal değiliz.