Görüş Bildir
Haberler
Van ve Akdeniz'de 4'ün Üzerinde Deprem! İşte AFAD ve Kandilli'nin 15 Aralık 2020 Son Depremler Listesi...

Van ve Akdeniz'de 4'ün Üzerinde Deprem! İşte AFAD ve Kandilli'nin 15 Aralık 2020 Son Depremler Listesi...

Buse
15.12.2020 - 11:28

Yaşadığımız depremler günden güne artmaya ve şiddetlenmeye devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde Akdeniz'de 4.1, Van'da ise 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Van'ın Tuşba ilçesinde olan deprem yakın çevrelerden de hissedildi. Ege Bölgesi ve Akdeniz açıklarında ise her gün onlarca deprem meydana geliyor. Kandilli Rasathanesi ve AFAD, Türkiye’de ve komşu ülkelerde meydana gelen depremleri günlük olarak paylaşıyor. Peki, 15 Aralık'ta (bugün) nerelerde, kaç şiddetinde deprem oldu?  İşte Türkiye'de yaşanan son depremler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'ın Ermişler İlçesinde 4.7 Büyüklüğünde Korkutan Deprem.

Van'ın Ermişler İlçesinde 4.7 Büyüklüğünde Korkutan Deprem.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ın sürekli olarak güncellediği ve kamuoyuna duyurdu son depremler listesine göre Van - Tuşba'da saat 00.58'da 4.7 şiddetinde bir son dakika depremi meydana geldi. 

Yerin 9.20 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Iğdır, Hakkari ve Ağrı illerimizde de hissedildi. Sarsıntıların ardından çevre il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar da panik yaşadı.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'den İlk Açıklama;

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'den İlk Açıklama;

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 4.7'lik depreme ilişkin sosyal medya hesabından şu bilgileri paylaştı;

Merkez üssü Tuşba İlçemiz olan 4.7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı görünmüyor. Tüm ekiplerimiz kırsal mahallelerimizde taramalarını sürdürüyor.

Depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.

Akdeniz'de 4.1, Ege Bölgesi'nde ise 3.3 Büyüklüğünde Depremler Meydana Geldi.👇

Her gün küçük çaplı depremlerin meydana geldiği Ege Bölgesi'nde gece saat 03.40'ta 3.3 bir deprem meydana geldi. Derinliği, AFAD ve Kandilli tarafından 1.8 kilometre olarak açıklandı. Ardından aynı bölgede 1.9 ve 2.2 büyüklüğünde art arda depremler meydana geldi.

 Sisam Adası'nda ise 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Derinliği ise 6.8 olarak duyuruldu.

Akdeniz açıklarında Girit Adası bölgesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sabah saat 05.40 sularında gerçekleşen depremin büyüklüğü ise 8.8 kilometre olarak belirtildi.

Son depremler listesini Kandilli Rasathanesi ve AFAD üzerinden anlık olarak takip edebilmek mümkün. Her iki kurumun da resmi sayfası üzerinden depremin merkez üssü, şiddeti ve saati gibi bilgileri edinebilirsiniz.

En Son Nerede Deprem Oldu?

En Son Nerede Deprem Oldu?

Yaşanılan depremler sonucu Türkiye endişelenmeye ve en son nerede deprem olduğunu merak etmeye ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü internet adreslerinden anlık olarak deprem bilgilerini paylaşıyor. Bu sayfalarda en son nerede deprem olduğu, bu depremin şiddeti ve derinliği gibi bilgiler yer alıyor.

AFAD son depremler sayfası için tıklayın

Kandilli son depremler sayfası için tıklayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın