Görüş Bildir
Haberler
Vahşet Bitmiyor! Tavukları Kovalayan Pamuk'un Ön İki Bacağını Önce Kırıp Sonra Kestiler...

etiket Vahşet Bitmiyor! Tavukları Kovalayan Pamuk'un Ön İki Bacağını Önce Kırıp Sonra Kestiler...

Batuhan
20.11.2020 - 11:24 Son Güncelleme: 20.11.2020 - 13:33

Samsun’un Havza ilçesine bağlı Memduhiye Mahallesi’nde vatandaşlar iki bacağı kesilmiş ve koli bandıyla sarılmış halde bir köpek buldu. Hayvanseverler, Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) Samsun Temsilciliği’ne ihbarda bulundu. Kan donduran olayın gerçekleştiği yere giden HAYTAP yetkilileri ‘Pamuk’ ismini verdikleri Golden Retriever cinsi köpeği veteriner kliniğine götürdü. Köyde yaşayanların anlatımları, olayın detaylarını ortaya çıkardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre, Mahallede tavukları kovaladığı gerekçesiyle ön iki bacağı kırılan ‘Pamuk’, sahibi tarafından da 3 gün bu halde bekletildi. Sahibi köpeği tedavi ettirmek yerine ön bacaklarını keserek koli bandıyla sardı. Veteriner kliniğinde tedaviye alınan ‘Pamuk’un 3 gün boyunca yoğun kan kaybettiği ortaya çıktı. Veterinerler, ‘Pamuk’un bacaklarının enfeksiyon kaptığını ve durumunun kritik olduğunu belirtti.

"Potansiyel suç makineleri aramızda gezmeye devam ediyor"

"Potansiyel suç makineleri aramızda gezmeye devam ediyor"

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, “Bunca yıldır hayvan hakları faaliyetleri yürütüyorum ve pek çok yaralı hayvanımıza koşuyorum. Ben böyle bir vahşet görmedim. Pamuk tavukları kovaladığı için bacakları kırılmış. Daha sonra sahibi bacaklarını kesmiş. Masraf olur diye veterinere götürmemiş, hayvan 3 gün boyunca acı çekmiş. Şimdi bunu yapanlar para cezasıyla serbest bırakılacak. Şiddet problemi olan kişiler toplum, hayvan ve doğa için tehlikeli. Hayvan hakları yasası değişmedikçe sistem bu kişileri tutuklayamıyor ve potansiyel suç makineleri aramızda gezmeye devam ediyor. Pamuk ne ilk ne de son örnek. Hayvana şiddet artık kabahatler kanunu kapsamından çıksın. Bu, marjinal hayvanseverlerin ütopik bir isteği değil. Toplumu yakından ilgilendiren bir konu. Pamuk 1 hafta içerisinde ülke gündeminde unutulacak. Ama bu vahşi insanlar hayvanlara şiddet uygulamaya devam edecek. Biz HAYTAP olarak ‘Ey siyasiler artık uyanın. Hayvana bunu yapan evdeki kız çocuğuna, sokaktaki engelliye neler yapmaz. Bir an önce Hayvan Hakları Yasası’nı çıkarın’ diyoruz” şeklinde konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyadan tepkiler geldi...

Sosyal medyadan tepkiler geldi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
278
141
54
8
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berry93

Ahh zavallı pamuğum ne acılar çektin kim bilir, bunu yapanlarda ceza almayacak en kötüsü de bu... 2 yakanız bir araya gelmez, acılar içinde sürünerek geberi... Devamını Gör

Bozkurt

Bu kaçıncı barbarlık? Arkadaş hiçbir şey bulamadığında tuvaletten dönen oğlunu hırsız zannedip vuran var. Çünkü herif için ateş edip bir şeyi öldürmek basit.... Devamını Gör

Pickle Rick

Keşke görmeseydim bu haberi.