Görüş Bildir
Haberler
Uzun Zamandır Beklenen Tek Kart Uygulaması Başlıyor: Türkiye Kart (TRKart) Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?

Uzun Zamandır Beklenen Tek Kart Uygulaması Başlıyor: Türkiye Kart (TRKart) Uygulaması Ne Zaman Başlayacak?

CansinA
03.04.2022 - 17:50

Toplu taşıma özellikle başka bir şehre gidildiğinde en çok ihtiyaç duyulan ulaşım şekillerinden biri. Ne yazık ki her şehrin farklı ulaşım kartlarının olması dolayısıyla yabancısı olunan bir şehirde toplu taşımayı kullanmak çok zor olabiliyor. Son dönemlerde temassız ödemesi açık kartlarla toplu taşımaya binilebilse de bu herkes için bir çözüm haline gelmedi. Bununla birlikte bir süredir üzerinde çalışılan Türkiye Kart uygulaması için ilk çalışmaların başlatılacağı tarih duyuruldu. Tek bir kart ile tüm illerde toplu taşımayı kullanabilmemizi hedefleyen bu uygulamaya dair detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin her ilinde tek kart kullanımına dair yapılan çalışmalar hız kazandı. Her ilde ortak ve tek bir kart kullanılmasına yönelik yapılan çalışmalar doğrultusunda, her şey yolunda giderse bu sene bitmeden bazı illerimizde bu uygulamanın başlayacağı öngörülüyor. Peki TRKart uygulaması ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde...

TRKart Ne Zaman Kullanıma Açılacak?

TRKart Ne Zaman Kullanıma Açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye Kart (TRKart) Projesi'nde sistemin hem kartlı hem de dijital platformda kullanılabileceğini açıkladı. Pilot uygulama kapsamında 2022 yılı üçüncü çeyreğinde en az bir ilde TRKart kullanılmaya başlanacağını açıklandı. Haziran 2022'de Konya'da ilk testlerin yapılacağı bildirildi.

İlk testin haziran ayında Konya'da yapılacağı kaydedilen raporda, 'Kernel geliştirmeleri tamamlanmış olup, PTT tarafından yapılacak geliştirmelerin Mayıs 2022'de tamamlanması ve Haziran 2022'de testlere başlanması hedeflenmektedir' açıklaması yapıldı.

İstanbul'un trafik sorununu çözmek için devreye sokulan Gayrettepe Metro ve Marmaray hatlarında da TRKart uygulamasına başlanacağı belirtilen raporda, 'Ağustos 2022'de çalışmaların tamamlanarak test çalışmalarına başlanılması hedeflenmektedir' ifadeleri kullanıldı.

İlgili haberler;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Halbuki kimliklerimiz çipli sorsan. Daha ekstra ne kartı.

cinnet is coming

muhalefet belediyeleri tabii ki dışlanacak bu sistemden