Görüş Bildir
Haberler
Uzmanlar Dogecoin Fiyat Tahminleri Açıklandı: 2022, 2025 ve 2030 için Hangi Seviyeler Bekleniyor?

etiket Uzmanlar Dogecoin Fiyat Tahminleri Açıklandı: 2022, 2025 ve 2030 için Hangi Seviyeler Bekleniyor?

Merlot Vinho
25.02.2022 - 16:01

Ürün karşılaştırma sitesi Finder uzmanları piyasanın ilk şaka coini Dogecoin hakkında dikkat çeken analizler paylaştı. Düzenlenen panelde Dogecoin'a ait güncel görünüm ile gelecek fiyatları değerlendirildi. Uzmanlardan bazıları para biriminde ciddi yükselişlere dikkat çekerken diğerleri Elon Musk faktörünü tartıştı. Gelin DOGE için 2022, 2025 ve 2030 yıllarında beklenen seviyelere birlikte bakalım!

Keyifli okumalar!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Global savaş ortamı kripto para piyasasında belirsizliklere neden oldu.

Global savaş ortamı kripto para piyasasında belirsizliklere neden oldu.

Kripto para piyasası global savaş ortamından kendine düşen payı almış durumda ve bir hayli çalkantılı ilerliyor. Lider para biriminde yaşanan %10'a yakın düşüşler DOGE gibi şaka coinler de dahil olmak üzere, bütün piyasayı kırmızıya boyadı. Kendi alanının ilki olan DOGE fiyatı 24 Şubat itibariyle %16'dan fazla değer kaybederek 0,10 dolara kadar indi. Yazının kaleme alındığı 25 Şubat tarihinde ise neredeyse ilk düştüğü seviyeye kadar yükselerek 0,1243 dolardan fiyatlanıyordu.

Genel beklenti DOGE fiyatının artması yönünde.

Genel beklenti DOGE fiyatının artması yönünde.

Analizleriyle ünlü olan Finder uzmanları, Dogecoin için mevcut seviyelerin kritik olduğunu belirtirken gelecek fiyatlarına dair beklentilerini paylaştı. Hedeflenen fiyat tahminleri önceki döneme ait beklentilerle karşılaştırıldı. Şirket, DOGE fiyatının yükselişe mi yoksa düşüşe mi hazırlık yaptığını anlamak için farklı uzmanların kontrolünde bir panel düzenledi. Genel panel ortalaması DOGE fiyatının 2025'te 0,316 dolar, 2030'da ise 0,541 dolar olması yönündeydi.

Dogecoin'in bu yılı 2021 seviyesinden daha aşağıda kapaması bekleniyor.

Dogecoin'in bu yılı 2021 seviyesinden daha aşağıda kapaması bekleniyor.

Kripto para birimi ve Fintech uzmanlarından oluşan ekibin beklentilerine göre DOGE Coin 2022'yi 0,163 dolar seviyesinden kapatabilir. Bu veriye göre Dogecoin yılı geçtiğimiz yıl Şubat ayından daha düşük bir seviyeyle tamamlayabilir. Çünkü Şubat 2021'de Dogecoin fiyatı 0,168 dolar civarına denk geliyordu.

Sosyal medyada Bitcoin'den sonra en çok konuşulan para birimi DOGE.

Sosyal medyada Bitcoin'den sonra en çok konuşulan para birimi DOGE.

Öte yandan DOGE'nin yıl sonu fiyatını daha yüksek tahmin edenler de vardı. Finder kurucusu Fred Schebesta 2022 sonu fiyatını 0,25 dolar olarak paylaşırken, teknoloji uzmanı Joseph Raczynski 0,50 doları hedef gösterdi. Raczynski ayrıca 2025 hedefinin 1 dolar olduğunu söyledi. Bu görüşlerde Dogecoin'in orjinal olması ve sosyal medyada en çok konuşulan kriptolar arasında yer alması etkiliydi.

Dogecoin hedeflerinde genel bir düşüş olduğu gözlendi.

Dogecoin hedeflerinde genel bir düşüş olduğu gözlendi.

Bunlara ek olarak uzun vade fiyatları genel olarak geçen yılki beklentilerden daha düşük seviyedeydi. Aynı analistler geçtiğimiz yıl 2025 için 0,57 dolar, 2030 için ise 0,92 dolar seviyelerini hedeflemişti. Yeni veriler ise sırasıyla 0,32 ile 0,54 dolar seviyelerini işaret etti. Buna rağmen 2030 hedefinin 2022 başlarındaki fiyattan yaklaşık %400 daha yüksek olduğu da belirtildi. Bu yıl içinse 0,10 doların önemli bir destek olduğu ve fiyatın bir süre burada akümüle olabileceği ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Katılımcıların çoğu DOGE Coin için "balon" iddiasında bulundu.

Katılımcıların çoğu DOGE Coin için "balon" iddiasında bulundu.

Öte yandan, analistlerden bazıları fiyatlara çok daha karamsar yaklaştı. Burada Dogecoin seviyesinin Elon Musk paylaşımlarıyla birlikte yükselmesi ve fiyatın buna bağlı olması eksi bir özellik olarak gösterildi. Ayrıca DOGE'den daha yüksek potansiyele sahip olan yaklaşık 100-200 farklı proje olduğu ifade edildi. Panel katılımcılarının %80'i Dogecoin'i balon olarak tanımlarken %10'luk kesim bu görüşe yanaşmadı, kalan %10 ise çekimserliğini korudu.

Genel kanı Dogecoin'in fayda token olmayacağı yönündeydi.

Genel kanı Dogecoin'in fayda token olmayacağı yönündeydi.

Bu görüşlere ek olarak panelistlerin %18'i Dogecoin'in şaka coin olmaktan çıkarak yardımcı bir kripto para birimine dönüşmesini beklediğini söyledi. Aralık 2021'de Ethereum ortağı Vitalik Buterin ile kurulan işbirliğinin DOGE'yi daha pratik bir varlık haline getireceği ve bunun fiyatları artıracağı söylendi. Finder ekibinin %54'ü ise bu görüşe katılmadı ve DOGE'nin gelecekte fayda sağlamayacağını belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın