Görüş Bildir
Haberler
Üzerinden Uzun Yıllar Geçmesine Rağmen Arkasındaki Gizem Bir Türlü Çözülememiş Olaylar

Üzerinden Uzun Yıllar Geçmesine Rağmen Arkasındaki Gizem Bir Türlü Çözülememiş Olaylar

Büyüteçleri ele alalım! 🕵

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. SS Ourang Medan Olayı

1. SS Ourang Medan Olayı

1947 yılının Haziran ayında bir Hollanda gemisi Sumatra açıklarında acil koduyla iki tane yardım çağrısı gönderir. İlk çağrı, 'Kaptan dahil herkes öldü' derken, ikinci çağrıda 'Ölüyorum' deniyordu. Bu çağrıları duyan gemi, yardım için SS Ourang Medan'ı bulmuş olsa da geminin güvertesine çıktıkları anda gemide yer alan köpek dahil olmak üzere tüm mürettebatın sırt üstü, elleri güneşe dönük ve yüzlerinde korku dolu bir ifadeyle ölü bulunur. Bunları gören mürettebat gemiden iner inmez SS Ourang Medan'da bir patlama yaşanır ve gemi denizin dibini boylar. Bu olay hala gizemini koruyor ve pek çok insan uzaylı saldırısı olarak nitelendiriyor.

2. Fatima Olayı

2. Fatima Olayı

Hz. Meryem'i gören 3 çocuk olayı olarak da bilinen Fatima Olayı, ismini olayın yaşandığı Portekiz'in Fatima köyünden alıyor. 1917 yılında köyde çobanlık yapan üç çocuk Hz. Meryem'i gördüğünü iddia ediyor. Hz. Meryem çocuklara her ayın 13'ünde onları ziyaret edeceğini söyler ve çocuklardan kilise yapmalarını ister. Kısa sürede her yere yayılan olay sonrasında merak eden herkes Fatima köyüne akın eder. Bu olayın yanı sıra Hz. Meryem'in çocuklardan ikisine 'yakında sizi yanıma alacağım' dediği rivayetler arasındaydı. İşin garip yanı söylenenlerden 1 yıl sonra çocukların ikisi hayatını kaybediyor. Hayatta kalan üçüncü çocuk Lucia, yaşamının geri kalanında bir manastırda rahibe olarak devam eder. Hz. Meryem'in kendisine 3 mesaj bıraktığını söyleyen Lucia, bu mesajlardan ikisini yayınlıyor ve üçüncü mesajı bir zarfla beraber Papa'ya iletiyor.

3. Wow! Sinyali

3. Wow! Sinyali

15 Ağustos 1977 tarihinde ABD, Ohio Devlet Üniversitesi'nde bir çalışma yapılır ve çalışma esnasında 72 saniye süren dar bantlı bir radyo sinyali tespit edilir. Dünya dışı ve hatta güneş sisteminin dışından geldiği tespit edilen bu sinyal elbette tüm bilim dünyasını heyecanlandırdı. Hatta sinyali yakalayan Dr. Jerry R. Ehman, sinyal çıktısında dünya dışı bir sinyal olduğunu görür görmez kağıdın yanına 'Wow!' yani 'vay canına' ifadesi koyarak heyecanını gösterir. Bu sinyal dünya dışı yaşamla ilgili elle tutulur bir kanıt olabilecekken, büyük uğraşlara rağmen kaynağına tam olarak erişilememiş.

4. Tamam Shud Vakası

4. Tamam Shud Vakası

1 Aralık 1948 yılının erken saatlerinde kimliği belirsiz bir adam Avustralya'nın Somerton sahilinde ölü bir şekilde bulunuyor. Yaz mevsimi olmasına rağmen son derece kalın giyimli olan adam, aynı zamanda sahilde  bulunması karşısında oldukça temizdi. Üzerindeki hiçbir kıyafetin etiketinin olmaması işleri daha garip bir hale getirse de cesedin kıyafetleri araştırıldığında gizli bir cep bulunuyor ve cebin içerisinde 'Tamam Shud' yazılı bir kağıt parçasına erişiliyor. Cesedin kimliği ve olayın nasıl gerçekleştiğiyse hala bir sır...

5. Max Headroom Olayı

5. Max Headroom Olayı

Tarihin en sansasyonel olaylarından biri olan Max Headroom olayı, 22 Kasım 1987 yılında ABD'de gerçekleşiyor. Dünya televizyon tarihine damga vuran olayda o dönem çok popüler bir televizyon karakteri olan Max Headroom'un maskesini takan bir kişi, saat 21:14'te WGN televizyonunun yayınını bir anda keser ve yayına girer. Asla anlaşılmayacak sözler söyleyip, garip hareketler yapan kişi, 28 saniye yayın yapar ve görevliler durumu fark edince yayını keser. 21:15'te tekrardan yayına girmeye çalışan kişi, bu sefer 88 saniye sürer. Böyle bir girişimin çok maliyetli olacağı gibi şeyler düşünülünce geniş çaplı bir eylem olduğu akıllara gelse de olayın faili hala bulunamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Paul is Dead Olayı

6. Paul is Dead Olayı

Ünlülerle ilgili en sansasyonel iddia olan Paul is Dead olayı, Beatles grubu hayranları tarafından ortaya atılıyor. Grubun basçısı Paul McCarthy'nin 1966 yılında trafik kazasında öldüğünün ve grubun popülerliğini kaybetmemesi için ona çok benzeyen birini yerine işe aldıklarının iddia edildiği olayda pek çok kanıt ortaya atıldı. Paul McCarthy'nin 1966 öncesi ve sonrası fotoğraflarının karşılaştırılması ise en çok kullanılan deliller arasında...

7. UVB-76 Radyo İstasyonu

7. UVB-76 Radyo İstasyonu

Rusya'da yer alan ve Number Station ismiyle bilinen UVB-76, bir radyo istasyonu... Bu istasyon, kısa dalga radyo yayını ile belirli aralılarla tuhaf mesajlar veriliyor. Tek heceli kelimeler, rakamlar ve bazı isimler kullanan istasyondan bazı zamanlarda da gerçek insan sesi duyuluyor. Durum böyle olunca istasyonun başında bir insanın olduğu ve onun bu yönde mesajlar yaydığı düşünülse de UVB-76 radyo istasyonunun tam yeri asla tespit edilemiyor. Bazı iddialara göreyse bu istasyon, aslında gizli istihbarat görevlilerinin haberleşmesi için kullanılıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
20
7
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın