Görüş Bildir
Haberler
Uzaylı Şıklığı Tarzından Transparan Elbiselere 2023 Yılının En Absürt 10 Moda Trendi

etiket Uzaylı Şıklığı Tarzından Transparan Elbiselere 2023 Yılının En Absürt 10 Moda Trendi

Gülbeyaz
09.12.2023 - 14:33

Bu yılın en tuhaf trendleri nelerdi diye sorsak, aklınıza ilk ne geliyor? Görünüşe göre bu sene absürde, yabancıya, dikkat çekiciye doğru bir eğilim göstermişiz. Öyle ki 2023 yılı sona ererken, hem podyumda hem de gerçek hayatta neredeyse tartışma yaratan tuhaf tarzlar moda olmuş. 

Neler olduğunu öğrenmek için... 👇

Kaynak: https://www.bbc.com/culture/article/2...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kocaman ayakkabılar:

1. Kocaman ayakkabılar:
www.vogue.com

Karikatür gibi ağır ayakkabılar, yılın en dikkat çekici trendlerinden biri oldu, Şubat ayında bu çılgınlık ABD markası MSCHF'in 'büyük kırmızı bot' lansmanıyla başladı. Dikkat çeken botlar viral oldu ve Lil Nas X ve Iggy Azalea gibi ünlülerin de giymesi ile dillerden düşmez oldu.

2. Şerit dekolte:

2. Şerit dekolte:

Bu sezon en çok siyah bluzların altında gördüğümüz şerit detayı oldukça popülerdi. Stratejik olarak kesilmiş bölümlerle alttaki cildi sergilemek için tasarlanmış giysiler ilk olarak 1930'larda ortaya çıktı, ancak bu trendi tam anlamıyla popülerleştiren, Thierry Mugler ve Tom Ford gibi tasarımcılardı. Bu sene de günlük hayatta pek görmemiş olsak da podyumda oldukça popülerlerdi.

3. Açılmış kaşlar:

3. Açılmış kaşlar:

Bu yıl akım olan bir diğer şey ise kaş rengini saçlardan daha açık bir renge boyamaktı. Araştırmacı Rachael Gibson'a göre, büyük bir alnın güzel bulunduğu Elizabethan dönemine dayanan 'kaşsız' estetiğin modern versiyonu 1990'larda popülerlik kazandı.

4. Defilelerde ve galalarda elbiseyi 'giymeme' tarzı:

4. Defilelerde ve galalarda elbiseyi 'giymeme' tarzı:
vogue.com.tr

2023'ün en unutulmaz defile gösterilerinin iki tanesi ilkbahar/yaz şovları idi. 'Düşsel, romantik tül balo elbiselerinin geçit töreni' temalı bu elbiseler, şov ilerledikçe modellerin bedenlerinden çıkmaya başkadı. Bazıları yanlara doğru kayarken, diğerleri tamamen ters döndü. Bu bir kapitalizm eleştirisiydi.

5. Kot ile kotu kombinlemek:

5. Kot ile kotu kombinlemek:

Eğer Britney Spears ve Justin Timberlake'ın eşleşen mavi tonlarında kıyafetleriyle çıktıkları 2000'lerde çift kot kombini trendinin zirveye ulaştığını düşünüyorsanız, bir kez daha düşünün. Trend, 2023'te beklenmedik derecede yüksek sonuçlarla birlikte intikamla geri döndü. Marine Serre, Versace, DSquared2, Stella McCartney ve daha birçok marka, çeşitli koleksiyonlarında tamamen kottan oluşan kombinleri öne çıkararak, bu görünümün iyi uygulandığında hem havalı hem de sofistike olabileceğini gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Uzaylı şıklığı" trendi:

6. "Uzaylı şıklığı" trendi:
wwd.com

Doja Cat, Ocak ayında Schiaparelli Haute Couture sonbahar/kış 2023 defilesine bir uzay gemisinden ışınlanmış gibi görünerek geldiğinden beri insanlar çılgınlar gibi bu görünümün benzerlerini yapmaya başladı. Kendini taşlarla kaplamak ve günün sonunda banyoda çıkarmaya çalışırken acı çekmek bu sene modaydı. 😂

Fakat Doja'nın yüzü, başı ve gövdesi normal taşlarla değil, tamamen 30 bin kırmızı Swarovski kristali ile kaplıydı.

7. İç çamaşırını dışa giymek:

7. İç çamaşırını dışa giymek:
www.popsugar.com

Gelenekleri tersine çevirerek, 2023'te külotlar resmi olarak modaya uygun 'dış giyim' olarak kabul edildi. Kendall Jenner, trendin en erken öncülerinden biriydi ve geçen yılın sonunda Bottega Veneta'nın ilkbahar/yaz 2023 koleksiyonundan bir iç çamaşırı üzeri tayt görünümüyle ortaya çıktığında medyada büyük bir çılgınlığa neden oldu.

8. Kocaman 'aksesuarlar':

8. Kocaman 'aksesuarlar':
www.marieclaire.ru

Bu yıl dramatik şekiller başka bir anahtar görünüm olarak kendini kanıtladı ve süregelen maksimalizm çılgınlığını tekrarladı.Dior'un ilkbahar/yaz 2023 koleksiyonunda yer alan hoop eteklerde veya Gucci'nin defilelerinde havuz kenarındaymışız gibi bir his vardı.

9. Kovboy bot crocs:

9. Kovboy bot crocs:
www.theguardian.com

Kimse beklemiyorken, Crocs, kovboy botlarına kendi versiyonlarını sunarak geçtiğimiz ayın sonunda büyük bir etki yarattı. Markanın tanıdık terliklerinin bota uyarlamasını nasıl buldunuz?

10. Transparan elbiseler:

10. Transparan elbiseler:
www.marca.com

Şeffaf giysiler bu yılın en yaygın stil seçeneklerinden biriydi. Hafifçe şeffaf olanlardan tamamen saydam olanlara kadar, ince elbiseler, üstler ve etekler podyumu ve kırmızı halıyı domine etti, Alaïa, Acne, Bottega Veneta ve ötesinde göründü ve Dua Lipa, Kate Moss, Florence Pugh ve Rihanna gibi herkesin üzerinde görüldü.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
10
7
4
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
seremonix

Gözlerim kanadı ..

Hatice Sariboğa

Emeğe saydı da moda çılgınlık değil dış gorunus harika kusursuz oldurtmali yani moda deyince saçmalık deninlmemeli herkez sohretle bakmalı evet bu demeli