Görüş Bildir
Haberler
Uzaktan Çalışma ve Hibrit Çalışma Modellerinin Şirketler Açısından Ne Gibi Artıları Var?

Uzaktan Çalışma ve Hibrit Çalışma Modellerinin Şirketler Açısından Ne Gibi Artıları Var?

mrshankly
13.08.2022 - 20:02

2020 yılı ve sonrasında hayatımıza giren uzaktan çalışma modellerinin ne gibi artıları var? Hadi görelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Esnek ve özgür olması

Uzaktan çalışma modelinde çalışanlar günlerini daha rahat planlayabildikleri ve daha özgür oldukları için, işverenlerin çalışanlardan aldığı verim artıyor. Çalışanlar istedikleri yerde çalışabildikleri için günlerini planlamaları daha kolay oluyor ve bu da performanslarına olumlu yansıyor.

2. Giderlerin azalması

Faturalar, ofis ekipmanları, çalışanların yol masrafları gibi gider kalemleri olmadığı için, uzaktan çalışma modelinin işveren açısından cep dostu bir yanı da var.

3. İletişimin güçlenmesi

Çalışanların aynı ortamda çalışmamasının iletişimi azaltması beklenirken, aksine uzaktan çalışma sistemlerinde ekibin birbiriyle daha açık ve daha pozitif iletişim kurduğu gözleniyor.

4. Yetenek havuzunun genişlemesi

Uzaktan çalışma modelinde insanlar işe gelip gitmediği için, aynı şehirde hatta ülkede bile olmayan çalışanlar bulabilmemiz sağlanıyor. Böylelikle çok daha geniş bir yetenek havuzundan tercih yapmış oluyoruz.

5. İşe gelmemenin azalması

Standart çalışma sistemlerinde çalışanlar ufak rahatsızlıklarında ya da kısa işlerini hallederken işe gelememelerine rağmen, uzaktan çalışma modelinde bu tarz devamsızlıkların sayısı çok daha az.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Zaman

Çalışanlar işe gelip giderken günlerinin önemli bir miktarını harcadıkları için, uzaktan çalışma modellerinde bu zaman kayıpları yaşanmıyor ve verimlilik artıyor.

7. Ofis anlaşmazlıkları

Her ne kadar profesyonel ortamlar olsa da, ofislerde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor.Uzaktan çalışma modellerinde ise çalışanların beraber geçirdiği zaman daha az olduğu için bu tip sorunlar azalmış oluyor.

8. Sadakat

Çalışanlar iş ortamlarını kendi belirledikleri için, uzaktan çalışma sistemlerinde iş değiştirmelerin azaldığını gözlemleyebiliyoruz. Uzaktan çalışma sistemine alıştıktan sonra yerinde çalışan bir şirketten daha iyi bir teklif alan çalışan, mevcut işinde kalmaya daha eğilimli olabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın