Görüş Bildir
Haberler
Uyuşturucu Baronu El Chapo’nun Eşi, İşlediği Suçları İtiraf Etti: Hapisten Kaçmasında Rol Oynamış

Uyuşturucu Baronu El Chapo’nun Eşi, İşlediği Suçları İtiraf Etti: Hapisten Kaçmasında Rol Oynamış

Ünlü Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquín 'El Chapo' Guzmán'ın eşi, yasadışı uyuşturucu dağıtmak için komplo kurmak da dahil olmak üzere bir dizi suçlamayı kabul etti. ABD’de görülen davada, 31 yaşındaki Emma Coronel Aispuro, El Chapo'nun Sinaloa uyuşturucu kartelini yönetmesine ve 2015'te hapishaneden kaçmasına yardım ettiğini itiraf etti. Aispuro’nun ömür boyu hapis cezasına ve 10 milyon dolara kadar para cezasına çarptırılabileceği belirtildi. 63 yaşındaki El Chapo ise, şu anda Colorado'da uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama nedeniyle ömür boyu hapis yatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Coronel Aispuro, ABD Bölge Yargıcı Rudolph Contreras'ın huzurunda savunmasına girmek için yeşil bir tulum ve beyaz yüz maskesi takarak mahkemeye çıktı. Yasadışı uyuşturucuları dağıtmak için komplo kurmak, kara para aklamak için komplo kurmak ve Sinaloa uyuşturucu karteli ile mali anlaşmalara girmekten suçlu bulundu.

Yetkililer, Sinaloa kartelinin ABD'nin en büyük uyuşturucu tedarikçisi olmaya devam ettiğini açıkladı.

Kocasının hapisten kaçmasına yardım etmiş

Kocasının hapisten kaçmasına yardım etmiş

Bir savunma anlaşması yapan Coronel Aispuro, kocasının 2015 yılında hapishaneden kaçmasında da rol oynadığını itiraf etti.

Coronel Aispuro'nun avukatı Jeffrey Lichtman yaptığı açıklamada, 'Bunu geride bıraktığı için çok mutlu. Kocası müebbet hapis yaptığı için tutuklanmayı beklemiyordu, bu yüzden açıkça sıkıntılı bir süreçteyiz. Ama bunu aşacağız' dedi.

Şubat ayında tutuklanmıştı

Şubat ayında tutuklanmıştı

Diğer taraftan, eski bir güzellik kraliçesi olan Coronel Aispuro, geçen Şubat ayında, yardım ve yataklık etmenin yanı sıra Şubat ayında Washington DC'deki Dulles Uluslararası Havalimanı'nda tutuklandı ve 5 kilogram veya daha fazla kokain, 1 kilogram veya daha fazla eroin, 500 gram veya daha fazla metamfetamin ve bir ton veya daha fazla esrar dağıtmak için komplo kurmakla suçlandı. 

Bununla birlikte savcılar, Coronel Aispuro’yu El Chapo’ya 2012-2014 yılları arasında mesaj ileterek uyuşturucu ticaretine yardım etmekle ve ardından Şubat 2014'te tutuklanmasının ardından bir Meksika hapishanesinde ziyareti sırasında mesaj göndermeye devam etmekle suçladı.

2015 yılında hapisten kaçmıştı

2015 yılında hapisten kaçmıştı

El Chapo, 11 Temmuz 2015'te Meksika'nın maksimum güvenlikli Altiplano hapishanesinden ayrıntılı bir planla kaçtı. Oğulları hapishanenin yakınında bir mülk satın aldı. El Chapo, işçilerin kazdığı bir  tünelden özel olarak uyarlanmış küçük bir motosiklet sürerek çıktı. Coronel Aispuro, bu olayda da eşine yardım ettiğini itiraf etti.

El Chapo’nun 2019 yılında yapılan duruşmasında  13 yaşındaki kızlara uyuşturucu verip tecavüz etmekten, eski kartel üyelerinin ve rakiplerinin soğukkanlılıkla öldürülmesine kadar, hayatı hakkında şok edici ifadeler duyuldu.

Emma Coronel Aispuro kimdir?

Emma Coronel Aispuro kimdir?

ABD ve Meksika vatandaşı olan Coronel Aispuro’nun, eski bir güzellik yarışması birincisi, gazetecilik öğrencisi ve El-Chapo’nun ikizlerinin annesi olduğu biliniyor.  ABD medyasına verdiği röportajlara göre, El Chapo ile 17 yaşındayken bir partide tanıştı.  

Kocasının New York'taki üç aylık davasının neredeyse her gününe katıldı ve bu süre boyunca sadece cinayet ve tecavüzlerle ilgili korkunç hikayeler duymakla kalmadı, aynı zamanda kocasının kendisini ve diğer ilişki yaşadığı kadınları gözetlediğini iddia etti. Bu duruşma sırasında medyanın dikkatini çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Ona tanıştığım insan olarak hayranım'

'Ona tanıştığım insan olarak hayranım'

Bir duruşma esnasında Guzmán'ın sevgililerinden  birinin gözyaşları içinde tanıklığı sırasında alaycı bir şekilde güldü. Başka duruşma gününde ise, o ve El Chapo, birçok insanın bir dayanışma gösterisi olarak yorumladığı benzer kadife ceketler giydi. Duruşmanın sonunda El Chapo’yu desteklemeye devam etti ve şunları söyledi: 

'Kocamı onların  göstermeye çalıştıkları kişi olarak tanımıyorum, aksine ona tanıştığım insan olarak hayranım. ki ben evlendim.”

2019'da servetinin 1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu

2019'da servetinin 1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu

Diğer taraftan, Coronel Aispuro, 2007'de El Chapo ile evlendiğinde henüz çok gençti.. Kendi babası Inés Coronel Barreras, 2013'te Meksika'da tutuklanmadan önce El Chapo’nun üst düzey yöneticilerinden biri olarak görev yaptı.

El Chapo, Meksika'nın kuzeybatısındaki Sinaloa eyaletinde fakir bir aileden geliyordu. Organize suç işi o kadar büyüdü ki, Forbes'in 2009 dünyanın en zengin insanları listesine 701. sıradan girdi ve tahmini net serveti o dönemde 1 milyar dolardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın