Görüş Bildir
Haberler
Uyduğun Takdirde Kariyer Basamaklarını Pıt Pıt Çıkmanı Sağlayacak Altın Değerinde 17 Tavsiye

Uyduğun Takdirde Kariyer Basamaklarını Pıt Pıt Çıkmanı Sağlayacak Altın Değerinde 17 Tavsiye

Sheida
11.05.2018 - 19:28

İş hayatımızda başarılı olmak ve çok para kazanmak hepimizin hayalidir. Bu hayalimizi gerçekleştirmek ise çok zor değil! Aslında hepimizin bildiği ama 'amaaaaan' dediği altın kurallar var. İşin sırrı bunları uygulamaya başlamaktan geçiyor! Bakalım neymiş bu kurallar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Geri bildirim ve eleştirileri kabul etmekten çekinmeyin.

Egonuzla hareket etmek yerine mantığınızla hareket etmeye başladığınızda daha mutlu olacağınıza hiç şüphe yok! 'Şu hareketin biraz yanlıştı' ya da 'Şöyle yaparsan daha iyi olur' gibi cümlelerle karşılaşınca kılıçları kuşanmak yerine anlayışla karşılamayı bilin. Daha başarılı olacaksınız...

2. Zaman yönetimi önemli!

İş hayatınızın dışında kişisel yaşamınıza zaman ayırmak çok zor olabilir. Hep yaptığımız gibi yumurta kapıya dayanıncaya kadar beklemek yerine, işlerinizi günü gününe yapmak size zaman kazandırırken güzellik uykunuza 1 saat daha eklemenize yardımcı olacaktır!

3. Klavye kısayolları hayat kurtarır!

E teknoloji çağında yaşıyoruz. Klavyedeki kısayolları bilmeniz size hem zaman hem de enerji tasarrufu kazandıracaktır. Örneğin: kapatmak istediğiniz bir programı klavyeden Alt ve F4 tuşlarına basarak kapatabilirsiniz.

4. Özür dilemekten çekinmeyin!

Özür dilemek erdemdir diye boşuna dememişler. Özür dilemekten, hatanızı kabul etmekten çekinmeyin. Ne olabilir ki ya alt tarafı iki kelime: Özür dilerim!

5. Kibarca "hayır" demeyi bilin!

Klişe gelebilir ama hayır demeyi bilmek profesyonel hayatınızda size 3 aylık bir yaz tatili kadar iyi gelebilir. 'Ay hayır dersem şu kırılır' ya da 'hayır dersem şu üzülür' gibi düşünceleri kafamızdan atıyoruz ve kibar bir şekilde hayır diyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Empati kurmak önemlidir.

Ee Tolstoy ne demiş: 'İnsan acı duyabiliyorsa canlıdır, bir başkasının acısını duyabiliyorsa insandır.' Empati sadece iş hayatınızda değil, hayatınızın her alanında size yardımcı olabilecek yetenek gibi yetenektir. Empati kurun!

7. Vücut dilinizi etkin kullanın

Vücut dilinizi iyi kullanmanız demek daha ağzınızı açmadan insanların ne diyeceğinizi anlaması demektir. E bu da size hem enerji tasarrufu hem de zaman tasarrufu sağlar!

8. Yalnız kalmaktan korkmayın.

Her zaman her şeyi toplu yapacaksınız diye bir şey yok. Yalnız kalacağınız zamanlar illa ki olacaktır. Asla yalnız kalamam, hiçbir şeyi yalnız başıma yapamam demek size sadece zorluk yaşatır. Ayaklarınızın üstünde durmanın vakti geldi de geçiyor!

9. Tasarruflu olmayı bilin.

Bütçe hesaplaması yapmak daha kaliteli bir hayat yaşamanıza yardımcı olacaktır. Tamam gençliğinizde parayı har vurup har savurdunuz, harçlıkları daha ilk haftadan bitirip ayın geri kalanını makarna yiyerek geçirdiniz ama artık yetişkinsiniz. Artık geleceğiniz için sağlam adımlar atma vakti!

10. Topluluk önünde konuşma yapmaktan çekinmeyin.

Belki Oscar töreninde konuşma yapmanız gerekmeyebilir ama siz yine de topluluk önünde konuşma yapmaktan çekinmeyin. Sunumlarla ve toplantılarla dolu iş hayatınızda utangaç olmanız size zarar verecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Pazarlık konusunda yaratıcı olun.

Hayatınızın her alanında pazarlık yaparken yaratıcı olmanız önemli. Örneğin; 3,000 lira maaş istiyorsanız söylemeniz gereken 3,000 ile 5,000 lira arası olmalı ki en az miktarı nokta atışı kazanabilin. Ya da arabanızı satacaksınız ve 30,000 lira istiyorsunuz. Arabam için 30,000 lira istiyorum demek yerine sana 30,000 liraya arabamı veririm demeyi deneyin!

12. Hangi ortamda olursa olsun arkadaş edinmeyi bilin.

Sosyallik her zaman profesyonel hayatınızda yeni kapılar açılmasına yardımcı olur. Hiç kimseyle anlaşamadığınız bir iş yerinde ne kadar verimli çalışıp iyi yerlere gelebilirsiniz ki?

13. Yardım istemekten korkmayın.

Yardım istemekten utanmayın, korkmayın. Yardıma ihtiyacınız olması utanılacak bir şey değil çünkü yardımlaşmak dayanışmayı beraberinde getirir. Çünkü bir elin nesi var, iki sesi var.

14. Zamanında kalkmak hayatınızı kolaylaştırır.

Sabahları alarm çaldığında çıldırıp saatleri duvara fırlatmanın ya da alarmı kapatıp uyumaya devam etmenin size hiçbir yararı olmayacaktır. Kendinizi zorlayın, yataktan fırlayın ve yüzünüzü buz gibi bir suyla yıkamayı deneyin. Böylece ne işe geç kalırsınız ne de hayata!

15. Elektronik aletlerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Teknolojiye güven olmaz! Her zaman elektronik aletlerinizi yedekleyin, ertelemeyin. Çünkü bilgisayarınızın ya da telefonunuzun ne zaman bozulacağını tahmin edemezsiniz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Başarılı bir el sıkışma önemlidir.

İlk iş mülakatlarında dikakt edilen en önemli şeylerden biri de güven dolu bir el sıkışmadır. Aman alt tarafı basit bir el sıkışma diye düşünmeyin, karakteriniz hakkında birçok ipucu verir. El sıkışırken göz temasından da kaçınmayın, buna bir de ufak tebessüm ekleyin!

17. Yabancı dil bilmek başarı getirir.

İkinci bir dil bilmek demek dünyanın kapılarını biraz daha aralamak demektir. Ana dilinizden başka bir dil bilmediğiniz zaman kariyerinizde kolayca ilerleyebilmeniz mümkün olmayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
20
7
4
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
momomorty1

Bu içerikten sadece tembel hayvanı örnek alacağım gerçeği..

Pasif Kullanıcı

18- iyi bir yalaka iseniz,ilk 17 maddeyi uygulamayabilirsiniz

Kahsens

Ya da bir milletvekilinin yeğeni iseniz ilk 17 maddeyi uygulamaya-bilirsiniz / uygulamazsınız.

Tubi or Not Tubi

7deki görsel ve BODY language :/ Bittik mi? oov yeaa